Najpopularnija imena za decu u Americi 2021.godine

Najpopularnija imena za decu u Americi 2021.godine

Zašto je zdravstveno osiguranje u Americi tako skupo?
Miami-Dade ima najveći broj osoba sa Alchajmerovom bolešću i demencijom u SAD, pokazuju rezultati
Tax Return 2022: Za ovu poresku olakšicu mogli bi da se kvalifikuju milioni Amerikanaca

Zvanično je: Olivia i Liam su najpopularnija imena za bebe u 2021.godini! Prvih deset imena za devojčice su ostala relativno konstantna od prošle godine, sa izuzetkom nekoliko manjih zamena. Ali došlo je do nekog uzbudljivog preokreta na strani dečaka, sa par novih imena – Levi i Asher – koji su dospeli na listu od prvih deset najpopularnijih imena.

Baby Center-ove rang liste imena beba dolaze od stotina hiljada roditelja koji dele imena svojih beba sa nama u relanom vremenu, što ih čini ažurnijim u pogledu onoga što je u trendu. Jedna napomena pre nego što pređemo na potpune rezultate: po prvi put ikada, odlučili smo da ne kombinujemo varijacije pravopisa istog imena u rangiranju. To znači da ćete videti imena Sophia i Sofia na različitim mestima na listi (broj 5 i broj 22), kao i Oakley, Oaklee i Oakly; Jackson i Jaxson; i još mnogo verzija sličnih imena.

Znamo da za mnoge roditelje postoji puno faktora koji učestvuju u odlučivanju kako će se njihovo dete zvati, od porodične istorije i posebnih značenja do čak i zvuka i pravopisa (na primer, nedavno istraživanje Baby Center-a je otkrilo da je 40% roditelja odlučilo da preskoči tradicionalni pravopis kada biraju ime svoje bebe). Pravopis je važan – čak i najsitnije razlike – i vidimo da svaka verzija imena ima svoje važno mesto na rang listi.

Nijedno novo ime za devojčice nije ušlo u prvih deset u 2021.godini, iako smo videli neke male promene u popularnosti: Charlotte se pomerila za dva mesta, sa 8. na 6.mesto, dok je Amelia skočila sa 5. na 3.mesto. Ava, Sophia, Isabella i Mia su pala svaka na po jedno mesto ispod. Ako naglas pročitate listu deset najboljih imena za devojčice, primetićete sličan zvuk u poslednjem slogu od osam imena – „ahs“ koje svako ime ima.

Konkurencija je bila malo žešća na strani kolone dečaka ove godine: Liam je najpopularnije ime, praćeno nekim poznatim imenima iz prošlih godina, ali dva nova imena su ušla u prvih deset: Levi je skočio sa 16. na mesto broj 6, a Asher se sa 22.mesta popeo na 8. mesto. Oliver i Elijah su zamenili mesta na 3. i 4. mestu, a Mateo i Logan su napustili prvih deset.

Imena za devojčice sa najbržim rastom ove godine su bila Raya (porast za 53%), Alora (porast za 32%) i Ariya (porast od 27%); dok su Onyx (porast za 44%), Koda (porast za 38%) i Finnegan (porast za 35%) zabeležili najveće skokove na strani dečaka. Videli smo i mnogo kratkih i slatkih imena kao što su Jack, Leo, Isla i Ayla.

Rodno neutralna i uniseks imena za bebe (Finley, Tatum), zajedno sa imenima inspirisanim prirodom (Willow, Ivy, Sage) i pop kulturom (Daphne, Chadwick) su bili neki od najvećih prošlogodišnjih trendova imena beba. Takođe se video porast broja imena za bebe koja kanališu snagu, optimizam i otpornost – pretpostavljamo da je to svedočanstvo vremenu pandemije u kojem smo se svi našli.

Hajde da vidimo 100 najpopularnijih imena dečaka i devojčica koja su obeležila godinu iza nas:

Rang

Devojčice

Dečaci

1

Olivia

Liam

2

Emma

Noah

3

Amelia

Oliver

4

Ava

Elijah

5

Sophia

Lucas

6

Charlotte

Levi

7

Isabella

Mason

8

Mia

Asher

9

Luna

James

10

Harper

Ethan

11

Gianna

Mateo

12

Evelyn

Leo

13

Aria

Jack

14

Ella

Benjamin

15

Ellie

Aiden

16

Mila

Logan

17

Layla

Grayson

18

Avery

Jackson

19

Camila

Henry

20

Lily

Wyatt

21

Charlett

Sebastian

22

Sofia

Carter

23

Nova

Daniel

24

Aurora

William

25

Chloe

Alexander

26

Riley

Ezra

27

Nora

Owen

28

Hazel

Michael

29

Abigail

Muhammad

30

Rylee

Julian

31

Penelope

Hudson

32

Elena

Luke

33

Zoey

Samuel

34

Isla

Jacob

35

Eleanor

Lincoln

36

Elizabeth

Gabriel

37

Madison

Jayden

38

Willow

Luca

39

Emilia

Maverick

40

Violet

David

41

Emily

Josiah

42

Eliana

Elias

43

Stella

Jaxon

44

Maya

Kai

45

Paisley

Anthony

45

Everly

Isaiah

47

Addison

Eli

48 Ryleigh

John

49

Ivy

Joseph

50

Grace

Matthew

 

Izvor: Babycenter.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0