Najbolje plaže u Majamiju, od South Beach-a do Sunny Isles-a

Najbolje plaže u Majamiju, od South Beach-a do Sunny Isles-a

8 poznatih mesta u Americi koje ne možete posetiti
Hjuston proglašen za najprljaviji grad u Americi. Evo gde se nalazi Majami
USCIS planira da više od polovine zaposlenih pošalje na odmor

Majami je raznolika destinacija sa sve većim centrom grada, živahnim Wynwood Arts distriktom i šarmantnim četvrtima poput Little Havane. Ipak, uprkos svim uzbudljivim viškovima, gradski broj jedan ostaje njegova prirodna, blistava plaža.

Najbolje plaže u Majamiju jednako su jedinstvene kao i njegove žive četvrti. Bez obzira na to da li je vaš cilj na plaži potpuno opuštanje, igranje dobacivanja ili piće i sunčanje nudistički, Majami vam čuva leđa i daje opcije za sve vaše želje. Od sirene South Beach-a do privatnih klubova na plaži na Mid-Beach-u pa sve do prirode i biciklističkih staza uz Key Biscayne, evo liste 17 omiljenih mesta za širenje peškira i upijanje Sunca na Južnoj Floridi.

 

South beach

Image may contain Ocean Water Outdoors Nature Sea Shoreline Landscape Scenery Coast Beach Land and Panoramic

Prelepi ljudi, blještavi automobili, oskudni kupaći kostimi, Art Deco arhitektura: sve je ovde, na belom pesku od 2,2 milje koje čine najpoznatiju plažu na Floridi. Najprometniji deo prolazi paralelno sa Ocean Drive-om (između 5. i 15.Ulice), pa se lokalno stanovništvo obično mota oko tiših mesta južno od 5. Ulice.

Za koga je najbolja: za one koji uživaju u prometnoj sceni na plaži sa puno slatkiša za svoje oči

Gde odsesti: za kvalitetan hotel u srcu Južne plaže, razmislite o elegantnom imanju na plaži, The Betsy South Beach. Za luksuzniju scenu, isprobajte dizajnirani, sveobuhvatni W South Beach, koji je predstavio renoviranje od 30 miliona dolara krajem 2020.godine.

 

Mid-Beach, Miami Beach

 

Image may contain Building Boardwalk and Bridge

Podignuto mesto za šetanje odvaja plažu od Colllins Avenije pune hotela između 23. i 46.Ulice, područja zajedničkog naziva Mid-Beach. Dom najmodernijih hotela u Majamiju, poput izdanja Miami Beach Edition, hotela Faena Miami Beach i Soho Beach House, pruža uslugu kul publici koja smatra da je vreme Južne Plaže gotovo.

Za koga je najbolja: ljubitelje mode, trendsetere i one koji vole da odmaraju i piju u hotelskim klubovima na plaži.

Gde odsesti: Prijavite se u Miami Beach Edition – renovirano izdanje hotela Seville iz 1955.godine koje je podržao Ian Schrager, sa Malom Havanom – i prelepim predvorjem, baeznom i, naravno, plažom.

 

 

Bill Baggs Cape Florida State Park, Key Biscayne

Image may contain Architecture Building Tower Human Person Lighthouse Beacon Outdoors Nature Land Sea and Ocean

Ne bismo vam zamerili ako biste bacili pogled na ovu kilometarsku, nerazvijenu plažu na južnom vrhu Key Biscayne-a i pomislili: „Samo ću malo da odremam“. Međutim, postoji i široka mreža staza sa izvanrednim pogledima na Miami-ju koje vredi istražiti. Nije ni čudo što redovno prima priznanja kao jednu od najboljih plaža u zemlji.

Za koga je najbolja: porodice i parove koji uživaju u prirodi i aktivnostima

Šta raditi: razmislite o iznajmljivanju bicikla iz koncesije parka i istraživanju. Zavirite u svetionik Cape Florida iz 1845.godine (najstariji na Južnoj Floridi) i potražite horizont da biste ugledali Stiltsville, kolekciju istorijskih domova za koje se čini da plutaju vrhom Biscayne zaliva.

 

Bal Harbour Beach, Miami Beach

Image may contain Water Shoreline Ocean Outdoors Nature Sea Beach Coast Building City Urban Town and High Rise

Uz plažu Bal Harbour, najmodernijeg naselja u Majamiju, očekujte da ćete videti puno dizajnerskih bikinija na blistavo belom pesku – i nemojte ni pomisliti da dva puta nosite isti kostim! Na sreću, izbora imate puno za kupovinu na plaži nakon plivanja u maloprodajnom  utočištu Bal Harbour Shops, tržnom centru na otvorenom sa trendovima poput Chanel-a, Alexander McQueen-a i The Webster-a.

