Najugroženiji gradovi na Floridi: Porast nivoa mora preti njihovoj budućnosti

Najugroženiji gradovi na Floridi: Porast nivoa mora preti njihovoj budućnosti

Samo jedna plaža sa Floride nalazi se na listi najboljih u Americi
Ostali ste bez posla? Evo kako da aplicirate za unemployment!
Najviše i najmanje pristupačni gradovi za kupovinu kuće u Americi

Florida je područje u Sjedinjenim Američkim Državama koje je najviše izloženo porastu nivoa mora. Niska nadmorska visina, složen sistem vodotoka i gustina naseljenosti duž obale dovode većinu stanovnika Floride u opasnost od oštećenja njihovih domova ili poslovnih objekata usled poplava.

U kompaniji HighTide proučavaju ove promene i proaktivno sarađuju sa lokalnim, regionalnim i saveznim agencijama kako bi se pripremili za budućnost. Međutim, mnogi stanovnici gradova koji su izloženi riziku često nisu ni svesni da im domovi i životni standardi mogu biti ugroženi.

Miami Beach je već neko vreme simbol porasta nivoa mora i to s razlogom. Do 2100. godine, 98% zgrada u gradu moglo bi se nalaziti ispod nivoa mora. Čak i blaga oluja bi verovatno poplavila ceo grad. Iako je Miami Beach , u poređenju s drugim gradovima u Floridi, jedan od najizloženijih, postoje i drugi gradovi koji imaju veću ukupnu izloženost. Prema našoj rang-listi, Miami Beach je na devetom mestu među top 10 gradova. Izloženost porastu nivoa mora drugih gradova na listi manje je poznata javnosti, ali bi ovi gradovi trebali pažljivo pratiti najnovija dešavanja na ulicama Miami Beach-a.

Hightide.ai

COMMENTS

WORDPRESS: 0