Novi aerodrom bi mogao da pokrene ekonomiju u ruralnom delu Floride

Novi aerodrom bi mogao da pokrene ekonomiju u ruralnom delu Floride

Kolika je prosečna plata u Americi?
Elon Mask ima rešenje za saobraćajne gužve u Majamiju
Letnji poslovi na kojima možete zaraditi i do 300$ dnevno

Jedan od najsiromašnijih okruga Floride se priprema za novi aerodrom “Airglades”, teretni centar vredan 300 miliona dolara koji bi mogao da transformiše ekonomiju ovog područja.

Lokalni lideri vide ovaj projekat kao generacijsku priliku koja bi mogla da donese više od 1.400 novih radnih mesta visoke stručnosti njihovoj uglavnom poljoprivrednoj zajednici na rubu močvare Everglejds. Ali da bi ispunili svoje obećanje, obrazovni sektor regiona mora prevazići neke poteškoće.

Trećina radno sposobnih odraslih osoba u Hendry County-u nema srednju školu, dok gotovo polovina govori jezik koji nije engleski, što je među najviše u Floridi. Pre nego što lokalni lideri mogu pripremiti stanovništvo za poslove u inženjeringu i proizvodnji, obrazovni sistem mora prvo pomoći ljudima da steknu svoje diplome i nauče engleski jezik.

Dok projekat aerodroma čeka odobrenje, lokalne zajednice i škole rade na popunjavanju nedostatka nastavnika i ulaganju u obrazovanje odraslih.

Izazovi uključuju i političke otpore. Većina radne snage u okrugu su Afroamerikanci i Latinoamerikanci. Napori da se obrazovanje prilagodi tim demografskim grupama su izazvali pažnju u Floridi, gde su političari zabranili programe koji uzimaju u obzir rasu i nacionalno poreklo. Obrazovni radnici kažu da politički kontekst dodatno otežava regrutovanje nastavnika.

Plan da se mali aerodrom u vlasništvu okruga pretvori u privatno vlasništvo još uvek mora dobiti odobrenje Federalne uprave za avijaciju (FAA), što će delimično zavisiti od potvrde ugovora sa dobavljačima iz Latinske Amerike kako bi se dokazao njegov potencijal kao centra za lako kvarljive robe.

WSVN

COMMENTS

WORDPRESS: 0