Najboljih pet gradova za život na Floridi

Najboljih pet gradova za život na Floridi

Vizcaya Museum and Gardens – Istorijsko blago Majamija
Koliko je potrebno da zarađujete da bi Vas smatrali bogatim na Floridi
Odloženo podnošenje prijava za povraćaj poreza. Evo kada možete aplicirati ove godine

Florida se može pohvaliti brojnim gradovima poznatim po visokom kvalitetu života, koji nudi stanovnicima spoj lepog vremena i raznovrsnih sadržaja. Među njima se ističu gradovi poput Orlanda i Majamija, privlačeći stanovnike svojim slikovitim priobalnim lokacijama, kulturnim znamenitostima, ali i prilikama za posao.

5. Pensakola

Pensakola je grad na zapadu Floride, jedan od najstarijih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto je prvi put naseljen u šesnaestom veku.  Pensakola je takođe imala ključnu ulogu u američkoj mornaričkoj avijaciji i bila je dom prvoj vazduhoplovnoj bazi američke mornarice. Zbog svoje priobalne lokacije, grad ima razvijen turizam.

4. Lakeland

Lakeland je deo okruga Polk i postao je važan deo Špansko-američkog rata sa snažnom vojnom prisutnošću. Kako se može videti po svom imenu, Lakeland ima veliki broj jezera, koja su popularna ribolovna mesta kako za lokalno stanovništvo, tako i za turiste.

3. Tallahassee

Tallahassee je grad na severu Floride i takođe je glavni grad države. Grad je osnovan 1824. godine i takođe je jedan od najvećih univerzitetskih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama. Univerzitet je takođe jedan od najvećih poslodavaca u gradu.

2. Orlando

Kao i drugi delovi Floride, Orlando ima bogatu istoriju i prvobitno je osnovan kao rezervat Seminola. Orlando takođe ima razvijenu industriju nauke i tehnologije, pošto je centar proizvodnih pogona i centara za Lockheed Martin, Siemens, Mitsubishi, Vazduhoplovstvo Sjedinjenih Američkih Država, Boing, AT&T i Northrop Grumman.

1. Majami

Majami  je drugi najveći grad na Floridi po broju stanovnika. Nalazi se na istočnoj obali. Takođe je jedan od najstarijih gradova u SAD-u i prvi je naseljen u šesnaestom veku. Grad predstavlja ekonomski centar Floride i ima najjaču korporativnu prisutnost u državi. Više od hiljadu međunarodnih firmi ima sedišta u ovom gradu.

insidermonkey.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0