Najpoznatije serije i filmovi koji su snimani u Majamiju

Najpoznatije serije i filmovi koji su snimani u Majamiju

Internet TV i radio platforma RTS Planeta – dostupna i u Americi!
Netflix beleži rekordan porast broja korisnika nakon zabrane deljenja naloga
Kompletno imunizovano više od polovine odraslih građana Amerike

Majami je popularna lokacija za snimanje filmova i serija već decenijama sa produkcijom ima veliki ekonomski uticaj na područje južne Floride od oko 2 milijarde dolara godišnje!
Neki od vaših omiljenih serija ili filmova su vrlo verovatno snimani baš na nekoj od lokacija u Majamiju i ako ste radoznali da saznate gde su te lokacije i kako su vaše omiljene scene snimane, nastavite da čitate jer ćemo u ovom članku pomenuti neke od najpopularnijih tv serija i filmova koji su snimani baš u Majamiju!

Loši Momci 3 (Bad Boys 3)

Loši momci Majk Lauri (Vil Smit) i Markus Burnet (Martin Lorens) su opet zajedno u još jednoj ludoj vožnji, u dugoočekivanom nastavku ,,Loši momci zauvek”. Vil Smit stanuje u kultnoj Bentli zgradi na South Beachu, šeta se Ocean Drive-om i juri automobilom po plaži. Film je prepun scena iz različitih delova Majamija, sa fokusom na prelepu panoramu grada.

Mesečina (Moonlight), 2016

U ovom, trostruko nagrađivanom, filmu prestižnom nagradom Oskar, priča prati mladog Afroamerikanca po imenu Čiron (koga glumi Ashton Sanders) koji se bori sa svojom seksualnošću kao i krizom identiteta dok film uporedo prati njegov život kao mladog adolescenta, tinejdžera i odraslog čoveka. Ovaj film je sniman u srcu Majamija, na plaži Virgina Key gde je snimana scena u kojoj Huan uči Čirona da pliva u okeanu kao i na Južnoj Plaži gde se Čiron i njegov prijatelj Kevin sastaju. Staromodni restoran ’Kod Džimija’ na Biscayne Bulevaru je postavka za najnapetiju scenu filma gde se Čiron sastaje sa prijateljem iz detinjstva po povratku u Majami.

Druge popularne lokacije u Majamiju iz ovog filma uključuju Trg Slobode (Liberty Square gde je odrastao Čivon) i Kraljevski Zamak u NW 79. Ulici.

Hitno obaveštenje (Burn notice), 2007-2013

U ovoj seriji srećemo bivšeg agenta Majkla Vestona (Jeffrey Donovan) koji nadmudruje kriminalce i usput smišlja kako da napravi zanimljive špijunske uređaje. Ovde ćete naći puno lokacija baš iz Majamija kao što je Ocean Drive gde agent pravi zaplete sa svojim partnerima! U drugoj sceni, glavni junak se bavi dobrotvornim radom u Sherita stanovima, ne tako uglednoj zgradi koja se ističe među otmenim butik hotelima i apartmanima u Kolins Park četvrti South Beach-a.

Marli i ja (Marley and me), 2008

U ovoj urnebesnoj komediji pratimo kolumnistu Džona (Owen Wilson) i njegovu ženu Dženi (Jennifer Aniston) koji slave Dženino povećanje plate uz kubansku hranu u Latin American Cafe-u koji se nalazi na Bayside pijaci, popularnom mestu za šoping Biscayne Bulevara. Scena porodičnog okupljanja se snimala na stadionu Miami Dolphinsa  u Miami Gardens-u a još neke od lokacija ovog filma su Crandon Beach Park na Key Biscayne-u kao i Rickenbacker Causeway na Brikel Aveniji gde ćete prepoznati omiljene scene iz života ovo dvoje mladih ljudi sa njihovim omiljenim ljubimcem!

Dekster (Dexter) 2006-2013

Iako je većina ove fantastične serije (za ljubitelje kriminološkog žanra) snimana na Long Beach-u u Kaliforniji sa namerom da izgledao kao da je snimano u Majamiju, prvih nekoliko epizoda i jesu snimane baš tu!
Naime, prva epizoda počinje sa glavnim glumcem Deksterom (Michael C. Hall) koji plovi Ocean Drive-om posmatrajući South Beach i njegov slavni umetički distrikt. Sa telima koja se gomilaju i serijskim ubicom na slobodi, situacija se komplikuje kada telo prostitutke biva pronađeno u motelu ’Seven Seas’ na Biscayne Bulevaru. Za psihopatu kome su žrtve prostitutke, ovaj stari motel je savršena postavka u kome se snima ova sjajna serija koja je za svaku preporuku!

 

Kavez za ptice (The Birdcage), 1996

U prelepom sudaru različitih kultura, gledajte kako se potpuno dva različita sveta sreću kada se mladi par odluči na veridbu. U glavnim ulogama sa Robinom Vilijamsom i Nejtan Lejnom, ova komedija će vas apsolutno oduševiti! Kada su lokacije iz filma u pitanju, prepoznaćete pijacu Lincoln Road koja je i danas otvorena svakog nedeljnog popodneva! Takođe, prepoznaćete i klub The Birdcage koji se nalazi na Ocean Drive-u. Na istom mestu je i nezaobilazni Karlajl hotel, čuveno čudo u umetničkom distriktu South Beach-a koje će vas podsetiti na scene iz ovog sjajnog filmskog ostvarenja!

