Neuralink kompanija za ugrađnju mikročipova u mozak započinje ispitivanje na ljudima ove godine

Neuralink kompanija za ugrađnju mikročipova u mozak započinje ispitivanje na ljudima ove godine

FK Crvenka Miami – Odlična igra i pobeda u derbiju
Kanada pokreće program za digitalne nomade: Dođite na 6 meseci, ostanite neograničeno
25 poslova koje možete raditi od kuće. Aplicirajte već danas!

Elon Mask je u petak u Francuskoj najavio da će njegova startup kompanija Neuralink ove godine imati prvog čoveka neuralnim implantom.

Govoreći na VivaTech događaju u Parizu, Mask, koji je takođe izvršni direktor kompanija Tesla, Twitter i SpaceX, je izjavio da Neuralink planira da izvede postupak ugradnje koji će biti emitovan putem interneta.

Međutim, Mask nije pružio konkretnije detalje o broju pacijenata ili trajanju eksperimenta.

Prošlog meseca, Neuralink je dobio odobrenje američke Agencije za hranu i lekove (FDA) za svoje prvo kliničko ispitivanje na ljudima, što je opisano kao značajan korak za kompaniju.

Neuralink se takođe trenutno nalazi pod istragom u Sjedinjenim Američkim Državama zbog postupanja sa eksperimentima na životinjama.

Bivši zaposleni Neuralinka su prethodno otkrili da je kompanija žurila i nepromišljeno izvodila operacije na majmunima, svinjama i ovcama, što je dovelo do nepotrebnih smrti životinja. Navodno je Mask vršio pritisak na osoblje da dobije odobrenje FDA, a eksperimenti na životinjama su bili namenjeni podršci kompanijinom zahtevu za ispitivanje na ljudima.

Wionews.

COMMENTS

WORDPRESS: 0