Najbolji prirodni izvori (springsi) u blizini Majamija

Najbolji prirodni izvori (springsi) u blizini Majamija

10 romantičnih mesta u Americi za proslavu Dana zaljubljenih
Fairchild Tropical Botanic Garden
23 povoljne destinacije za odmor širom Sjedinjenih Država

Čisti kao suza i prohladni tokom cele godine, ovi prirodni izvori u blizini Majamija su protivotrov za velike vrućine na Floridi

Kakav god da je vaš plan u toku ovih toplih dana, nećemo ga remetiti. Možda imate ideju da povedete decu i igračke zajedno sa bazenom na naduvavanje. Ili ćete možda samo provesti dan lebdeći na leđima, tražeći životinje u oblaku dok uživate u prednostima slobodnih dana. Kakav god da je vaš plan, sve što mi znamo jeste da je 700 izvora slatke vode na Floridi odlično mesto za rashlađivanje tokom vrelog dana, s obzirom da mnogi od njih ostaju hladni sa 22 stepena tokom cele godine. Nekima na ovoj listi će možda biti potreban dobar dan vožnje ili brz let iz Majamija, ali kristalno čista voda i morske krave koje plivaju blizu vas čine sve ovo vrednim truda.

#1 Citrus Count’s Crystal River

Citrus County’s Crystal River

Izvori koji su prošarani ruralnim Krystal okrugom na obali Meksičkog zaliva severno od Tampe se pretvraju u pravi rejv morskih krava zimi. Ali, takođe je vredno putovanja i tokom leta, gde Tri sestre i King Spring izgledaju kao nešto što ste mogli videti samo u snu!

#2 Ginnie Springs

Ginnie Springs

Sedam prirodnih izvora izvire među ovih 200 hektara šume, gde ćete pronaći mala mesta za kupanje u senci starih stabala i potpuno slikovita mesta za kampovanje. Uronite u pećine, krstarite na dasci za veslanje ili uradite kako i studenti – pijte ceo dan na innertube-u. Zašto da ne?

#3 Blue Springs State Park

Blue Spring State Park

Za ronioce, najveći izvor na reci St. Johns je mesto za istraživanje podvodnih pećina. Za one koji nisu zainteresovani da uđu, čučnite na šetalištu i gledajte kako agregacija morskih krava (da, takose zove grupa) ponosno prolazi.

#4 Gilchrist Blue Springs State Park

Gilchrist Blue Springs State Park

Svakog dana, 55 miliona galona hladne vode se ispumpava iz ovog izvora u centralnoj Floridi. Na drvenoj ronilačkoj platformi očekujte kolonu dece tokom vrelog letnjeg dana, dok je zimi često naseljeniji somovima i kornjačama koje se probijaju kroz bazen čist kao staklo.

#5 Ichetucknee Springs State Park

Ichetucknee Springs State Park

Ovde ćete se voziti innertube-om šest milja na bajkovitom izvoru dok se krećete ka Santa Fe reci. Nećemo vas osuđivati ako je pored vas dobro snabdeven frižider.

#6 Ocala Nacionalna šuma

Ocala National Forest

Nacionalna šuma Ocala je u suštini Centralni park Floride, sa 673 kvadratnih milja prirode koja se nalazi u gornjem centru države. Tamo ćete pronaći četiri ubilačka izvora sa rupama za plivanje koje se kreću do bazena ispunjenih izvorima do prirodnh pećina među drvećem.

#7 Ponce de Leon State Park

Ponce de Leon State Park

Osvajač Ponce de Leon je jurio preko Amerike tražeći Fontanu mladosti, tako da ima smisla da otvor za plivanje koji tako i izgleda – nosi njegovo ime. Nije da ćete zauvek ostati mladi plivajući ovde, ali s ozbirom na gomile tinejdžera i studenata sa koledža kojih uvek ima ovde, možda ćete se tako osećati!

#8 Rainbow Springs State Park

Rainbow Springs State Park

Ovaj izvor za plivanje skoro da izgleda kao veštački, sa svojim krečnjačkim dnom i vodom tako čistom da ćete pomisliti da je došla pravo sa nebesa. Ali, ovo je prirodni izvor reke Rainbow reke ponosa, prirodnog izvora idealnog za one koji žele manje prirodan izgled svog prirodnog izvora.

#9 Wakulla Springs State Park

Wakulla Springs State Park

Za onu koju kažu da je najdublji i najveći slatkovodni izvor na svetu, Wakulla je mesto gde hrabri ronioci kreću u istraživanje ogromnog pećinskog sistema. Manje hrabri mogu da se upute do tornja kako bi se katapultom probili kroz hladnu vodu.

#10 Weeki Wachee Springs State Park

Weeki Wachee Springs State Park

Ovako bi mogao izgledati izvor slatkovodne vode kako ga je zamislio Walt Disney: vodeni park, krstarenje rečnim brodom i – možda razlog za ostanak – sinhronizovane podvodne emisije domaćih sirena.

#11 Wekiwa Springs State Park

Wekiwa Springs State Park

Stepenice vode u žuboreću zelenu vodu izvora, gde divljinu drži betonski zid duž ivice močvare. Za one koji više vole prirodu svuda oko njih, uzmite kajak duž reke gde je divljina u izobilju – i krenite!

 

Izvor: Timeout.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0