Najopasnija naselju za život u Majamiju u 2023. godini

Najopasnija naselju za život u Majamiju u 2023. godini

FED povećao kamatne stope za 0.75. Sada su na najvišem nivou od 2008. godine
Majami je treći „najgori“ grad za vozače u Americi, otkriva nova studija
Obavezan PCR test za ulazak u Srbiju, počinje vakcinacija u Americi

Majami se smatra relativno sigurnim gradom u poređenju sa drugim gradovima iste veličine. Međutim, postoje neki delovi grada koji su opasni i koje treba izbegavati. Nastavite čitati da biste saznali koje su to najopasnije četvrti u Majamiju.

Koliko je opasan Majami? Majami nije opasan, posebno ako boravite u centru grada i turističkim delovima. Majami je popularna destinacija za odmor i turizam, a mnoge poznate ličnosti žive u gradu, pa je lokalna policija obezbedila sigurnost. Međutim, postoje mesta u gradu koja nisu poželjna. Kriminal je najizraženiji u centru grada i severnom delu Majamija, dok su južni delovi Majamija najsigurniji. Bez obzira na to, Majami se ne svrstava među najopasnije gradove u Americi. Ipak, treba biti oprezan ili izbegavati posetu ovim četvrtima.

Nastavite čitati da biste otkrili deset najopasnijih četvrti u Majamiju.

10 najopasnijih četvrti u Majamiju

  • Model City
  • Overtown
  • Downtown
  • Allapattah
  • Little Haiti
  • Little Havana
  • Wynwood
  • West Flagler
  • Upper Eastside
  • South Coconut Grove

Model City/Liberty City

Najopasnija četvrt u Majamiju je Model City. Ova četvrt ima populaciju od 25.023 stanovnika i generalno se smatra najgorim područjem u Majamiju po pitanju nasilnog kriminala. Nalazi se u severozapadnom delu grada, a mnogi od nasilnih zločina u vezi su sa trgovinom drogom u tom području. Oružano nasilje, provale, pljačke i pucnjave su uobičajene u Model City-ju. Broj ubistava je konstantno rastao iz godine u godinu, povećavajući se za 40% u periodu od 2011. do 2013. Iako je policijska aktivnost u ovoj četvrti porasla u poslednjim godinama, i dalje je opasno područje i ne preporučuje se šetanje i vožnja bicikla samo tokom dana.

Overtown

Ova četvrt ima populaciju od 9.640 stanovnika i jedna je od najznačajnijih istorijskih četvrti u Majamiju. Iako Overtown ima prisustvo policije, kriminal i dalje predstavlja problem u stambenom delu ove četvrti. Najčešće prijavljivani zločini u Overtown-u uključuju trgovinu drogom, napade i pucnjave. U 2020. godini, nasilni zločini u Overtown-u su bili 124% iznad nacionalnog proseka. Zbog zločina, nije preporučljivo šetati ili voziti bicikl nakon mraka, čak ni u grupi.

Downtown

Downtown Majami je jedno od najopasnijih područja grada. Populacija u centru Majamija je 30.500, a stopa nasilnog kriminala je 186% iznad nacionalnog proseka. Prema podacima iz 2022. godine, stanovnici centra Majamija imaju oko 10% šanse da postanu žrtve bilo kog zločina i 1,2% šanse da postanu žrtve nasilnog zločina. Ako želite istražiti centar grada, najbolje vreme za šetnju ili vožnju bicikla je tokom dana. Problemi sa bandama su prisutni u ovom delu grada, a šetnja sama po sebi van turističkih područja može biti opasna. Na uglovima Majamija često se nalaze beskućnici, a prosjačenje je takođe problem. Čak i u javnom prevozu, savetuje se oprez zbog kradljivaca i džeparoša.

