Najbolje aplikacije za slanje novca u Americi

Najbolje aplikacije za slanje novca u Americi

Ovo su 25 najboljih nacionalnih parkova u Americi
Letovi za Evropu iz Majamija već od 150 evra!
Nikola Jokić treći put izabran u Ol-star tim, prvi put u startnoj petorci

Aplikacije za slanje novca su olakšale svakodnevni život modernog čoveka. Ove aplikacije su poslednjih godina postale izuzetno popularne i postoji mnoštvo opcija koje možete izabrati. Koja je aplikacija za slanje novca najbolja za vas zavisi od vaše posebne situacije, uključujući ono za šta je koristite i kome šaljete novac.

Šest najboljih aplikacija za slanje novca u 2021.godini

Šest najboljih aplikacija za slanje novca u 2021.godini su:

⦁ Venmo – najbolja sveukupno
⦁ CashApp – najbolja za instant depozite
⦁ Facebook Messenger – najbolja za porodicu i prijatelje
⦁ PayPal – najbolja za frilansere
⦁ Zelle – najbolja za transfere između banaka
⦁ WorldRemit – najbolja za internacionalne transfere

Venmo – najbolja sveukupno

Venmo je flijala matične kompanije PayPal koja je posebno dizajnirana za brz i lak prenos novca između prijatelja., porodice i drugih kontakata. Aplikacija je integrisana sa Facebook-om i kontaktima na telefonu tako da možete da vidite aktivnosti drugih u svojim Novostima i lako pronađete pravi kontakt kome ćete poslati uplatu. Ako vam se plaća putem Venmo-a, imate mogućnost prenosa sredstava na vaš bankovni račun. Ako odlučite da uplate šaljete kreditnom karticom, naplaćuje 3% provizije.

 


CashApp – najbolja za instant depozite
CashApp, ranije poznat kao Square Cash, potiče od matične kompanije Square, koja je najpoznatija po tome što malim preduzećima pruća platforme za obradu plaćanja. Pomoću CashApp-a, možete odmah da šaljete i primate sredstva putem povezane debitne kartice. Korišćenje usluge sa ličnim nalogom se ne naplaćuje, ali naplaćuje 3% naknade kada koristite poslovnu verziju. CashApp radi samo sa debitnim karticama, pa nije najbolje ako želite da koristite kreditnu karticu ili povezani bankovni račun. CashApp vam takođe omogućava da ulažete u akcije i kripto valutu, što je sjajna karakteristika ako želite da eksperimentišete sa malim ulaganjima.


Facebook Messenger – najbolji za porodicu i prijatelje
Facebook Messenger je iznenađujuće zgodan način slanja novca porodici, prijateljima i drugim ljudima sa kojima ste povezani na Facebook-u. Funkcija plaćanja je besplatna za upotrebu i već je integrisana u Messinger. Usluga zahteva upotrebu debitne kartice a primaoci će takođe morati da pruže svoje podatke o debitnoj kartici da bi primili uplatu. S obzirom na zabrinutost za privatnost kompanije Facebook, neki ljudi mogu biti oprezni kada kompaniji prosleđuju podatke o svojoj kartici.
Transferi sredstava su takođe nešto sporiji od ostalih aplikacija za slanje novca, u roku od jednog do pet dana.

PayPal – najbolja za frilansere
PayPal je sveprisutan kada su u pitanju opcije plaćanja za honorarni rad. Usluga je afirmisani gigant u industriji, brza je i pogodna za upotrebu. Korisnici takođe imaju mogućnost da traže novac od prijatelja, porodice i drugih kontakata. Nema naknada za transakcije kada šaljete novac pomoću povezanog bankovnog računa ili PayPal Cash-a, ali naknada od 2,9% je kada koristite kreditnu karticu, debitnu ili PayPal Cash. Korisnici takođe mogu da šalju novac međunarodno, što je lepa opcija ako imate voljene osobe ili profesionalne kontakte koji ne žive ili nemaju banku u Sjedinjenim Državama.

Zelle – najbolja za transfere između banaka
Zelle je aplikacija za slanje novca koja omogućava direktne bankovne transfere između pojedinaca. Ako vi i osoba kojoj šaljete novac imate račune u banci koja je na listi učesnika, možete poslati sredstva u istom radnom danu. Među ostalim bankama koje su učesnice se nalaze i Bank of America, Chase, Wells Fargo, Capital One i Ally. U većini slučajeva, pojedinci mogu da prebacuju sredstva putem Zelle u okviru svoje bankarske aplikacije, umesto da preuzimaju posebnu aplikaciju. Usluga je besplatna, a sredstva često mogu stići na vaš račun za nekoliko minuta.

WorldRemit – najbolja za internacionalne transfere
WorldRemit je dobar izbor za najbolju aplikaciju za međunarodne transfere. Iako neke aplikacije za slanje novca imaju ograničene međunarodne mogućnosti, WorldRemit je posebno dizajniran da olakša međunarodne transfere. Aplikacija je jednostavna i laka za upotrebu, a novac možete slati u više od 150 zemalja širom sveta. Dolaze sa povezanim naknadama za prenos, koje mogu da se razlikuju u zavisnosti od toga u koju zemlju i banku prenosite novac. Međutim, naknade WorldRemit-a su u proseku 48% jeftinije od slanje novca putem banaka i 25% jeftinije od ostalih međunarodnih usluga poput Western Union-a.

Šta je zapravo aplikacija za slanje novca?

Aplikacija za slanje novca omogućava pojedincima da međusobno prenose sredstva putem aplikacije na svom telefonu. Umesto da nekome daju gotovinu ili ispisuju ček, aplikacije za slanje novca čine podelu novca lakom, pogodnom i digitalnom. Bez obzira na to da li koristite aplikaciju za transfer novca za plaćanje kirije ili za podelu računa na večeri sa prijateljima, plaćanje nekome za profesionalne usluge ili slanje poklona, ove aplikacije olakšavaju slanje novca nego što je bilo moguće ikada ranije.
Aplikacija za slanje novca nije isto što i platforma za plaćanje, iako mnoge platne platforme takođe imaju povezane aplikacije za slanje novca. Na primer, Square pruža softver za obradu plaćanja preduzećima, ali takođe poseduje Cash App, aplikaciju za slanje novca.

Kako da izaberem pravu aplikaciju za mene?

Najbolja opcija kada su u pitanju ovakve aplikacije zavisi od vaših individualnih potreba. Neke aplikacije su takođe pogodnije za određene svrhe od drugih. Ako već ulazite u transfer sa bankom koja koristi Zelle, brzi i jednostavni transfer novca često je već dostupan u vašoj aplikaciji za mobilno bankarstvo. Venmo je popularna opcija kada je u pitanju podela računa u restoranima i računi u kafanama. Ako želite da šaljete novac internacionalno, WorldRemit je možda najbolji izbor. Ako ste honorarac (frilenser) koji prihvata plaćanje klijenata ili šalje novac dobavljačima, PayPal je popularna opcija.

Izvor: https://www.thesimpledollar.com/banking/best-apps-to-send-money/

COMMENTS

WORDPRESS: 0