Najbolji sajtovi za pretragu jeftinih letova u Americi

Najbolji sajtovi za pretragu jeftinih letova u Americi

Kada će biti ukinute restrikcije na putovanja u SAD?
10 najboljih gradova u SAD za pronalaženje “hibridnog posla” sa platom od $100 000
Ministarstvo demantovalo tvrdnje da će građani koji rade u inostranstvu plaćati porez u Srbiji

Razmišljate o tome preko kog sajta da rezervišete svoj let a da dobijete najbolju moguću ponudu? Niste jedini! Postoji puno opcija između kojih možete birati kada je u pitanju biranje letova i jako je važno da imate sve informacije kako biste doneli najbolju moguću odluku.
Pored toga što svoj let možete bukirati direktno na sajtu aviokompanije kojom želite da letite, postoji još puno drugih sajtova za rezervacije letova kao što su onlajn turističke agencije (Online Travel Agencies). Ono što je sigurno jeste da ne postoji nijedna pretraga letova koja vam može garantovati najbolju cenu ali korišćenje više opcija i posedovanje svih bitnih informacija vam mogu pomoći u tome da ne plaćate više nego što morate.
Evo nekolko najboljih sajtova za pretragu i rezervaciju jeftinih letova:

Važna stvar koja se treba imati na umu kada su u pitanju sajtovi za rezervacije i online turističke agencije jeste ta da se cene Southwest-a ne prodaju na njima ili preko njih. Neke druge aviokompanije su takođe povukle svoje ponude sa sajtova za rezervacije ali većina kompanija svoje letove čini dostupnim na ovakav način.
U daljem tekstu ćemo videti zašto su ovi sajtovi najbolji za pretrage letova kao i najbolje prednosti svakog. Obzirom da je nemoguće znati koji sajt će obezbediti najbolju cenu za određeni let, uvek je najbolje uporediti cene sa više izvora pre nego što se napravi rezervacija.

Travelocity

Ovaj sajt je u vlasništvu Expedia sajta koji se takođe nalazi na ovoj listi tako da ćete pretragom dobiti cene letova sa Expedi-e, samo u drugačijem formatu i drugačije naglašenim preferencama. Početna stranica Travelocity-ja je vrlo jednostavna za korišćenje ali ne nudi fleksibilnu pretragu datuma. Na stranici sa dobijenim rezultatima pretrage, naknade za prtljag se pokazuju klikom na padajući meni za svaku od cena leta što malo otežava poređenje ovih naknada.
Travelocity ocenjuje raspored i plan svakog leta ocenom na skali od 1 do 10 koja uzima u obzir trajanje, vrstu aviona kao i „kvalitet pogodnosti“ dostupnih tokom leta koju takođe ocenjuje skalom odgovora „Veoma dobro“, „Zadovoljavajuće“, „U redu“. Ovaj sajt takođe naplaćuje naknadu rezervacije za neke od letova.
Najbolja pogodnost: Njegove skale ocena od 1 do 10 su vrlo vidljive na svakom rasporedu letenja pa je vrlo mala verovatnoća da ćete greškom rezervisati duže presedanje ili propustiti bolji let.

Expedia

Kao što je prethodno rečeno, Expedia je skoro identična kao i Travelocity međutim ponekad cene mogu da se razlikuju za neke od letova. Poput Travelocity-ja (i mnogih drugih onlajn turističkih agencija), Expedia će pokušati da vam proda i uslugu hotela. Ovo može da vam sačuva nešto novca ali obavezno proverite cene tog hotela na njihovom sajtu i uporedite cene. Na rezutatu pretrage letova, postoji opcija „Pokaži fleksibilne datume“ što predstavlja opciju jeftinijih letova ako pomerite vaše putovanje za dan ili dva.
Ovaj sajt naplaćuje promene rezervacije (i nisu uvek iste cene naplate kao na Travelocity-ju). Kada sa liste opcija izaberete cenu leta koja vam odgovara, postoji ’korak između’ u procesu rezervacije koji vam prikazuje šta je (a šta nije) obuhvaćeno cenom, poput izbor sedišta, otkazivanja ili promene rezervacije kao i pravila za prtljag.
Najbolja pogodnost: Kao i Travelocity, ovaj sajt će dva puta proveriti da ste razumeli sve uslove pre nego što pritisnete „Potvrdi“. Ova „dupla provera“ može biti od pomoći u moru informacija koja ponekad ume da zbuni.

CheapOair

Baš kao i Travelocity i Expedia, sajt za pretragu CheapOair i OneTravel su verzije istog proizvoda u vlasništvu Fareportal Inc.
CheapOair naplaćuje istu naknadu za rezervacije kao i OneTravel: od 0$ do 35$ po karti. Iako su sajtovi u vlasništvu iste kompanije, rezultati pretrage nisu uvek isti tako da vredi pogledati oba.
CheapOair nudi opciju „Super Ušteda“ (Super Saver Fares) za koju nećete saznati sve dok ne kupite svoju kartu – što dalje znači da nećete saznati naknadu za prtljag sve dok ne platite kartu. Ipak, uštede možda mogu biti vredne kupovine.
Najbolja pogodnost: CheapOair daje prednost kartama bez presedanja u odnosu na one sa presedanjima koje su organizovane u tabeli koja je vrlo jednostavna za čitanje. Ove tabele organzuju same aviokompanije.

