MSC gradi najveći centar za krstarenje u Severnoj Americi

MSC gradi najveći centar za krstarenje u Severnoj Americi

Luminosa: A Festival of Light
Premijera „Dare iz Jasenovca“ 20. februara ekskluzivno na RTS-u
St.Simeon Serbian Orthodox Church – Raspored bogosluženja i događaja za januar 2023.

MSC cruises  i zvaničnici okruga Miami Dade su u četvrtak konačno počeli da grade ono što će biti najveći terminal za krstarenje u Severnoj Americi. Terminal će se prostirati na 490.000 kvadratnih stopa, imati vezište za tri mega broda i prostor za kretanje 36.000 putnika na krstarenju dnevno. Dva vezišta će pripasti MSC-u, dok će treći pripasti Miami Dade-u za podršku velikim brodovima za krstarenje sa drugih linija za krstarenje.

MSC, najveća evropska kompanija za krstarenje, saopštila je da očekuje da će terminal biti završen do kraja 2023.godine. U aprilu 2019.godine, kada je komisija Miami Dade-a odobrila izgradnju terminala, MSC je pristao na 50-godišnji zakup lučkog zemljišta koje uljučuje besplatnu kiriju za prvu godinu i 8 miliona dolara za infrastrukturu iz okruga. Kompanija će platiti 15,2 miliona dolara za drugu godinu, a zatim 3% više svake godine do 31.godine, kada će se ponovo pregovarati o zakupu.

MSC je odgovoran za bilo kakvo isušivanje (dredging) i platiće okrugu 6,19 dolara po putniku z asvakog koji premaši 2,5 miliona u jednoj godini.

Swiss Cruise Line se širi u Severnoj Americi. Njihov novi mega brod za krstarenje, MSC Seashore, koji može da primi 5.900 putnika, se nalazi u PortMiami-ju. Kompanija bi trebalo da isporuči drugi brod, MSC Seascape, u svoju bazu u Majamiju, u decembru. Kompanija takođe planira da sledeće goidne počne sa krstarenjima tokom cele godine iz Njujorka.

Izvor: Miamiherald.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0