Najveći brod za krstarenje na svetu isploviće iz Majamija

Najveći brod za krstarenje na svetu isploviće iz Majamija

Kako su naselja Majamija dobila ime (Treći deo)
USCIS – Produženja vezana za COVID trajaće do januara 2023. godine
Da li će Amerika zabraniti TikTok?

Sa 15 restorana, sedam bazena, zatvorenim aqua pozorištem i najvećim vodenim parkom na moru, Royal Caribbean’s Icon of the Seas biće najveći kruzer na svetu.

cruise ship

Ili sve ili ništa, kako kaže stara poslovica.

To je svakako bila mantra za kompaniju Royal Caribbean sa sedištem u Majamiju, koja je upravo objavila da će njihov najveći brod, Icon of the Seas, zvanično ući u upotrebu 2024.godine. Sa maksimalnim kapacitetom, Icon će moći da ugosti 7.600 gostiju na svom inauguracionom jedrenju 28.januara 2024.godine.

Sa svakim novim brodom podižemo lestvicu u turističkoj industriji dok poboljšavamo ono što naši gosti znaju i vole“, rekao je predsednik i izvršni direktor Royal Caribbean Group-a Jason Liberty u svom saopštenju. „Od trenutka kada se ukrcaju, svako iskustvo je posebno dizajnirano da im pruži najbolji odmor i na kopnu i na moru. Sa Icon of the seas, podigli smo ovo na novi nivo i napravili smo vrhunski porodični odmor“.

Cruise ship at sea

Kada bude završen, brod će biti visok 20 paluba, dugačak 1.200 stopa i težak 250.800 tona. Očekuje se da će ovaj plutajući mini-grad ploviti tokom cele godine i nuditi sedam noćnih krstarenja istočnim i zapadnim Karibima iz Majamija.

Jedna od najiščekivanijih pogodnosti na brodu biće najveći vodeni park na moru. Sa šest „rekordnih“ tobogana, uključujući Pressure Drop, prvi otvoreni tobogan sa slobodnim padom u industriji, 46 stopa visok Frightening Bolt, najviši na svetu, Storm Surge i Hurricane Hunter, prvi porodični tobogan na moru.

slides on a cruise ship

Brod će nuditi 15 restorana, kafića, barova i salona, uključujući dvospratnu „Obalsku kuhinju“ (Coastal Kitchen), Centralni park i vodenu kupolu postavljenu na vrhu broda koja će nuditi pogled na okean i vodopad za goste koji će večerati u toku dana pre nego što se sve pretvori u interaktivni aqua teatar sa live nastupima noću.

restaurant on a cruise ship

Sa 28 tipova soba na brodu, rasporedi su dizajnirani za porodice i mogu da prime tri, četiri, pet gostiju u opcijama kao što su Family Infinite Balcony i Surfside Family Suite.

theater in the cruise ship

Postojaće i trospratna kuća Ultimate Family Townhouse sa sopstvenom belom ogradom i poštanskim sandučetom. Za sobe sa pogledom, očekuje se da će Sunset Corner Suites i Panoramic Oceans Views u AquaDome-u biti jedni od najboljih na brodu prema liniji krstarenja.

room on cruise ship

Icon of the seas je kulminacija više od 50 godina pružanja nezaboravnih iskustava i naše sledeće smele posvećenosti onima koji vole odmor“, rekao je predsednik i izvršni direktor Royal Caribbean International-a Michael Bayley.

cruise ship room

Sada više nego ikada, porodice i prijatelji daju prioritet iskustvima u kojima se mogu povezati i uživati u sopstvenim avanturama. Nameravali smo da stvorimo odmor koji sve to čini mogućim na jednom mestu za one koji traže uzbuđenje, entuzaijaste koji vole opuštanje i sve one između, bez pravljenja ikakvih kompromisa“.

 

Izvor: Forbes.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0