Najbolji koledži na Floridi u 2021.godini

Najbolji koledži na Floridi u 2021.godini

10 najboljih korporacija za rad i unapređenje karijere u Sjedinjenim Državama
15 najzagađenijih gradova u Sjedinjenim Državama
Ogroman sistem morskih algi koji je išao ka obali Floride značajno se smanjio

Dok se koledži i univerztiteti suočavaju sa pandemijom virusa COVID-19, nastavljamo sa našim naporima da vam pružimo korisne resurse za studente i najnovije informacije o online programima.

Fakultetsko obrazovanje često dovodi do bolje plate i više mogućnosti za posao. Prema Birou za statistiku rada (BLS), prosečan nosilac diplome godišnje zarađuje 64.900 dolara godišnje, dok pojedinci sa samo diplomom srednje škole zarađuju oko 38.800 dolara svake godine. Odeljenje za obrazovanje Floride izveštava o sličnim trendovima, napominjući da što je viši nivo obrazovanja profesionalaca, veća je verovatnoća da će zadržati posao koji se plaća.

Ovaj vodič ističe 10 najboljih koledža na Floridi i može vam pomoći da pronađete ispunjenu karijeru u Sunčanoj državi. Ove škole rangiramo na osnovu faktora kao što su pristupačnost, broj ponuda diploma i ishodi učenika.

Koji su to najbolji koledži u 2021.godini na Floridi? Hajde da vidimo:

  1. University of Florida, Gainesville, FL
  2. Florida State University, Tallahassee, FL
  3. University of Central Florida, Orlando, FL
  4. University of Miami, Coral Gables, FL
  5. University of South Florida-Main Campus, Tampa, FL
  6. Carlos Albizu University-Miami, Miami, FL
  7. Florida International University, Miami, FL
  8. University of North Florida, Jacksonville, FL
  9. Florida Atlantic University, Boca Raton, FL
  10. Embry-Riddle Aeronautical University – Daytona Beach, Daytona Beach FL

Zašto studirati na Floridi?

Dom sa 825 milja plaža i nekim od najboljih koledž atletskih programa i istraživačkih univerziteta u Sjedinjenim Državama, Florida je odlično mesto za igru, učenje i rast.

University of Florida – vodeća državna javna visokoškolska ustanova – održava preko 200 istraživačkih centara i pruža više od 300 akademskih programa na 16 koledža. Ove opcije stepena uključuju popularne online mogućnosti u zdravstvenom obrazovanju, urbanom i regionalnom planiranju i međunarodnom poslovanju.

Studenti koji žele specijalizovanije obrazovanje mogu pohađati privatnu instituciju kao što je Embry-Riddle Aeronautical University, koja nudi diplome poput vazduhoplovnog inženjerstva, svemirske fizike i meteorologije.

Pored toga, teško je govoriti o najboljim fakultetima na Floridi bez pominjanja fudbala. The University of Miami Hurricanes i the University of Florida Gators su dva najbolja NCAA tima, koja zajedno osvajaju osam nacionalnih prvenstava i privlače publiku na svakoj utakmici kod kuće.

Na kraju, Florida se može pohvaliti snažnom ekonomijom u velikoj meri zbog svoje reputacije širom sveta kao žarišta za odmor. Sa lukama okrenutim i prema Atlantskom okeanu i prema Meksičkom zalivu, država je takođe središte međunarodne trgovine.

Perspektiva zapošljavanja na Floridi

Od decembra 2020.godine, nezaposlenost na Floridi je iznosila 6,1%, što je nešto niže od nacionalne stope od 6,7%. Pored toga, BLS izveštava da je prosečna godišnja plata na Floridi 47.750 dolara. Međutim, potencijal za zaradu uveliko varira u zavisnosti od individualnih kvalifikacija.

Studenti koji žele da daju prioritet zapošljavanju na Floridi treba da razmotre karijeru u jednoj od vodećih industrija u državi, što uključuje proizvodnju, zdravstvo, IT (posebno razvoj video igrica i mobilnih aplikacija) i privatnu i domovinsku bezbednost. Vazduhoplovna tehnologija je još jedna ogromna industrija na Floridi, u kojoj se nalaze dve od devet aktivnih američkih svemirskih luka i približno 2.000 kompanija za avijaciju i letove.

