Novi imigracioni zakon tera imigrante: Egzodus imigrantske radne snage sa Floride

Novi imigracioni zakon tera imigrante: Egzodus imigrantske radne snage sa Floride

Evo koliko ilegalnih imigranata trenutno ima u Americi
Postali ste državljanin Amerike i želite da glasate? Evo šta treba da uradite
Prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2024” počinju u sredu. Evo kako da aplicirate

Novi zakoni na Floridi koji se strogo odnose na nedokumentovane imigrante, a koje je potpisao guverner Ron DeSantis prošlog meseca, a koji će stupiti na snagu 1. jula, naterali su hiljade radnika da napuste državu.

Novi zakon nameće stroge restrikcije nedokumentovanim imigrantima. Između ostalog, on takođe zahteva “refundaciju određenih podsticaja za ekonomski razvoj” ukoliko država, koja planira da sprovodi nasumične revizije poslovanja, “utvrdi ili bude obaveštena da je poslodavac svesno zaposlio” nedokumentovanog imigranta bez provere njegovog statusa.

Podaci objavljeni ranije ovog meseca pokazali su da su neovlašćeni prelasci granice između SAD i Meksika oštro opali nakon što je administracija Bidena uvela nova ograničenja za azil koji su stupila na snagu kada je prekinuta primena “Člana 42”. Suprotstavljajući se DeSantisovoj sumnjivoj optužbi za neaktivnost na granici, grupa za zaštitu imigranata osudila je Bidenu ograničenja u vezi sa azilom, navodeći da novi zabranjuje dalje oslanjanje na međunarodno pravo o ljudskim pravima koje je pokrenula administracija Trampa.

U međuvremenu, u Floridi, DeSantisov zakon izazvao je strahove da će “nedostatak radne snage dovesti do neobranih useva, nedostatka osoblja u turističkim hotelima i neaktivnih građevinskih gradilišta”, primetio je “The Tallahassee Democrat”.

Značajno je da zabrinutost dolazi i od nekih republikanskih poslodavaca.

Prema “The Tallahassee Democrat”: “Poslodavci u građevinskoj industriji, restoranima, uređivanju pejzaža i mnogim drugim sektorima usluga već se suočavaju sa problemom popunjavanja radnih mesta tokom perioda niskog nezaposlenosti koji je usledio nakon pandemije. Nova ograničenja u vezi sa imigracijom samo će pogoršati tu situaciju, kako mnogi kažu.”

Yahoo

COMMENTS

WORDPRESS: 0