TripAdvisor Flights

TripAdvisor (osnivač Smarter Travel-a) je poznat po rangiranjima hotela a sada turisti mogu da daju ocene aviokompanija kao i da vrše pretrage letova na „TripAdvisor letovi“. Pri proveri pretraga letova, ovaj sajt neće uvek pokazati najjeftinije letove ali će vršiti pretrage sa Expedie, Travelocity-ja i drugih sajtova pa samim tim odmah možete uporediti cene i odabrati željeni let. Ovaj sajt takođe ima i sitne pogodnosti poput pretrage letova bez presedanja.
Najbolja pogodnost: Pretraga letova na TripAdvisor-u je jedinstvena po tome što nudi FlyScores recenzije aviokompanija pored cena njihovih letova pa je vrlo mala verovatnoća da ćete rezervisati let sa loše ocenjenom aviokompanijom a da to ne znate!

Skyscanner

Skyscanner je popularan sajt za pretragu koja sarađuje sa hiljadama drugih kompanija koja obezbeđuju putovanja kako bi ponudila što bolje cene. Možete tražiti samo letove bez presedanja odmah na početnoj strani sajta ili upotrebiti opciju „Bilo gde“ ako nemate destinaciju na umu već želite da vidite šta postoji u ponudi.
Rezultati pokazuju ’najbolju’ opciju (zasnovanu na visini cena i brzine) odnosno najbržu i najjeftiniju opciju i možete pretraživati konkretne aviokompanije, saveze, broju presedanja i vremenu leta.
Kada se izabere određeni rezultat pretrage, videćete više mesta na kojem se može kupiti određeni let. Skyscanner pretražuje mnoge sajtove i ponude pa ćete, između ostalog, videti i najjeftinije karte sa sajtova za koje sigurno nikada niste čuli. Kako bi vam pomogli da utvrdite koliko su ti sajtovi od poverenja, Skyscanner nudi rangiranje u vidu zvezdica pomenutih sajtova.
Najbolja pogodnost: Za putnike koji su zabrinuti zbog uticaja njihovog letenja na životnu sredinu, Skyscanner ima poseban „Zeleniji letovi“ filter letova koji prikazuje samo letove sa niskim emisijama ugljen-dioksida na osnovu vaše pretrage.

One Travel

One Travel pozajmljuje svoj interfejs od Google-ove funkcije pretraživanja kalendara. Kada ukucate aerodrome za odlazak i polazak, polje za datume prikazuje kalendar sa unapred popunjenim cenama. Ovo je vrlo korisna opcija za uživanje u najboljim datumima putovanja sa najboljim cenama ako i kada su vaši termini za putovanje fleksibilni.
Veliki nedostatak ovog sajta jeste što naplaćuje naknadu za rezervaciju (uslugu) do 35 dolara po karti. Ovaj sajt takođe nudi različite vrste rasporeda letova u odnosu na druge. Mnogi označeni rasporedi, pri detaljnijem ispitivanju, uključuju dodatno presedanje. Jako je važno da budete sigurni da, pri pretrazi, upoređujete iste letove gledajući brojeve (šifre) letova.
Najbolja pogodnost: Organizacija kalendara koju je teško pronaći na drugim veb lokacijama za rezervaciju letova najidealniji je format ako ste fleksibilni po pitanju datuma putovanja.

Travelzoo

Travelzoo je poprilično drugačiji od sajtova koji se nalaze na ovoj listi. Umesto što rezervišete letove po rasporedu, možete pretraživati po ozbiljnijim kriterijumima (putovanja ove nedelje, sledećeg meseca, ovog leta itd.) ka vašoj destinaciji prema mesecu ili sezoni! Ove opcije čine Travelzoo omiljenim sajtom za pretragu onih koji imaju budžet i širok vremenski raspon jer nisu sigurni kada će putovati! Mana ovog sajta je postojanje konkretnih planova za putovanje – na primer, ako želite let za Omahu u martu – ovaj sajt vam neće puno pomoći!
Najbolja pogodnost: Opcija fleksibilnosti Travelzoo-a može priuštiti sjajne ponude koje se ne mogu naći nigde drugo poput jefitnih letova za poslovnu klasu i rasporede letova za mnoge gradove koji će putovanje iz snova učiniti mnogo pristupačnijim nego što mislite!

Google Flights

Google Flights je vrlo moćna i jednostavna opcija za pretragu letova koja nema nikakve reklame niti slična ometanja tokom upotrebe. Nakon što unesete svoje aerodrome svog polazišta i destinacije ka kojoj letite, kalendar se unapred popunjava cenama tako da možete ciljati datume sa nižim cenama letova (One Travel koristi ovu pogodnost takođe). Kada vam se pojave rezultati pretrage, možete pratiti tarife na izabrane letove a možete primati i obaveštenja putem e-maila. Takođe, možete pogledati cene u vezi različitih datuma koristeći „Grafikon cena“ koji prikazuje i olakšava uvid u dostupne najniže cene.
Najbolja pogodnost: Umesto unošenja grada kao željene destinacije, možete uneti veće regije poput ’Evropa’ ili ’Južna Afrika’. Imaćete uvid u cene ka različitim gradovima u okviru regije koje su prikazane sve zajedno na mapi. Ovo može biti od pomoći ako želite da idete u Evropu u aprilu, recimo, ali nemate još uvek posebnu destinaciju na umu.

