Nakon više od dve godine ukinute maske u avionima i javnom prevozu

Nakon više od dve godine ukinute maske u avionima i javnom prevozu

Ovo su najomraženiji gradovi Amerike – da li je vaš grad jedan od njih?
Majami odobrio otvaranje prve apoteke za medicinsku marihuanu unutar gradskih granica
Stiže “King Tides” – Najviši nivo plime u godini, očekujte poplave

Nakon što je savezni sudija na Floridi u ponedeljak ukinuo CDC-ov mandat za nоšenje zaštitnih maski u avionima i drugim vidovima javnog prevoza, Bela kuća kaže da će preispitati odluku, ali za sada, TSA više neće sprovoditi pravilo iz ere pandemije.

Agencije razmatraju odluku i procenjuju potencijalne sledeće korake“, rekao je zvaničnik u izjavi za CBS News. „U međuvremenu, današnja sudska odluka znači da CDC-ova naredba o maskama u javnom prevoza u ovom trenutku nije na snazi. Stoga, TSA u ovom trenutku neće sprovoditi svoje bezbednosne direktive i amandmane o hitnim slučajevima koji zahtevaju upotrebu maski u javnom prevozu i transportnim čvorištima. CDC preporučuje da ljudi nastave da nose maske u zatvorenim prostorijama javnog prevoza.

Ranije tokom dana, sekretar za štampu predsednika Džoa Bajdena, Džen Psaki, rekla je da je odluka sudije razočaravajuća.

C.D.C. izdao uredbu u februaru 2021., skoro dve nedelje nakon što je predsednik pozvao na mandat, 11 meseci nakon što je predsednik proglasio Covid-19 nacionalnim vanrednim stanjem i skoro 13 meseci otkako je sekretar za zdravstvo i ljudske službe proglasio vanredno stanje za javno zdravlje.

Breaking 911

COMMENTS

WORDPRESS: 0