Najbolji poslovi u Americi za imigrante

Najbolji poslovi u Americi za imigrante

Rok za REAL ID produžen za 2 godine do proleća 2025
USCIS objavio nove obrasce za Immigrant Investor Program
Top 15 državnih poslova u Americi sa najboljim beneficijama

pexelsandreapiacquadioxjpg

Svake godine veliki broj imigranata stiže u Ameriku. Pronalaženje fantastičnog posla koji im omogućava da steknu iskustvo uz istovremeno uspostavljanje osnova važan je element američkog sna za mnoge. Dobra vest je da u Sjedinjenim Državama postoji prilično konzistentna ponuda zaposlenja za imigrante, kako na početnim, tako i na važnijim funkcijama – ako znate gde da tražite. Hajde da pogledamo koji su to najbolji poslovi za imigrante!

Građevina

Građevinski posao je privlačan za nove imigrante kao potencijalni izvor zaposlenja. Poslodavci, menadžeri i vlasnici zemljišta su profitirali od njihovog prisustva sticanjem talenata i povećanjerm produktivnosti. Imigranti u građevinarstvu obično rade na cementiranju, postavljanju tepiha i farbanju.

Poljoprivreda

Procenjuje se da radnici imigranti na farmi danas čine 73% poljoprivrednih poslova u Americi. Širom Sjedinjenih Država, rad na farmi je kritično neophodan posao koji stavlja hranu na naše stolove, pokreće ekonomiju i održava naše zajednice.

Modernizacija programa privremenih viza i stvaranje puta ka državljanstvu za dugoročne poljoprivredne radnike migrante su od ključne važnosti za zaštitu poljoprivrednih radnika i njihovih porodica i osiguravanje budućnosti vitalne američke poljoprivredne ekonomije.

Arhitektura i inženjerstvo

Ako želite da dođete u Sjedinjene Države da radite kao arhitekta, u dobroj ste poziciji jer se Sjedinjene Države smatraju jednim od najvećih mesta za rad ako imate talente za posao arhitekte. Štaviše, Severna Amerika je mesto koje plaća najviše novca arhitektama širom sveta.

Ugostiteljstvo

Radnici u servisima za hranu su zaposleni u mnogim vrstama restorana, barova i izvođača usluga hrane, ulkjučujući i one u školama i bolnicama.

Zdravstvena zaštita

Tokom 2018.godine, skoro 2,6 miliona imigranata, uključujući 314.000 izbeglica, radilo je u zdravstvu, a 1,5 miliona je radilo kao lekari, medicinske sestre i farmaceuti. Određeni poslovi u zdravstvu su previše zastupljeni od strane imigranata. Iako imigranti čine 17% ukupne civilne radne snage u Sjedinjenim Državama, oni čine 28% lekara i 24% zubara, kao i 38% zdravstvenih radnika za negu u kući.

Proizvodnja i produkcija

U Sjedinjenim Državama, oko 2,1 milion imigranata radi na poslovima poljoprivrede, sakupljanja, obrade i prodaje hrane i usluga, igrajući važnu ulogu u distribuciji hrane za celu Ameriku. Dok su imigranti činili 17% svih zaposlenih civila u Sjedinjenim Državama između 2014. i 2018.godine, oni su igrali takozvanu nejednaku ulogu u proizvodnji hrane, čineći 22% radnika u lancu snabdevanja hranom i proizvodnjom u Sjedinjenim Državama. Oni imaju znatno veću zastupljenost u nekim zanimanjima vezanim za hranu i u određenim državama.

Transport

Tokom 2012.godine, imigranti su činili 13% stanovništva Amerike, ali su činili 15,7% ukupnog zaposlenja vozača kamiona. Određene države, kao što su Kalifornija (46,7%), Nju Džerzi (40,4%), Florida (32,2%) i Njujork, imale su nesrazmerno veliki broj vozača kamiona imigranata (25,7%). Studija se oslanjala na podatke Američkog udruženja kamiona i istraživanja američke zajednice Biroa za popis stanovništva. „Ko je na sedištu vozača? Imigranti popunjavaju nedostatak radne snage u trucking biznisu u Americi“. Transportna industrija je okosnica američke ekonomije, sa kamionima koji prevoze 70% ukupne tonaže tereta unutar Amerike. Međutim, zbog visoke stope fluktuacije i starenja domaćeg stanovništva, sektor se suočava sa hroničnim nedostatkom osoblja.

Računari i matematika

STEM (nauka, tehnologija, inženjering i matematika) radnici postaju sve važniji u američkoj ekonomiji. STEM zanimanja su ključna za kreativnost Amerike, a STEM profesionalci su odgovorni za mnoge najsavremenije ideje i tehnologije koje stvaraju zaposlenje i povećavaju prihode domaćinstava u Sjedinjenim Državama. Zaposleni koji su rođeni u inostranstvu čine značajan deo STEM radne snage u Americi.

Koji su najčešće traženi poslovi za američke imigrante u 2022.godini?

Iako su nova zanimanja česta među imigrantima, postoji sve veća potreba za iskusnijim i obučenijim radnicima. Uprkos previranjima izazvanim pandemijom COVID-a 19, nova analiza otkriva da potražnja za talentima za kompjuterske nauke i matematiku na primer, neprestano nadmašuje ponudu sposobnosti zaposlenih, što dovodi do zahteva za dodatnim imigrantima u ovim disciplinama kako bi pomogli u održavanju razvoja privrede Amerike.

Poslovi koje su odabrali nedavni imigranti i opšta imigrantska zajednica imaju određene zajedničke karakteristike, kao što su radnici na farmama i građevinski radnici. Međutim, zbog nivoa obrazovanja i zemlje porekla, noviji imigranti teže ka zaposlenju u nauci i tehnologiji u većoj meri od onih koji su došli pre njih.

 

Izvor: Visaplace.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0