Nezaustavljiv rast cena nekretnina u okrugu Miami-Dade

Nezaustavljiv rast cena nekretnina u okrugu Miami-Dade

Gatorade: Revolucionarno sportsko piće koje je poteklo iz laboratorije na Univerzitetu Florida
Američka ambasada u Srbiji počela sa obradom zahteva za vize
Novi zakon zabraniće prodaju alkohola posle 2 sata ujutru na South Beach-u tokom “Spring Break-a”

Cene nekretnina u okrugu Miami-Dade porasle su rekordno drugi mesec zaredom.

Prema izveštaju o tržištu nekretnina koji je objavilo Udruženje nekretninskih agenta Majamija, prosečna prodajna cena porodičnih kuća u Maju dostigla je 620.000 dolara, u odnosu na 575.000 dolara pre godinu dana i 600.000 dolara u Aprilu.

Prošlog meseca postojala je značajna razlika u susednom okrugu Broward, gde je srednja prodajna cena kuća iznosila 585.000 dolara, neznatno manje u odnosu na 586.000 dolara u Maju 2022. godine.

Skok cena nekretnina u Majami oblasti predstavlja dugotrajan trend koji se ubrzao tokom pandemije. Glavni krivac za to su niska ponuda nekretnina i stalno snažna potražnja kupaca, rekli su stručnjaci za nekretnine. Ova situacija je ostavila okrug sa neuravnoteženim tržištem nekretnina koje ide na ruku prodavcima, ali otežava srednjoj klasi da priušti kuće.

Balansirano tržište podrazumeva šest do devet meseci ponude nekretnina. Međutim, sektor nekretnina u okrugu Miami-Dade i dalje je neuravnotežen, sa samo 3,3 meseca zaliha kuća i 5,1 meseca zaliha stanova. Dostupnost kuća bila je još ograničenija u okrugu Broward.

Iako su više kamatne stope na hipoteke dovele do pada cena nekretnina u većem delu Floride i širom Sjedinjenih Američkih Država, Miami-Dade nastavlja da se odupire tom trendu. Ukratko, ljudi i dalje doseljavaju u okrug iz Njujorka, Čikaga, San Franciska i drugih gradova. Mnogi od ovih novopridošlih zarađuju visoke plate u oblastima finansija, prava i tehnologije. Oni konstantno nadmašuju lokalno stanovništvo u nadmetanju za kuće u Majamiju, često plaćajući gotovinom, što je doprinelo rastu cena i učinilo Majami urbano područje jednim od najskupljih tržišta nekretnina u zemlji.

Yahoo

COMMENTS

WORDPRESS: 0