Kayak

Često imitiran i duplikovan, Kayak je bio revolucionarni proizvod kada je pokrenut, sredinom 2000tih, i još uvek je jedan od najboljih alata za pretragu koji postoje. Pomoću njega možete postaviti obaveštenja o cenama kako biste primali notifikacije o tome kako se cene menjaju tokom vremena. Interfejs je malo ’bučniji’ zbog reklama koje se javljaju tokom upotrebe ali je i dalje vrlo jednostavan za korišćenje. Kao i Google, ima fleksibilnu opciju koja vam pomaže da pretražujete čitave oblasti i regione poput Evrope. Čak možete ukucati i „bilo gde“. Još jedna od pogodnosti jeste „Naš savet“ opcija koja vas savetuje da li da kupite kartu ili čekate u zavisnosti od toga da li Kayak misli da će cene rasti ili padati u narednih sedam dana.
Najbolja pogodnost: Njegov ’haker’ cena tvrdi da sastavlja odvojene jednosmerne karte štedeći vam tako novac u poređenju sa sličnim rasporedima letenja a širok spektar filtera, opcija sortiranja i tehnologija predviđanja daje putnicima puno opcija na raspolaganje.

Momondo

Kao i Kayak, Momondo je sajt koji će vas odvesti na druge sajtove kako biste obavili svoju kupovinu. Prednost: Momondo obrađuje rezultate od Southwest-a uključujući vreme leta i druge detalje aviokompanije…..ali ne i cene. Jedino ako odete diretno na Southwest, možete videti cene. Još jedna pogodnost ovog sajta je ta što obrađuje podatke mnogih onlajn turističkih agencija koji vas mogu dovesti do najpovoljnije kupovine.
Najbolja pogodnost: Pominjanje Southwesta. Momondo dobija velike pohvale za obeležavanje podsetnika da se pogleda i konkurentski sajt zbog nečega što on sam ne nudi!

Nomad from Kiwi.com

Kiwi.com je onlajn turistička agencija kao i mnoge druge; možete kupiti svoju kartu direktno na sajtu (kao što biste na Expedia sajtu) radije nego da budete prebačeni na drugi sajt (kao što biste bili sa Kayak-om ili Momondo-m). Ono što ovaj sajt izdvaja jeste Nomad pretraživač koji vam daje jeftine letove za putovanja sa više destinacija. Sve što treba da uradite jeste da unesete početnu i krajnju destinaciju putovanja uključujući i gradove u kojima želite da budete usput kao i koliko noći želite da provedete na svakom od mesta. kliknite na „Pronađi rute“ (Find rutes) i sajt će sastaviti raspred koji kombinuje i spaja aviokompanije i rute za najmanju moguću cenu. Možete filtrirati svoju pretragu tako da vam ne izbacuje letove sa više presedanja ili one koji ne uključuju čekiran prtljag.
Najbolja pogodnost: Ovaj sajt se vodi kao jedan od najboljih i najlakših sajtova za putovanja širom sveta koja potencijalno imaju više stanica u toku svog trajanja.

Ono što je najvažnije jeste da prilikom utvrđivanja koji od ovih sajtova su najbolji za upoređivanje cena, koristno je pre svega utvrditi koji sajtovi odgovaraju vašim potrebama za rezervacijom putovanja. Da li želite unapred da znate naplatu prtljaga? Da li želite funkciju fleksibilnih datuma’ ili su vaši datumi fiksni? Ako su vaši planovi potpuno fleksibilni, da li želite da vidite cene za više destinacija? Svi ovi sajtovi imaju različite funkcije pa je zato važno unapred znati neke od odgovora na prethodna pitanja kako biste znali da izaberete sajt koji će vam ponuditi baš ono što vam je potrebno.

Kada utvrdite koji su to sajtovi, uporedite cene na nekoliko njih kako biste odabrali najbolju moguću opciju. Naš savet je da uvek proverite i zvanični sajt aviokompanije: onlajn turističke agencije su dobre u prikazivanju nadoknada za svaki let ali ono što ne možete saznati jeste upoređivanje ovih cena u raznim kategorijama poput klasa na samom letu.
Ono što je takođe važno jeste da se ova lista sajtova deli na dve kategorije: sajtovi za rezervaciju (onlajn turističke agencije) od kojih kupujete direktno i sajtove koji služe da vas odvedu do drugih sajtova na kome biste obavili svoju transakciju. Druga kategorija je bolja ako želite da koristite mogućnost ’čestih korisnika’ kojima biste mogli skupljati određene poene i u budućnosti kupiti jefitnije svoje karte na osnovu sakupljenih bodova.

Izvor: Smart Travel 

COMMENTS

WORDPRESS: 0