Najboljih pet gradova za život na Floridi

Najboljih pet gradova za život na Floridi

Kako su naselja Majamija dobila ime (Četvrti deo)
Ameris Banka će platiti 9 miliona dolara zbog diskriminacije na Floridi
Majami: Mesta, aktivnosti i događaji koje morate staviti na Vašu “listu”

Florida se može pohvaliti brojnim gradovima poznatim po visokom kvalitetu života, koji nudi stanovnicima spoj lepog vremena i raznovrsnih sadržaja. Među njima se ističu gradovi poput Orlanda i Majamija, privlačeći stanovnike svojim slikovitim priobalnim lokacijama, kulturnim znamenitostima, ali i prilikama za posao.

5. Pensakola

Pensakola je grad na zapadu Floride, jedan od najstarijih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto je prvi put naseljen u šesnaestom veku.  Pensakola je takođe imala ključnu ulogu u američkoj mornaričkoj avijaciji i bila je dom prvoj vazduhoplovnoj bazi američke mornarice. Zbog svoje priobalne lokacije, grad ima razvijen turizam.

4. Lakeland

Lakeland je deo okruga Polk i postao je važan deo Špansko-američkog rata sa snažnom vojnom prisutnošću. Kako se može videti po svom imenu, Lakeland ima veliki broj jezera, koja su popularna ribolovna mesta kako za lokalno stanovništvo, tako i za turiste.

3. Tallahassee

Tallahassee je grad na severu Floride i takođe je glavni grad države. Grad je osnovan 1824. godine i takođe je jedan od najvećih univerzitetskih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama. Univerzitet je takođe jedan od najvećih poslodavaca u gradu.

2. Orlando

Kao i drugi delovi Floride, Orlando ima bogatu istoriju i prvobitno je osnovan kao rezervat Seminola. Orlando takođe ima razvijenu industriju nauke i tehnologije, pošto je centar proizvodnih pogona i centara za Lockheed Martin, Siemens, Mitsubishi, Vazduhoplovstvo Sjedinjenih Američkih Država, Boing, AT&T i Northrop Grumman.

1. Majami

Majami  je drugi najveći grad na Floridi po broju stanovnika. Nalazi se na istočnoj obali. Takođe je jedan od najstarijih gradova u SAD-u i prvi je naseljen u šesnaestom veku. Grad predstavlja ekonomski centar Floride i ima najjaču korporativnu prisutnost u državi. Više od hiljadu međunarodnih firmi ima sedišta u ovom gradu.

insidermonkey.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0