Najpopularnija naselja za život u Majamiju, kupiti ili iznajmiti stan?

Najpopularnija naselja za život u Majamiju, kupiti ili iznajmiti stan?

Trump odložio masovne deportacije imigranata pre početka akcije
Novi imigracioni zakon tera imigrante: Egzodus imigrantske radne snage sa Floride
Majami na drugom mestu u SAD po visini zakupnine u odnosu na prihode

Miami Herald je u saradnji sa agencijom Bendixen & Amandi International sproveo istraživanje o trenutnom stanju nekretnina u Miami Dade okrugu. U periodu izmedju 1.aprila i 1.maja stotinu najboljih brokera, agenata, analitičara i stručnjaka iz oblasti nekretnina intervjuisano je na engleskom i španskom kako bi stekli uvid u sadašnje stanje na tržistu nekretnina. Intervjui su bili anonimni, tako da su ispitanici mogli slobodno i iskreno da odgovore na pitanja.

Ovogodišnja studija obuhvatila je više ljudi koji su se specijalizirali za prodaju stanova, kako bi bolje predstavili rastuću podeljenost između bogatih stranaca, vlasnika sve više nekretnina u Majamiju i lokalnih radničkih porodica.

Već drugu godinu zaredom, Brickell je izabran za najpopularniji deo grada za iznajmljivanje stana, na drugom mestu je Downtown Miami dok su Miami Beach i Edgewater bili treći.

Prema istraživanju Integra Realty Resources iz 2019. godine, više od 6.300 novih stanova dodato je u ponudu za iznajmljivanje u centru grada (Brickell, Downtown, Edgewater, Midtown i Wynwood ) u periodu od 2014.godine.

Očekuje se da će do kraja 2019. godine biti dovršeno još 1.056 stambenih jedinica, dok će do 2022. godine u ponudi biti još 4.062 nova stana.

Da najpopularniji ne znači i najpristupačniji vidimo na primeru Brickella koji ima najviše prosečne cene zakupnine za jednosoban stan u Miami-Dade-u. od čak 2.305 dolara dok je odmah iza njega Downtown Miami sa cenom od 2.211 dolara. Sa druge strane, kada je u pitanju kupovina nekretnina, Brickell je bio deo grada za je koji vecina ispitanika rekla da bi izbegla. Brickell je takodje bio drugi na listi najskupljih naselja, sa prosecnom cenom od 491 dolar po kvadratnoj stopi, sto je znatno iznad proseka od 417 dolara u Majamiju, Miami Beach je vec trecu godinu zaredom proglasen najskupljim delom grada za kupovinu stana, sa prosecnom cenom od 502 dolara za jednu kvadratnu stopu (1 kvadratni metar ima 10.7639 kvadratnih stopa).

Kendal se po prvi put probio na sam vrh liste najboljih delova grada za kupovinu nekretnina, došavši na drugo mesto (Miami Beach je bio prvi, Coral Gables treći). Osnovni razlog: Kendall je i dalje relativno jeftin u poređenju sa drugim porodično orijentisanim naseljima u Majamiju, sa srednjom prodajnom cenom porodičnih kuća od 309,900 dolara.

North Miami je najbrže rastući grad u Miami-Dade-u, prema podacima iz popisa SAD-a – proglašen je za najpotcenjeniji deo grada. Nove investicije kako bi se stvorio mini-grad pod nazivom Sole Mia – povećale su cene stanova koji još uvek imaju prosečnu prodajnu cenu od svega 196 dolara za jednu kvadratnu stopu.

North Miami je postao veoma privlačan zbog niskih cena, blizine plaže a takođe je veoma pogodan zbog blizine puta I-95.

Prema studiji, vrednosti nekretnina u Miami-Dade-u mogu očekivati stagnaciju nakon višegodišnjeg rasta. Samo 18% ispitanika je reklo da očekuje da će cene nekrektnina u Miami-Dade-u porasti u narednih 12 meseci.
Umesto toga, većina ispitanika (63 posto) očekuje da će vrednosti ostati na istom nivou, u odnosu na 14 posto prošle godine. Šesnaest procenata ispitanika smatra da će cene nekretnina opasti u narednom periodu.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0