Deset najboljih koledža na Floridi – informacije

#1 University of Florida, Gainesville, FL

Smeštena u Gainesville-u, UF je prvobitno nosila ime Gainesville Academy kada je osnovana 1858.godine. Pored mnogih akademskih ponuda, škola je i istraživački centar moći – fakulteti na UF troše skoro milijardu dolara na sprovođenje istraživačkih projekata svake godine.

16 univerzitetskih koledža nadgleda više od 100 iplomskih programa i 200 programa postdiplomskih studija. UF takođe nudi više od 200 potpuno online diploma i sertifikata, što ga čini jednim od najpristupačnijih i najboljih koledža na Floridi. Značajne diplomske studije uključuju afričke jezike, entomologiju i nematologiju, kao i nuklearno inženjerstvo.

Kandidati za prvu godinu moraju odgovoriti na kratka pitanja i dostaviti transkripte, SAT ili ACT rezultate i esej. Uslovi za prijem diplomaca se razlikuju u zavisnosti od programa.

#2 Florida State University, Tallahassee, FL

Sa sedištem u Tallahassee-ju, FSU je otvoren 1851.godine. univerzitet trenutno predaje preko 41.000 studenata godišnje u svoja tri kampusa i putem online programa.

Jedan od najboljih koledža na Floridi, FSU, se sastoji od 18 škola i koledža, uključujući College of Motion Picture Arts, the Dedman College of Hospitality i Jim Moran College of Enterpreneurship. Značajne osnovne studije uključuju računarsku biologiju, kineski jezik i kulturu, meteorologiju i okeanografiju.

Školarina varira u svakom od kampusa FSU-a. Neki studijski programi ili fakulteti takođe imaju različite stope školarine. Generalno, glavni kampus naplaćuje 216 dolara po kreditu za studente u državi i 721 dolar po kreditu za studente van države. kandidati za prvu godinu moraju dostaviti transkripte, ACT ili SAT rezultate, esej i biografiju/listu aktivnosti.

#3 University of Central Florida, Orlando, FL

Radeći u Orlandu i osnovan 1963.godine, UCF izveštava da su skoro 20% njegovih studenata studenti prve generacije. Institucija svake godine dodeljuje više od 17.000 diploma.

UCF nudi više od 230 mogućnosti za diplome, uključujući 100 programa koji se mogu u potpunosti završiti online. Značajne diplome uključuju diplomu likovnih umetnosti u medijima u nastajanju, , diplomu fotoničkih nauka i inženjerstva, magistarskih nauka u oblasti nekretnina kao i doktorskih titula u oblasti hotelijerstva.

Kandidati za prvu godinu moraju dostaviti transkripte i SAT ili ACT rezultate. UCF takođe snažno preporučuje da budući studenti pošalju esej.

#4 University of Miami, Coral Gables, FL

Privatna institucija koja se nalazi u Coral Gables-u, UM predaje više od 17.000 studenata svake godine i ima više od 300 miliona dolara godišnjih izdataka za istraživanje.

Zainteresovani studenti koji žele da se uključe u kampusu mogu birati između više od 40 uslužnih organizacija, kao i skoro 300 različitih klubova.

UM nudi više od 180 programa na 11 koledža i škola, uključujući Frost School of Music, Miller School of Medicine i Miami Herbert Business School. UM takođe nudi devet potpuno online postdiplomskih programa.

Kandidati za prvu godinu moraju dostaviti kratak esej, ličnu izjavu, dva pisma preporuke i transkripte. Neki programi zahtevaju dodatne materijale za prijavu.

#5 University of South Florida – Main Campus, Tampa, FL

Javna ustanova koja se nalazi u Tampi, USF, otvorila je svoja vrata 1956.godine. uprkos tome što podučava više od 48.000 učenika godišnje, prosečna veličina odeljenja na USF-u je oko 30 učenika.

USF nudi oko 180 programa na 14 koledža, uključujući College of Behavioral and Community Sciences, the Patel College of Global Sustainability, kao i College of Marine Science. Značajni programi diplomskih studija uključuju diplomu iz industrijskog inženjerstva; diplomirani inženjer nauke o jeziku, govoru i sluhu; i doktorate na temu hemijske biologije raka.

Kandidati za prvu godinu moraju dostaviti transkripte i ACT ili SAT rezultate. Zahtevi za postdiplomske programe se veoma razlikuju.

