Netflix beleži rekordan porast broja korisnika nakon zabrane deljenja naloga

Netflix beleži rekordan porast broja korisnika nakon zabrane deljenja naloga

Disney investira 60 milijardi dolara u tematske parkove, evo šta to znači za Orlando
Evo šta je sve ponovo otvoreno u okrugu Miami-Dade
Bayfront Holiday Village

Netflix je započeo svoju borbu protiv neovlašćenog deljenja lozinki, a rezultati su već vidljivi. Prema izveštaju dobavljača podataka Antenna, ova streaming platforma zabeležila je značajan rast baze pretplatnika od kada je krajem maja najavila svoju novu politiku.

Odluka da se ograniči deljenje lozinki usledila je nakon što je Netflix primetio da mnogi korisnici dele svoje naloge s drugim ljudima izvan svog domaćinstva. Kompanija je 23. maja počela da šalje mejlove svojim članovima, obaveštavajući ih da će nalozi moći biti deljeni samo unutar istog domaćinstva.

Vaš Netflix nalog je za vas i ljude sa kojima živite – vaše domaćinstvo“, navela je kompanija u mejlu upućenom svojim članovima.

Kao deo nove politike, članovi su dobili dve opcije za ljude koji koriste njihove lozinke van svog domaćinstva. Mogu da prenesu profil na osobu van domaćinstva kako bi ta osoba mogla da započne novo članstvo koje sama plaća ili da plaćaju dodatnu naknadu od 7,99 dolara mesečno po osobi van domaćinstva.

Rezultati nove politike su već vidljivi. Prema izveštaju Antenne, Netflix je zabeležio četiri najveća dana registracije američkih kupaca od kada se prati usluga. U samo dva dana, broj dnevnih prijava porastao je za skoro 100.000, što je impresivan rezultat.

Prosečna dnevna registracija na Netflix-u dostigla je 73.000 od kada su mejlovi poslati članovima, što je povećanje od 102% u odnosu na prethodni 60-dnevni prosek. Ovaj rast čak je premašio broj novih registracija tokom početnih blokada pandemije, što jasno ukazuje na efikasnost nove politike.

Streaming usluge, poput Netflix-a, doživele su veliki porast pretplatnika tokom ranijih faza pandemije, kada su ljudi bili prinuđeni da ostanu kod kuće. Međutim, nakon tog početnog rasta, broj pretplatnika je stagnirao.

U želji da poveća prihode, Netflix je pokušao da suzbije deljenje lozinki i uveo jeftiniji nivo pretplate koji podržava oglase. Ove strategije su se pokazale uspešnim, jer su akcije kompanije zabeležile značajan rast. Nakon što je prošle godine prijavio prvi gubitak pretplatnika u poslednjoj deceniji, Netflix se uspešno oporavio zahvaljujući novoj politici deljenja lozinki i streamingu podržanom oglasima. Vrednost akcija dostigla je maksimum od 52 nedelje i porasla je za više od 40% od početka ove godine.

Kompanija je istakla da više od 100 miliona domaćinstava deli svoje Netflix račune, što čini oko 43% globalne korisničke baze. Ovo deljenje lozinki ima značajan uticaj na sposobnost kompanije da ulaže u nove sadržaje i razvija kvalitetnu ponudu za svoje korisnike.

Netflix je već počeo da primenjuje smernice za deljenje lozinki na međunarodnim tržištima, ali je odložio primenu u SAD od prvog do drugog kvartala. Ova odluka je već pokazala rezultate i dala nadu da će Netflix uspeti da suzbije neovlašćeno deljenje lozinki i da će nastaviti svoj rast i razvoj kao vodeća svetska streaming platforma.

 

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0