Može li policija bez razloga da Vas zaustavi na Floridi?

Može li policija bez razloga da Vas zaustavi na Floridi?

National Geographic snimio spektakularnu emisiji o Srbiji iz vazduha
Miami-Dade: Ovim stanovnicima sleduje po 600 dolara, proverite da li ispunjavate uslove
Predstavnički Dom usvojio zakone koji bi ilegalnim imigrantima otvorili put do državljanstva

Vozite se po Orlandu, idete na posao, vodite decu u školu i poslednja stvar koju želite da vidite je policijski službenik iza Vas koji pali rotaciona svetla.

Nažalost, to znači da Vas zaustavljaju zbog saobraćajne kontrole. Važno je da zapamtite da su policajci obavezni da poštuju određena pravila u ovakvim situacijama, pri čemu je jedno od najvažnijih to da Vas ne mogu zaustaviti bez razloga.

Šta ako niste uradili ništa loše?

Kadkad ćete primetiti policijske službenike u patrolama koji su spremni da zaustave svako vozilo koje im se nađe na putu. Međutim, ako ne činite ništa pogrešno dok vozite, policija u većini slučajeva obično ne sme da Vas zaustavi bez razloga.

Umesto toga, moraju da imaju ono što se naziva “mogući razlog”, što znači da moraju zaista da Vas vide kako kršite zakon, kao što su prolazak kroz crveno svetlo, prebrza vožnja ili da Vam je pokvaren zadnji far.

Koja su Vaša prava

Niste obavezni da policiji dostavite bilo kakve dokaze koje bi mogli da koriste protiv Vas kako bi Vas uhapsili. Zapravo, ne samo da možete da odbijete saglasnost za pretres Vašeg vozila, već možete ostati u svom automobilu i odlučiti da odgovarate samo na pitanja koja se odnose na Vaš identitet. Ako službenik prekorači ovlašćenje u takvoj situaciji i povredi Vaša ustavna prava, nemojte oklevati da odmah kontaktirate iskusnog advokata za krivičnu odbranu.

Da li je potreban nalog za pretresanje mog vozila?

Kada Vas zaustave zbog standardnog saobraćajnog prekršaja, policajac koji Vas zaustavi nema ovlašćenje da pretraži vaše vozilo osim ukoliko ima nalog za pretres.

Međutim, postoje izuzeci u nekim situacijama.

Na primer, možete dati saglasnost policajcu da pretraži vaše vozilo. U drugim slučajevima, pretres se može izvršiti ako ste uhapšeni ili ako policajac ima razloga da misli da ste bili umešani u krivično delo.

 

floridadefenseteam.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0