Na američkim aerodromima u 2022. zaplenjeno više od 6.500 pištolja

Na američkim aerodromima u 2022. zaplenjeno više od 6.500 pištolja

USCIS šalje dve trećine radnika na odmor nakon neuspelih pregovora oko novog paketa pomoći
Šta da uradite ako imigracioni agenti zatraže vaše elektronske uređaje na ulasku u SAD?
Šta uraditi kada izgubite kreditnu karticu – Evo najbitnijih informacija

Uprava za bezbednost saobraćaja (TSA) pronašla je tokom 2022. na aerodromskim kontrolnim punktovima širom Sjedinjenih Država 6.542 pištolja.

Dnevna brojka – od njih oko 18 najveća je od kada se kontroliše nošenje oružja na američkim aerodromima.

Takođe, kako izveštava agencija Asošijeted pres, ti podaci izazivaju zabrinutost u trenutku kada sve više američkih građana nosi naoružanje.

Stručnjaci odbacuju mogućnost da se radi o potencijalnim otmičarima aviona – svi građani kod kojih je nađeno oružje tvrde da su ga zaboravili u prtljagu.

Međutim, eksperti upozoravaju da samo jedan pištolj u pogrešnim rukama predstavlja veliku opasnost u avionu ili pak na kontrolnom punktu.

Naoružanje je pronalaženo kod putnika na području od Burbanka u Kaliforniji do Bangora u državi Mejn. Prema rečima zvaničnika TSA Dejvida Pekoskija, reč je o sve učestalijoj pojavi.

Oružje se najčešće pronalazi na većim aerodromima u područjima gde su propisi u vezi sa nošenjem oružja liberalniji. Među deset gradova na takvoj listi su Dalas, Ostin i Hjuston u Teksasu, tri aerodroma na Floridi, kao i Nešvil, Atlanta, Finiks i Denver.

Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0