Najviše u Americi – Rente u Majamiju u protekloj godini porasle za 57%

Najviše u Americi – Rente u Majamiju u protekloj godini porasle za 57%

Majami drugu godinu zaredom proglašen za najsrećniji grad u Americi!
Svi aplikanti za zelenu kartu sada moraju biti potpuno vakcinisani protiv COVID-19
Tramp potpisao zakon o pomoći zbog pandemije. Očekuje se druga runda stimulusnih čekova

Cene zakupnina stanova u Majamiju u protekloj godini porasle su za neverovatnih 57 odsto navodi se u izveštaju u četvrtak.

Srednja februarska zakupnina studija, jednosobnih i dvosobnih soba u metro oblasti Majamija u februaru je porasla na 2.988 dolara, prema izveštaju Realtor.com.

Taj vrtoglavi porast u odnosu na prethodnu godinu bio je za više od 20 odsto veći od oblasti sa sledećim najvećim povećanjem – koje je takođe bilo na Floridi.

Na Floridi je došlo do porasta novih stanovnika u poslednje dve godine“, rekao je istraživač Realtor.com Džordž Ratiu. „Potezi su takođe podstaknuti ranim akcijama države da ponovo otvori svoj poslovni i turistički sektor i ublaži ograničenja pandemije.

Srednja cena zakupnine u Orlandu porasle su za 35 odsto godišnje, dok su cene u Tampi porasle za 31 odsto.

Prosečna zakupnina za manje stanove u metro oblasti Njujorka porasla je za 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu na 2.750 dolara, prema Realtor.com.

Zakupnine u oblasti zaliva San Franciska za tu kategoriju porasle su za 11 odsto na 2.982 dolara, navodi se u izveštaju.

Rast cena poklopio se sa sve većim gubicima stanovništva u urbanim centrima kao što su Njujork, Los Anđeles i San Francisko.

Dok je Florida 2021. dobila 211.000 stanovnika, Njujork je izgubio 400.000, a Kalifornija 262.000.

NY POST

COMMENTS

WORDPRESS: 0