Na američkim aerodromima u 2022. zaplenjeno više od 6.500 pištolja

Na američkim aerodromima u 2022. zaplenjeno više od 6.500 pištolja

10 najjeftinijih američkih država za život za vreme rastuće inflacije
Forbes: Od početka krize 25 najbogatijih ljudi sveta zaradilo 255 milijardi dolara
10 najčešćih imena i prezimena u Americi

Uprava za bezbednost saobraćaja (TSA) pronašla je tokom 2022. na aerodromskim kontrolnim punktovima širom Sjedinjenih Država 6.542 pištolja.

Dnevna brojka – od njih oko 18 najveća je od kada se kontroliše nošenje oružja na američkim aerodromima.

Takođe, kako izveštava agencija Asošijeted pres, ti podaci izazivaju zabrinutost u trenutku kada sve više američkih građana nosi naoružanje.

Stručnjaci odbacuju mogućnost da se radi o potencijalnim otmičarima aviona – svi građani kod kojih je nađeno oružje tvrde da su ga zaboravili u prtljagu.

Međutim, eksperti upozoravaju da samo jedan pištolj u pogrešnim rukama predstavlja veliku opasnost u avionu ili pak na kontrolnom punktu.

Naoružanje je pronalaženo kod putnika na području od Burbanka u Kaliforniji do Bangora u državi Mejn. Prema rečima zvaničnika TSA Dejvida Pekoskija, reč je o sve učestalijoj pojavi.

Oružje se najčešće pronalazi na većim aerodromima u područjima gde su propisi u vezi sa nošenjem oružja liberalniji. Među deset gradova na takvoj listi su Dalas, Ostin i Hjuston u Teksasu, tri aerodroma na Floridi, kao i Nešvil, Atlanta, Finiks i Denver.

Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0