Na Floridi zabeležen rekordan broj obolelih od Covid 19

Na Floridi zabeležen rekordan broj obolelih od Covid 19

Bela kuća planira novi sistem pravila za međunarodna putovanja koji uključuje praćenje kontakata putnika
Istorija: Kako se dogodio prvi američki “Road Trip”
Nove smernice: Vakcinisani Amerikanci mogu ponovo da putuju

Florida je u nedelju postavila novi nacionalni rekord u najvećem dnevnom porastu novih slučajeva koronavirusa u Sjedinjenim Državama.
Ministarstvo zdravlja Floride potvrdilo je 15.299 pozitivnih slučajeva COVID-19, čime je ukupan broj obolelih od početka pandemije dostigao 269.811, a zabeležila je još 45 smrtnih slučajeva.

Kalifornija je držala neslavni rekord u najvećem broju pozitivnih slučajeva u jednom danu od 11.694 obolela, dok je Njujork 15. aprila imao 11.571. pozitivnan test.

Prethodna nedelja bila je najteža za Floridu od početka pandemije. Samo u toku prethodne nedelje zabeleženo je 514 smrtnih slučajeva, što je u proseku 73 smrtna slučaja dnevno. Pre tri nedelje, dnevni prosek je bio 30 smrtnih slučajeva.

Florida je skoro udvostručila broj testiranja tokom ovog meseca, na skoro 50.000 dnevno. Procenat ljudi koji čiji su testovi pozitivni takođe je porastao, pri čemu je dnevni prosek tokom protekle nedelje veći od 19 procenata. Pre mesec dana, manje od 5 procenata testova pokazalo se kao pozitivno.

COMMENTS

WORDPRESS: 0