Za koga je najbolja: one koji žele da pokažu svoje najnovije kupaće kostime i uživaju u ugođaju luksuza

Gde odsesti: Rezervišite sobu u odmaralištu St.Regis Bal Harbour Resort koje zaslepljuju svojim elegantnim dekorom, odličnom uslugom batlera i izvrsnom lokacijom na plaži. Takođe je moguće da pristupite bazenu i plaži St. Regis-a iako niste gost, iznajmljivanjem dnevne vile na obali mora (zamislite: klimatizovana kabana na mermernim podovima – na steroidima).

 

Sunny Isles Beach

Image may contain Landscape Outdoors Nature Scenery Ocean Sea Water Shoreline Land Urban Town Building and City

Sa mirnom, safirnom vodom i malo gužve, ovaj deo Miami Beach-a od dva kilometra je divno tih u poređenju sa svojim susedima. Deo je uglavnom okružen stambenim stanovima – neki niski spratni delovi starog Majamija, izloženi saloni su svedočanstva nove savremene strane Majamija.

Za koga je najbolja: porodice i parove koji žele prelepe plaže bez gužvi

Gde odsesti: Lepotu najsevernije plaže u Majamiju podvlači vrhunski pejzaž Acqualina Resort & Residences i njegov fantastični klub na plaži, ekskluzivan za goste hotela.

 

12th Street Beach, South Beach

Image may contain Nature Outdoors Human Person Water Ocean Sea Shoreline Coast Beach Shelter and Rural

To je more izvajanih tela odevenih u speedo gaćice na ovoj pretežno muškoj gej plaži, koja je obeležena duginim zastavama u blizini spasilačkih stanica 12.Ulice i nastavlja se sve do 11.Ulice. Ovo je jedna od najboljih plaža u Majamiju za pokazivanje rezultata vašeg krosfit treninga i keto dijeta dok istražujete konkurenciju.

Za koga je najbolja: za one koji žele da pokažu svoja tela – uključujući i toples.

Gde piti: Naizmenično se krećite između plaže 12.Ulice i dnevnog pijenja u Palace Bar-u, decenijama staroj gej instituciji koja se nedavno preselila između 10. i 11.Ulice na Ocean Drive-u. Dok popijete piće, radujte se uživo muzici DJ-eva i nastupa. Za više zabave, rezervišite unapred za vikend branč u R House Wynwood.

 

The Setai Beach Club u 21.Ulici, South Beach

Image may contain Nature Outdoors Sky Sunset Dawn Dusk Red Sky Sunlight Beach Water Ocean Shoreline and Sea

South Beach ima popriličan udeo u fantastičnim, vrhunskim hotelima, ali upravo je plaža Setai Miami Beach ta koja označava sve luksuzne doživljaje bazena i plaža. Svakako, mogli biste da odaberete jedan od tri bazena sa regulacijom temperature, ali zašto se ne bi smestili u ležaljci na privatnoj, blistavo beloj plaži i uživali u vrhunskoj usluzi batlera?

Za koga je najbolja: društvenjake, džet-setere, bilo koga ko traži pravi ugođaj South Beach-a

Gde jesti: Uživajte u predahu od Sunca pod natkrivenom terasom Setai restorana, Ocean Grill. Iako su gosti hotela jedini koji se bave plažnim klubom i bazenima, Ocean Grill je otvoren za javnost i služi i ručak i večeru.

 

1 Beach Club 1 Hotel South Beach

1 Hotel South Beach Miami Exterior Beach

Uz umirujući dizajn nadahnut prirodom, najveći krovni bazen na Miami Beach-u i prevelike sobe za goste, 1 Hotel South Beach nudi sve što želite od luksuznog tropskog odmarališta. Stvari postaju još bolje na plaži: hotel polaže pravo na 600 stopa linearne obale, gde nudi kompletne usluge na plaži za goste; malo dalje u unutrašnjosti, okružen lišćem je i njegov novi 1 Beach Club i njegov restoran Wave, na pesku South Beach-a.

Za koga je najbolja: Za one koji žele da se opuste i rashlade, upiju eko-pik okruženje i učine sve one na Instagramu veoma ljubomornim.

Gde jesti i piti: Iako su neke pogodnosti rezervisane za goste hotela i članove klubova na plaži, oni koji nisu gosti i članovi mogu da iskuse restoran i salon Wave od petka do nedelje, od podneva do 20h.

