MyProgress: Podnosioci Forme I-485 i Forme I-821 mogu da prate status prijave

MyProgress: Podnosioci Forme I-485 i Forme I-821 mogu da prate status prijave

Florida će zahtevati od kompanija da proveravaju imigracioni status radnika
Predsednik Tramp potpisao privremenu zabranu imigracije
Nove smernice USCIS-a, evo šta se sve menja. Radne dozvole od sada važe 2 godine

Usluge za građanstvo i imigraciju Sjedinjenih Američkih Država (USCIS) objavile su proširenje mogućnosti praćenja statusa aplikacija putem myProgress (ranije poznato kao personalizovano vreme obrade) za Formu I-821, Aplikaciju za privremeni zaštićeni status, i Formu I-485, Aplikaciju za registraciju stalnog boravka ili prilagođavanje statusa.

MyProgress omogućava aplikantima pristup personalizovanim procenama vremena čekanja za ključne faze i postupke u vezi sa njihovim slučajem, uključujući konačnu odluku o njihovom zahtevu. Iako su procene zasnovane na vrsti slučaja i istorijskim obrascima, one nisu garancija vremena i ne mogu uzeti u obzir sve moguće jedinstvene faktore obrade zahteva.

U pitanju je deo USCIS-ovog strateškog plana za poboljšanje iskustva ljudi kojima se pružaju usluge. Očekujemo da će proširenje mogućnosti myProgress povećati transparentnost u procesu odlučivanja.

Osim za Formu I-485 i Formu I-821, myProgress je dostupan aplikantima sa USCIS online nalogom koji podnose Formu I-765, Aplikaciju za radnu dozvolu; Formu I-131, Aplikaciju za putni dokument; Formu N-400, Aplikaciju za naturalizaciju; Formu I-90, Aplikaciju za zamenu trajne rezidentne kartice; ili Formu I-130, Peticiju za rođaka stranca.

Da bi videli myProgress, aplikanti prvo moraju da kreiraju USCIS online nalog ili se prijave na svoj online nalog i odaberu svoj trenutni zahtev. Ako su podneli zahtev online ili povezali jedan od odgovarajućih obrazaca sa svojim online nalogom koristeći online pristupni kod, videće karticu myProgress za svoj zahtev. Kartica myProgress prikazuje procenjeno vreme čekanja dok njihov slučaj ne dobije odluku, zajedno sa oznakom pored ključnih faza kako se završavaju:

  • Potvrda da je zahtev primljen;
  • Pomeranje zahteva kroz preprocesiranje i adjudikativne korake; i
  • Odluka o slučaju.

Aplikanti će i dalje morati da posetite javnu veb stranicu Check Case Processing Times kako bi utvrdili da li su kvalifikovani za podnošenje zahteva za uslugu van standardnog vremena obrade.

COMMENTS

WORDPRESS: 0