Neizvesna budućnost Spirit Airline: Evo šta očekuje putnike sa Floride

Neizvesna budućnost Spirit Airline: Evo šta očekuje putnike sa Floride

Podnosioci zahteva za američko državljanstvo tužili vladu zbog kašnjenja
Evo koliko imigranata trenutno čeka na intervju za “Zelenu Kartu”
Srpski igrač Nikola Topić mogao bi biti na radaru kluba Miami Heat za izbor na 15. poziciji drafta

Naredba saveznog sudije koja blokira dogovor vredan 3.8 milijardi dolara između JetBlue Airways i rivala Spirit Airlines ostavlja Spirit sa neizvesnom budućnošću.

Ovaj sudski postupak nije samo doveo avio-kompanije u neizvesnost, već je izazvao strepnju među ključnim zajednicama koje podržavaju Spirit.

Ujedno je sudbina Arnold Palmer Regional aerodroma stavljena u neizvesnost.

Profesor Džejs Remzi, profesor menadžmenta na Univerzitetu Florida Gulf Coast u Fort Majersu, koristi avio-kompaniju za porodične odmore sa usluge na obližnjem Međunarodnom aerodromu Jugozapadne Floride (RSW).

Odsustvo ove aviokompanije sa tržišta verovatno će povećati cene za dolazne turiste sa severa. Ali takođe će oduzeti pristupačne opcije za odmor porodicama iz Južne Floride koje putuju ka Karibima.

“Ovo će biti loše za našu regiju ako se nešto dogodi sa Spirit-om sa perspektive cena. Obično su naši lideri u niskim troškovima. Ako želite da provedete porodični odmor iz ovog područja, to je avio-kompanija kojoj se obraćate”, rekao je Remzi.

Sa turističkog gledišta na Južnoj Floridi, Spirit je spasilac.

“Ovo nije dobro za nas. Južna Florida zaista zavisi od njih. To je zdravo tržište sa dva jeftina pružaoca usluga koji se međusobno takmiče”, izjavio je jedan od putnika, aludirajući na Southwest Airlines, koji takođe održava niske cene.

Upravo se vratio sa odmora na Karibima sa suprugom i malim detetom, privučen niskim cenama i neobičnim destinacijama koje neki drugi avio-prevoznici izbegavaju.

cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0