 

Goldfinger, 1964

Sve počinje u susretu Džejms Bonda (Sean Connery) i Auric Goldfinger-a (Gert Frobe) i nesrećnom deljenju karata gde se saznaje da neko vara na kartama!
U prvoj postavci Bond franšize, koje je bolje mesto za snimanje nego Fontainbleau, koji je, po mišljenju mnogih, najluksuznije odmaralište Majami Beach-a?
Dizajniran od strane Morisa Lapidusa davne 1954.godine, ovo mesto je najveće dostignuće ovog arhitekte i nezaobilazno je mesto snimanja mnogih filmova!

 

Poroci Majamija (Miami Vice) 1984-1989

Ovo je sigurno jedna od najpoznatijih serija ikada snimana u Majamiju!
Don Džonson (Don Johnson) u ulozi Džejmsa Kroketa u borbi protiv kriminalaca, na tlu ove američke države, je sjajan TV hit koji se ne zaboravlja!
Lokacije koje možemo videti u ovoj seriji su brojne. Od Kolins Avenije i poznatog kafića gde glumac staje da popije svoju kafu pa sve do Vašington Avenije i noćnog kluba Kameo, mnoge ulice, mesta i zgrade će vas podsetiti na neku od mnogobrojnih epizoda ovog TV hita. Klub Kameo, kao današnje hip hop trend mesto, i dalje ima isti originalni izgled iz serije koji ćete sigurno prepoznati ako imate priliku da ga posetite!

 

Ballers, 2015-2019

U pet sezona ove serije pratimo penzionisanog NFL igrača Spensera Strasmora (Dwayne Johnson) dok se kreće najpopularnijim mestima Majamija i pokušava da se probije u sportsku industriju. Ako se sećate žurke koju ovaj junak pravi na jahti kako bi privukao klijente – ono čega se sećate jeste poznato Zvezdano Ostrvo (Star Island). Videćete takođe i Biltmore odmaralište koje datira još iz 1920tih godina!

 

Ludi golf (Caddyshack), 1980

Ova sjajna komedija je prvobitno snimana u golfskim odmaralištima Plantation-a i Fort Loderdejla ali je scena na brodu sa Rodni Dangerfildom snimana u jahting klubu Biskejn Zaliva, u Majamiju. U toj sceni možemo videti i restoran Rusty Pelican kao i čitavu marinu Majamija kada Dangerfild projuri svojim brodom u punoj brzini!

 

 

Ajs Ventura, Detektiv za životinje (Ace Ventura: Pet detective), 1994

Kada Pahuljica, maskota Miami Dolphinsa, biva kidnapovana, tokom rešavanja ove misterije upoznajemo čitav grad Majami! Naravno, nekoliko scena je snimano upravo na stadijumu Miami Dolphinsa gde je Pahuljica i kidnapovana. U potrazi za tragovima na samom stadijumu, Ajs Ventura koga glumi fascinantni Džim Keri (Jim Carrey) svojim domom naziva Campton. Zatim, sledeća lokacija na kojoj naš detektiv traži tragove kako bi rešio misteriju jeste vila Vizcaya koja je izgrađena 1916.godine u Coconut Grove-u koju apsolutno morate posetiti!

 

Reno 911: Miami, 2007

Kada neorganizovana policijska stanica Rina pođe u Majami kako bi prisustvovala policijskoj konferenciji, stvari postaju komplikovane zbog bio-hemijskog oružja koje čitavu policiju Majamija smesti u karantin. Upravo zbog ovoga je zadatak na glavnom junaku, Poručniku Danglu (Thomas Lennon) da štiti grad.
Šta može krenuti naopako?
Puno toga!

Tokom njihovih avantura, pratimo policijsku ekipu na mesta South Beach-a poput Lumus Parka i malog hotela Internacional (Internacional Inn) koji se nalazi na Normandy Drive-u. Nakon pustolovina, ova ekipa sjajnih policajaca se vraća u policijsku stanicu Majamija koja se nalaz na Vašington Aveniji.

 

Lice sa ožiljkom (Scarface), 1983

Ovo je najverovatnije jedan od napoznatijih filmova ikada koji je sniman u Majamiju! Džeki Glison (Jackie Gleason) je možda stavio Majami na svetsku mapu svojim Filmore teatrom ali je filmsko ostvarenje Brajana De Palme (Brian de Palma) je učinilo grad besmrtnim! Tek pristigao brodom sa Kube, Toni Montana (Al Pacino) pravi haos u gradu kada postaje vođa kartela koja se bavi prodajom kokaina. U Ocean Drive-u Montana oseća prve nagoveštaje slobode i Američkog sna ali ono što prvo preživljava jeste pravi masakr koji je sniman u stanovima umetničkog distrikta kao i mnogi drugi filmovi koji su koristili baš ovu lokaciju.
Ne znamo da li lokacije ili sama radnja filma ostavljaju veći utisak ali su oboje nešto što je velika preporuka za posetiti i pogledati!

Sletanje u Rio (Flying Down to Rio), 1933

Holivud je bio očaran privlačnošću tropskih krajeva od ranih dana prvobitnih filmova. U ovom filmskom klasiku, Fred Aster (Fred Astaire) i Džindžer Rodžers (Ginger Rodgers) se prvi put pojavljuju zajedno što će kasnije biti nasleđe zvezdanog plesa na filmu. U živopisnoj ekstravaganciji, pratimo najbolji svetski plesni tim dok se vrte, tapkaju i hodaju kroz Majami i Rio!
Jedna od lokacija koja se pojavljuje u filmu jeste područje hotela Hibiskus dok je ostatak filma sniman na filmskom setu.

 

Izvor: Mapquest

COMMENTS

WORDPRESS: 0