Netfliks će blokirati pretplatnike koji dele svoje lozinke sa drugima

Netfliks će blokirati pretplatnike koji dele svoje lozinke sa drugima

Šta ako izgubite posao u vreme apliciranja za kredit? Evo odgovora na ovo pitanje
American Airlines zapošljava 600 ljudi u Majamiju. Evo kako da aplicirate za posao
Key Biscayne Trajno Zabranjuje Motorne Skutere i električne bicikle

Netfliks će u naredniih par meseci početi da blokira pretplatnike koji budu delili svoje lozinke s ljudima van njihovog domaćinstva.

Ovu odluku predložila je kompanija video striming u pismu deoničarima prošle nedelje.

Gigant striminga prvi je nagovestio planove za ograničavanje deljenja lozinki za Netfliks između domaćinstava prošlog proleća.

Netfliks je pilotirao plaćenu verziju deljenja računa u zemljama Latinske Amerike, gde su pretplatnici mogli dodati “podračun” za dodatnih 3 dolara mesečno. Kompanija sada planira da uvede plaćeno deljenje na svim tržištima “kasnije u prvom kvartalu”, koji se završava 31. marta.

“Iz našeg iskustva u Latinskoj Americi, očekujemo određenu reakciju otkazivanja na svakom tržištu kada uvedemo plaćeno deljenje, što utiče na kratkoročni rast članova”, navodi Netfliks u svom pismu deoničarima.

“Ali kako domaćinstva zajmoprimca počnu da aktiviraju sopstvene samostalne račune i dodaju račune dodatnih članova, očekujemo da ćemo imati poboljšan ukupni prihod”, istakli su.

Netfliks trenutno dozvoljava kreiranje više prilagođenih profila pod jednim nalogom, ali su profili namenjeni da ih koriste članovi istog domaćinstva.

“Iako su ovi bili izuzetno popularni, takođe su stvorili određenu zabunu oko toga kada i kako se Netfliks može deliti”, napisao je Chengyi Long, Netflixov direktor za inovacije proizvoda, u izjavi u kojoj je prošle godine najavljivala funkcija plaćenog deljenja.

“Kao rezultat toga, računi se dele van domaćinstava – što utiče na našu sposobnost da investiramo u sjajne nove TV i filmove za naše članove”, dodao je.

Netfliks kaže da koristi IP adrese, ID-ove uređaja i aktivnosti naloga za otkrivanje uređaja u domaćinstvu. Prema svojoj trenutnoj politici, kompanija ponekad traži od korisnika da verifikuju uređaj ako se taj uređaj često koristi van domaćinstva, navodi USA Today.

B92

COMMENTS

WORDPRESS: 0