Allapattah

Allapattah ima populaciju od oko 48.221 stanovnika i nalazi se severno od centra grada. U jednom trenutku, ovo je bilo naselje dominikanske populacije, ali danas ima raznoliko stanovništvo. Iako kriminal u Allapattah-u nije izuzetno visok, postoje delovi u četvrti gde se javljaju zločini. Nažalost, u Allapattah-u su česte pucnjave, što čini da ova četvrt ima lošu reputaciju u Majamiju. Iako postoji prisustvo policije, stope kriminala i dalje su 125% iznad nacionalnog proseka. Relativno je sigurno voziti bicikl ili šetati po Allapattah-u tokom dana i večeri, ali trebalo bi ostati na istočnoj strani 9. avenije i severno od 20. ulice, jer su poznate po prisustvu kriminalnih elemenata. Javni prevoz je dostupan i relativno siguran.

Little Haiti

Populacija Little Haiti-ja je oko 29.760 stanovnika, a nalazi se na severu centra Majamija. Ovaj grad je prvobitno bio dom haitanskim imigrantima i drugim karipskim stanovnicima i poznat je kao Lemon City. Iako u Little Haiti-ju postoji veliko prisustvo hispanske kulture, prisustvo visokog kriminala je nažalost deo zajednice. Pucnjave, napadi i drugi oblici nasilja često se dešavaju u Little Haiti-ju. Stopa nasilnog kriminala u Little Haiti-ju je 200% veća od nacionalnog proseka. Prema rečima stanovnika, policija nije aktivna u ovom delu zajednice. Poseta Little Haiti-ju se najbolje obavlja tokom dana, jer noću može biti opasno.

Little Havana

Populacija Little Havane je oko 76.163 stanovnika, a nalazi se zapadno od centra Majamija. Little Havana je poznata po kubanskoj kulturi i restoranima. Međutim, nasilje koje proizlazi iz aktivnosti bandi i dalje je problem. Iako je kriminal opao u poslednjim godinama, nasilni zločini i krađe još uvek su prisutni. Mnogi stanovnici smatraju da prisustvo policije nije dovoljno. Delovi oko Little Havane koji su sigurni uključuju deo zapadno od 22. avenije i južno od 8. ulice, centralni deo koji je turistička destinacija. Javni prevoz je dostupan i siguran način za kretanje.

wynwood walls miami glasnik

Wynwood

Populacija Wynwood-a je oko 17.923 ljudi, a nalazi se severno od Majamija i južno od dizajnerske četvrti Little Haiti. Krađa automobila, vandalizam, napadi i druge vrste krađa su česte u ovoj četvrti. Iako je ova četvrt sigurnija od 23% miamijskih četvrti u Floridi, stopa nasilnog kriminala je mnogo veća od nacionalnog proseka – za 285%. U 2021. godini prijavljeno je 726 nasilnih zločina i 6.542 imovinskih zločina, a policija veruje da mnogi nasilni slučajevi ostaju neprijavljeni.

West Flagler

Populacija West Flagler-a je oko 49.734 stanovnika, a nalazi se na zapadu Majamija. Iako možete šetati i tokom dana i noći u ovoj četvrti, ne biste trebali putovati sami. U ovoj četvrti ima mnogo sitnih kriminala, a provale su česte. Ukupno ima 2.427 zločina na 100.000 stanovnika, od kojih su 2.158 krađe, krađe vozila i provale.

Upper Eastside

Upper Eastside je još jedna od najopasnijih četvrti u Majamiju. Ova četvrt ima 7.725 stanovnika i nalazi se istočno od Little Haiti-ja. Stopa nasilnog kriminala u ovoj četvrti je veoma visoka. U poređenju sa nacionalnim prosekom, nasilni zločini u ovom području su 230% veći, što ga čini veoma nesigurnim mestom za život. Međutim, prisutno je snažno policijsko prisustvo koje brzo reaguje na zločine.

South Coconut Grove

Ova četvrt se obično naziva The Grove od strane lokalnih stanovnika, a populacija iznosi 7.956 ljudi. Postoje različita mišljenja o Coconut Grove-u. Prosečno gledano, Severni deo Coconut Grove-a je 55% sigurniji od ostatka Majamija. Međutim, Južni Coconut Grove je opasniji, posebno noću. Ukupna stopa kriminala je 5% viša od nacionalnog proseka, a stopa nasilnog kriminala je 12% viša od nacionalnog proseka. Ipak, prisutno je policijsko prisustvo i šetnja ili vožnja bicikla su relativno sigurni.

Property Club

COMMENTS

WORDPRESS: 0