Nakon Farmers Insurance-a i AAA napušta Floridu

Nakon Farmers Insurance-a i AAA napušta Floridu

USCIS je objavio nova izdanja obrazaca za azil i radnu dozvolu. Evo do kada možete koristiti stare
Nikola Jokić vodi u trci za najkorisnijeg igrača NBA lige
Sutra počinje najveće online rasprodaja na svetu – Amazon Prime Day

Farmers Insurance prestaje da nudi svoje polise u Floridi, uključujući kućna, auto osiguranja i “umbrella insurance policy” , u promeni koja će naterati hiljade ljudi da promene svoju osiguravajuću kuću. Pored Farmers Insurance-a i osiguravajuća kuća AAA najavila je svoje povlačenje sa Floride.

Kompanija je saopštila da je odluka o povlačenju iz Floride poslovna odluka neophodna za upravljanje rizikom koji se javlja u državi sklonoj uraganima. Farmers ima 100.000 klijenata u Floridi, ali je rekao da to neće imati uticaja na klijente koji koriste Farmers-ove podružnice poput Foremost Signature i Bristol West.

“Ovakve polise će i dalje biti dostupne za zadovoljenje osiguravajućih potreba stanovnika Floride”, izjavio je portparol Farmers Insurance, Trevor Chapman. “Pogođeni klijenti će dobiti obaveštenja koja će detaljno navoditi kada će im osiguranje prestati da važi i biće obavešteni o opcijama za zamensko osiguranje.”

Nacionalni osiguravači nemaju značajno prisustvo u Floridi, uključujući Farmers, koji ima tek oko 2% udela na tržištu osiguranja države. Florida zahteva da pogođeni osiguranici prime obaveštenje 120 dana pre isteka polise.

“U proteklih 18 meseci u Floridi, 15 osiguravajućih kuća je stavilo zabranu na izdavanje novih polisa, četiri osiguravača su najavila planove za dobrovoljno povlačenje sa tržišta, a sedam kompanija je proglašeno nesolventnim”, rekao je Mark Fridlender, portparol Insurance Information Institute, za CNN. “Trenutno se 18 osiguranja za stambene objekte u Floridi nalazi na listi praćenja državnog regulatora zbog zabrinutosti u vezi sa njihovom finansijskom stabilnošću.”

Pored ekstremnih vremenskih uslova, osiguravači na Floridi ukazuju na pravni sistem koji, kako kažu, promoviše zloupotrebu tužbi i prekomerne zahteve.

COMMENTS

WORDPRESS: 0