#6 Carlos Albizu University – Miami, Miami FL

Privatna institucija koja se nalazi u Majamiju, AU, vuče korene od otvaranja Instituta za psihologiju u Portoriku 1966.godine. univerzitet je takođe domaćin virtuelnog kampusa, kao i kampusa u Mayaguez-u i San Juan-u u Portoriku.

Akademski programi AU spadaju u pet kategorija: psihologija, obrazovanje, govor i jezik, krivičn pravosuđe i ljudski odnosi. Značajne diplome uključuju magistrature iz psihologije, savetovanja, doktorata iz oblasti ljudskih odnosa, kao i diplomu umetnosti u izuzetnom obrazovanju studenata zajedno sa glavnim predmetom poremećaja austističnog spektra.

#7 Florida International University, Miami, FL

Jedini javni istraživački univerzitet u Majamiju, FIU ima oko 54.000 studenata svake godine u 11 škola i koledža. Univerzitet takođe sprovodi uticajna istraživanja i širenje zajednice kroz više od 40 svojih centara i instituta, uključujući Centar za upravu pravde i Centar za istraživanje baze podataka visokih performanci.

FIU nudi preko 270 diploma, uključujući 130 koje su dostupne preko online programa. Značajne diplomske diplome uključuju diplomu nauka iz oblasti kriminala, izuzetnog studentskog obrazovanja, umetnosti u globalnom održivom turizmu i nauka o Internetu stvari (Science in the Internet of Things).

Kandidati za prvu godinu moraju dostaviti transkripte i ACT ili SAT rezultate.

#8 University of North Florida, Jacksonville, FL

Smešten u Jacksonville-u, UNF svake godine predaje preko 17.000 stuenata, od kojih većina pohađa nastavu na Koledžu umetnosti i nauke.

UNF se sastoji od šest koledža, uključujući Brooks College of Health; Coggin College of Business; kao i College of Computing, Engineering and Construction. UNF takođe upravlja onlajn kampusom koji ugošćuje nekoliko osnovnih i postdiplomskih programa uključujući diplomu iz oblasti sprotskog menadžmenta – marketing kao i master iz opšte prakse ASL/engleskog.

Školarina na diplomskim studijama počinje od 105 dolara po kreditu, dok školarina za diplomske studije počinje od 275 dolara po kreditu. Studentski program, status upisa i status boravka mogu uticati na cenu školarine. Kandidati za prvu godinu moraju dostaviti transkripte i ACT ili SAT rezultate.

#9 Florida Atlantic University, Boca Raton, FL

Javna ustanova koja se nalazi u Boca Raton-u, FAU je otvorena 1964.godine i trenutno ima preko 30.000 studenata svake godine.

FAU nudi više od 170 studijskih programa u 10 škola i koledža, uključujući Christine E. Lynn College of Nursing, College of Social Work and Criminal Justice, kao i College of Business. Značajni diplomski programi uključuju diplomu inženjera geomatike, diplomu umetnosti iz britanske istorije i diplomu inženjera okeana.

Školarina osnovnih studija počinje od 105 dolara po kreditu, a nakon osnovnih studija, 304 dolara po kreditu. Stope školarine variraju u zavisnosti od statusa upisa studenta i države prebivališta. Kandidati za prvu godinu moraju dostaviti transkripte, kao i ACT ili SAT rezultate.

#10 Embry – Riddle Aeronautical University – Daytona Beach, Daytona Beach FL

Privatna škola koja se nalazi u Daytona Beach-u, Embry – Riddle, je dodelila više od 137.000 diploma od kada je osnovana 1925.godine.

Embry – Riddle nudi oko 130 diplomskih i master studija i sertifikata, a studenti mogu zaraditi oko 70 diploma ili sertifikata online. Značajne oblasti studija uključuju aeronautiku, vazduhoplovnu fiziologiju i upravljanje vazdušnim saobraćajem.

Školarina osnovnih studija košta 447 dolara po kreditu za civile i 250 dolara po kreditu za pripadnike vojske. Većina magistarskih programa košta 743 dolara po kreditu, dok doktorski programi obično koštaju 1.500 dolara po kreditu. Kandidati prve godine moraju dostaviti transkripte. Embry – Riddle snažno preporučuje da kandidati dostave i ACT ili SAT rezultate. Neki programi mogu zahtevati dodatne materijale za prijavu.

 

Izvor: Bestcolleges.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0