Netflix će dodatno naplaćivati korisnicima koji dele svoje naloge

Netflix će dodatno naplaćivati korisnicima koji dele svoje naloge

Miami-Dade ukida zabranu za pitbulove 1. oktobra
10 visoko traženih poslova u SAD koje možete raditi od kuće
Elon Mask i eksperti za tehnologiju traže pauzu u razvoju veštačke inteligencije

Veliki pad broja pretplatnika doveo je do slobodnog pada akcija Netflix-a u sredu, primoravši kompaniju da razmisli o eksperimentisanju sa oglasima i da se obračuna sa milionima besplatnih korisnika koji svoje lozinke koje dele sa prijateljima ili porodicama.

Predstojeće promene najavljene kasno u utorak su osmišljene da pomognu Netfliksu da povrati zamah izgubljen tokom prošle godine. Ukinuta su sve blokade izazvane pandemijom koje su dovele do prekomernog gledanja, dok su rivali dubokog džepa kao što su Apple i Volt Dizni počeli da odvajaju ogromnu publiku svojim sopstvenim servisima za striming.

Netflix-ova korisnička baza pala je za 200.000 pretplatnika tokom kvartala januar-mart. Pad je delom proistekao iz Netflikove odluke da se povuče iz Rusije u znak protesta protiv rata protiv Ukrajine, što je rezultiralo gubitkom od 700.000 pretplatnika. Netflix je predvideo gubitak od još 2 miliona pretplatnika u tekućem tromesečju april-jun.

Strmi pad koji je usledio nakon godinu dana progresivnog rasta, izazvala je velike probleme investitorima Netflik-a. Akcije kompanije pale su za čak 37% u sredu u podne. Ako se akcije zatvore na ovom nivou, rasprodaja će izbrisati skoro dve trećine Netflik-ove tržišne vrednosti od kraja prošle godine, izbrisavši 170 milijardi dolara bogatstva akcionara za manje od četiri meseca.

Kompanija je saopštila da više od 100 miliona domaćinstava širom sveta verovatno deli svoje naloge.

COMMENTS

WORDPRESS: 0