 

Plaža u okviru Four Seasons hotela, The Surf Club, Surfside

FOUR SEASONS HOTEL AT THE SURF CLUB

Od otvaranja hotela Four Seasons u Surf Club-u 2017.godine, grad Surfside, širok kilometar i smešten južno od Bal Harbour-a, je napokon dobio svoju zasluženu ljubav prema svojim penušavim vodama i netaknutim plažama. Hotel je oživeo čuveni klub na plaži koj ije nekada bio domaćin Frank Sinatri, Winston Churchill-u i Elizabeth Taylor, nadovezujući se na legendu sa novoizgrađenim staklenim, stambenim i hotelskim kulama. Područje plaže sa kompletnom uslugom, isključivo za goste hotela, je izuzetno mirno i dobro održavano, a pruža standarde izvrsnosti usluge Four Seasons.

Za koga je najbolja: za one koji žele da probaju ukus starog glamura

Gde jesti i piti: Gosti i oni koji to nisu mogu pogledati poznate restorane i barove u ovom hotelu. Iskusite kontinentalnu kuhinju u restoranu The Surf Club Tomasa Keller-a. Oduševite se autentičnom italijanskom gastronomijom u restoranu Lido, koji zamenjuje toliko voljenu Le Sirenuse (ali ipak zadržava izvršnog kuvara Antonia Mermoli-u i isti tropski ambijent dostojan nesvestice).

 

Plaža u The Ritz-Carlton Key Biscayne-u, Miami, Key Biscayne

This image may contain Clothing Apparel Footwear and FlipFlop

Samo most dalje od kontinentalnog dela Majamija, Ritz-Carlton Key Biscayne je luksuzno, ali ipak, nepretenciozno ostrvsko utočište koje je antiteza sceni Miami Beach-a, tako da ovde možete uživati u zlatnoj peščanoj plaži dugoj 1200 stopa bez gužvi.

Za koga je najbolja: porodice koje vole duge, slavne i sunčane dane naizmenično između plaže i bazena u odmaralištu (vrlo kratka udaljenost jedna od druge).

Gde jesti: Iako su kabane na plaži ograničene samo na goste hotela, hotelski restorani na dva metra u pesku, Dune Burgers na plaži i Cantina Beach, su otvoreni za javnost.

 

Plaža u okviru hotela Faena Miami Beach, Mid-Beach

Image may contain Balcony

Hotel Alana Faena – Faena Miami Beach – koji je veći od života, zaista opravdava svoju reputaciju. Od blistavih umetničkih instalacija i gostinjskih soba prožete Art Deco-om do crveno-belih tematskih bazena i plaža. Usluga je takođe vrhunska: osoblje na plaži vam čisti sunčane naočare, deli limunske vode i besplatne grickalice, pa će vam čak i oprati stopala u laganim kapljicama sveže vode iz bokala.

Za koga je najbolja: za samoproklamovane snobove i trendsetere 😊

Gde jesti: Za pristup njihovoj plaži moraćete da odsednete u hotelu Faena Miami Beach. Međutim, svi su dobrodošli da piju i ručaju na otvorenom u restoranu Veranda ili Tree of Life baru. Za javnost su takođe otvorena i dva nagrađivana restorana: Los Fuegos, Francis Mallmann-a i Pao, Paul Qui-a.

 

Haulover, Naturist Beach, North Beach

Image may contain Countryside Rural Shelter Outdoors Nature Building Ocean Water Sea Human Person and Shoreline

Između Bal Harbour-a i Sunčanih ostrva se nalazi ova gostoljubiva plaža gde je odeća opciona, i koja je okružena nerazvijenim parkovima. U stvari, to je najstarija, zvanično priznata, javna nudistička plaža na Floridi.

Za koga je najbolja: Oni koji ne žele linije od sunčanja, čvrste nudiste i one koji žele da probaju nudizam

Šta poneti: S obzirom na prirodu nerazvijenog parka na plaži, predviđajte ograničene sadržaje na pešačkoj udaljenosti. Obavezno spakujte svoju opremu, uključujući hranu i piće.

 

Haluover Dog Beach

Haulover Park Beach Dog Park Miami

Iako je Haluover park od 177 hektara možda najpoznatiji po svojoj nudističkoj plaži, postoji još jedan deo u dužini od 2,4km od parka, gde je zagarantovana dobra zabava. Na određenoj plaži za pse Haluover, smeštenoj između spasilačkih kuća 2 i 3, vaši ljubimci mogu da lutaju bez povotca i trče, valjaju se, igraju sa vama i odlaze na kupanje u Atlantski okean. Takođe, zahvaljujući struji Haluover Inlet-a, na ovoj posebnoj plaži se vide neke od najimpresivnijih uslova Majamija, idealnih za lagano surfovanje.

