Novi Boeing pogon na Embry-Riddle donosi 400 dobro plaćenih poslova na Floridu

Novi Boeing pogon na Embry-Riddle donosi 400 dobro plaćenih poslova na Floridu

Prošlogodišnji rast američke ekonomije najbrži od 1984. godine
Gradonačelnica okruga Miami Dade planira ukidanje policijskog časa od 5. aprila
Parkovi i rekreativni sadržaji širom grada Majamija ponovo su otvoreni

Centralna Florida će postati novi dom Boeingovog inženjerskog centra, koji će unaprediti budućnost avijacije i aeronautike lokalno, na nivou države i nacionalno.

Embry-Riddle Aeronautički Univerzitet i Boeing su zvanično najavili novo partnerstvo u utorak, 11. juna 2024. godine, koje će doneti 400 dobro plaćenih poslova u okrugu Volusia na Floridi do 2026. godine. Novi zaposleni u ovom najsavremenijem centru izvrsnosti će obavljati inženjerski rad za Boeingove programe vazduhoplovne odbrane, svemirske i sigurnosne programe, kao i za napredne tehnološke kapacitete.

Boeing će iznajmiti ceo Cici and Hyatt Brown Centar za vazduhoplovnu tehnologiju, koji se nalazi u istraživačkom parku univerziteta Embry-Riddle na kampusu u Daytona Beach-u. Centar, koji je bio u izgradnji protekle dve godine, biće otvoren za poslovanje do jeseni 2024. godine.

Do kraja godine, Boeing se obavezao da će zaposliti 200 visoko kvalifikovanih radnika u svom novom pogonu, koji će nositi naziv Boeing Daytona Beach. Ostalih 200 radnih mesta će biti popunjeno tokom 2025. i 2026. godine.

news.erau

COMMENTS

WORDPRESS: 0