Norwegian Cruise Line će zahtevati da se svi putnici i posada vakcinišu protiv COVID-19

Norwegian Cruise Line će zahtevati da se svi putnici i posada vakcinišu protiv COVID-19

Florida: U ova tri grada izbegavajte kupovinu kuće
Vaša novčanica od $2 bi mogla vredeti više od $4500; Evo kako da proverite
Art Basel 2022 slavi svoj 20. rođendan u Majamiju sa rekordnim brojem izložbi

Norwegian Cruise Line Holdings će zahtevati da se svi putnici i posada vakcinišu protiv COVID-19 kada se američka krstarenja ponovo pokrenu, postajući prva od tri najveće kompanije za krstarenje koja zatheva vakcine za sve na brodu.

Novi mandat odnosi se na putnike i članove posade na tri linije kompanije: Norvegian Cruise Line, Oceania Cruises i Regent Seven Seas. Kompanija je to objavila u pokušaju da ubedi američke Centre za kontrolu i prevenciju bolesti da dozvole svojim brodovima da započnu krstarenje iz američkih luka u julu. U petak je CDC dao zeleno svetlo za potpuno vakcinisane ljude da nastave putovanje, ali njegovo upozorenje 4. nivoa protiv krstarenja – najviše u agenciji – ostaje na snazi. Krstarenja su otkazana u SAD od marta 2020. godine nakon izbijanja COVID-19 na više brodova.

Pored upozorenja, CDC sprečava kompanije da krstare iz američkih luka sve dok ne ispune zahteve njegovog „uslovnog reda jedrenja“, okvira za ponovno pokretanje industrije tokom pandemije objavljene u oktobru. Kao deo druge faze uslovnog naloga za krstarenje, u petak je CDC objavio pravila za sporazume koje kompanije moraju da obezbede sa lukama i lokalnim zdravstvenim vlastima u američkim gradovima koje planiraju da posete pre nego što krstarenje može da se nastavi.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0