Za koga je najbolja: za ljubitelje pasa i surfere početnike

Šta raditi: Udaljen od plaže, ali još uvek unutar Haulover parka, postoji ograđeni Bark park sa odvojenim odeljcima za velike i male pse, plus fontane sa vodom i vreće za otpad.

 

Oleta River State Park

Image may contain Land Outdoors Nature Water Sea Ocean Shoreline Coast Landscape Scenery Island and Beach

Najveći urbani park na Floridi otkriva pogled na stari Majami sa prirodnom mešavinom plimatskih mangrova, malih ostrva i peskara rasutih po Biscayne zalivu. Kajakom ispod krošnje mangrove možete doći do ostrva Sandspur i zatražiti svoj mali deo plaže pod palmama (Ali, pazite: niste sami jer su Sandspur-ovi rakuni poznati po krađi stvari). Kao alternativa – možete prošetati, voziti se ili veslati do Oletove plitke uvale na plaži, velike dubine za šetnju i mlađu decu koja se mogu igrati.

Za koga je najbolja: ljubitelje kajaka, avanturiste i porodice koje žele više od običnog iskustva na plažama

Šta raditi: u okviru parka, pratite znakove do Spoljašnjeg centra kako biste iznajmili svoj sopstveni kajak ili se prijavite za grupnu turu.

 

Joia Beach

Image may contain Outdoors Nature Land Ocean Water Sea Shoreline Landscape Coast Beach Scenery and Aerial View

Joia Beach je šik prostor na plaži, dizajniran od strane Francois Frossard-a, koji uključuje restoran i salon, u vlasništvu kompanije Liquid Hospitality, sa sedištem u Majamiju. Postavka restorana inspirisana Tulumom je idilična za koktele za zalazak Sunca i večere primorske evropske kuhinje dok gleda u prostranstvo Majamija. Salon, koji je otvoren samo vikendom, je najbolji za pune usluge, pijane dane na plaži, hlađenje na ležaljci sa pogledom na zaliv Biscayne i uživanje u usluzi. Radujte se uživo muzici od strane DJ-a ili bendu, u zavisnosti od dana. Joia ne zahteva članstvo, ali su rezervacije neophodne.

Za koga je najbolja: za one koji žude za zabavom na plaži, dalje od gužvi Miami Beach-a

Šta raditi: dođite ako želite da uživate u zabavi i zalascima Sunca; ostanite na sjajnoj hrani i piću

 

The Beach and the Confidante, Miami Beach, Mid-Beach

The Confidante Miami Beach

Sa savršeno poravnanim redovima stolica i kišobrana pastelnih nijansi, plaža u hotelu The Confidante, Miami Beach, je možda najfotogeničnija u gradu. Šarena fantazija inspirisana Art Deco-om se nastavlja u The Backyard-u, hotelskom salonu sa visećim stolicama za ljuljanje, palmama i ležaljkama od ratana sa jastucima (imajte na umu da je za razliku od većine hotelskih restorana otvorenih za javnost, The Backyard ekskluzivan samo za goste hotela).

Za koga je najbolja:  Oni koji traže najbolji život u Majamiju bez cene (cene hotela su obično niže od konkurencije i, kao deo The Unbound Collection by Hyatt, boravak košta 15.000 World of Hyatt poena po noći).

Gde jesti: Naručite male tanjire, salate i pljeskavice u The Backyard-u koji će sjajno ići uz vaše koktele.

 

Nikki Beach, Miami Beach

Nikki Beach Miami Beach

Ovaj poznati klub na plaži otvara flaše od 1998.godine, kada je vladao scenom u Majamiju i ugostio velika imena poput Madonne i Leonarda DiCapria u toku epskih noći. Međutim, kako je South Beach sazrevao izvan svoje divlje strane noćnog života, tako je to učinila i Nikki Beach; i danas se klub igra kao fantastična dnevna afera usredsređena na luksuzni način života na plaži i na životnu radost koju tamo pronalazi. Iznajmite ležaljku ili rezervišite sto za popodneva sa nogama u pesku, ispunjena obiljem šampanjca, rozea, suši brodova, house muzike i neverovatnih ljudi koji gledaju.

Za koga je najbolja: prijatelje i parove sa preferencom pijenja u toku dana

Šta raditi: piti, igrati, ponoviti!

 

Izvor: Cntraveler

COMMENTS

WORDPRESS: 0