Najsmešnija imena američkih gradova

Najsmešnija imena američkih gradova

Socijalni broj (SSN) – Saznajte kako da ga dobijete, kada i zašto se koristi
FK Crvenka – Pobeda u utakmici 10. kola
Najveća stopa inflacije u Americi u poslednjih 40 godina

Kada se udaljite od uobičajenih gradova poput Njujorka i San Franciska, pronaći ćete riznicu čudno nazvanih mesta. Od Peculiar do Bacon Level-a, u tekstu Vam donosimo priču o nekim od najsmešnih imena američkih gradova koja će Vam zasigurno izmamiti osmeh.

Peculiar, MO
Gradić nazvan Peculiar je prikladno mesto za početak liste čudno nazvanih gradova. Ime mu je dao ministar koji je voleo ime Peculiar, a nezvanični slogan grada je “Peculiar, Missouri: Gde su šanse na vašoj strani”, što smatramo šarmantnom igrom reči.

Cut and Shoot, TX
Ovo možda deluje kao očigledno ime za grad u Teksasu, ali i dalje je prilično čudno. Prema lokalnoj legendi, ime je nastalo zbog spora koji je delovao kao da će postati nasilan.

Why, AZ
Zašto, zašto, zašto, Arizona? Možda biste pomislili da bi ovaj mali grad bio domaćin filozofima ali je zapravo dobio ime po raskrsnici puteva koji se tu sreću.

Whynot, NC
Još jedan mudar naziv ovog puta za grad u Severnoj Karolini. Grad je zapravo dobio ime kada je farmer, umoran od stalnih predloga lokalnih stanovnika za nova imena, rekao: “Dajmo mu ime Whynot i idemo kući!”

Boring, OR
Govoreći o dosadi, u SAD-u postoji nekoliko gradova sa imenom Boring.

No Name, CO
Ako ste mislili da dosadnije od Boring ne može biti, evo No Name-a koji je tu da preuzme titulu dosadnog kralja. Navodno, No Name se nalazi u veoma slikovitom području Kolorada, okružen No Name Creek-om i No Name Canyon-om.

Bacon Level, AL
Najukusniji grad u Americi? Bacon Level je dobio svoje vrlo doslovno ime kada je ukradena slanina pronađena na ravnom terenu. Da li Alabama ima stvarno dobru slaninu? Bolje bi bilo da odete tamo i saznate.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0