Nakon dve nedelje rasta cene goriva na Floridi ponovo u padu

Nakon dve nedelje rasta cene goriva na Floridi ponovo u padu

Miami Spice se vraća nakon pauze. Evo koji sve restorani učestvuju ove godine
Ko se sve može kandidovati za predsednika Amerike? Ako ste se ikada pitali – evo odgovora!
Da li novi imigranti plaćaju porez u prvih 7 godina u Sjedinjenim Državama? Evo odgovora na ovo pitanje

Cene goriva na Floridi ponovo padaju nakon rasta u poslednje dve nedelje. Državni prosek je tokom vikenda pao za skoro 2 centa po galonu, ali je verovatno da će doći do novog pada.

„Cene goriva su porasle poslednjih nedelja nakon što su zimske oluje izazvale privremene prekide u rafinerijama“, rekao je Mark Dženkins iz AAA-The Auto Group-a. „Prošle nedelje smo videli da cene goriva ponovo padaju , pošto su rafinerijske aktivnosti ponovo porasle. Maloprodajne cene bi mogle pasti za 10-20 centi u narednim nedeljama osim ako se cene nafte iznenada ne vrate“.

U ponedeljak su cene gasa na Floridi u proseku iznosile 3,29 dolara po galonu. To je 9 centi više nego u ovo vreme prošle godine.

U Miami-Dade-u i Broward-u, prosek je bio 3,32 dolara po galonu.

U 2022, cene goriva su dostigle novi rekord od 4,89 dolara po galonu u junu. Najniži nivo za 2022. postavljen je 26. decembra na 2,99 dolara po galonu.

Cene goriva su padale do kraja novembra i većeg dela decembra. Državni prosek je pao za 59 centi po galonu, tokom šest nedelja. Državni prosek je tada porastao za 32 centa po galonu u poslednjim danima 2022. i 2023. godine.

CBS NEWS

COMMENTS

WORDPRESS: 0