Novi tematski park veličine Diznilenda vredan 2 milijarde dolara stiže u srce Amerike

Novi tematski park veličine Diznilenda vredan 2 milijarde dolara stiže u srce Amerike

Veliki uspeh srpskog sporta! Na Olimpijadi u Tokiju osvojeno rekordnih 9 medalja
Bolnice na Floridi tražiće od pacijenata njihov imigracioni status
Evropska Unija produžila zabranu putovanja, Amerikancima i dalje zabranjen ulaz

Slike i video snimci novog projekta otkrivaju kako će izgledati ogroman tematski park vredan 2 milijarde dolara, površine slične Diznilendu, koji se gradi u Centralnom delu Sjedinjenih Američkih Država.

Nazvan “American Heartland”, ovaj tematski park prostiraće se na 125 hektara u blizini grada Vinita, otprilike 65 milja severoistočno od Tulse. Prema saopštenju koje je izdala kompanija Mansion Entertainment Group, koja vodi projekat, park će biti deo 1000-hektarskog kompleksa duž putanje 66, zapadno od Velikog jezera.

Unutar parka biće šest “jedinstvenih američkih zemalja”, uključujući  the Great Plains, Bayou Bay, Big Timber Falls, Stony Point Harbor, Liberty Village and Electropolis. Svi ovi delovi imaće za cilj da posetioce povedu na “putovanje kroz najbolje od američke priče”, kako je navedeno od strane lidera projekta. Osim vožnji i atrakcija za celu porodicu, destinacija će ponuditi i žive predstave, vodene puteve, kao i hranu i piće vrhunskog kvaliteta, kako je navedeno u saopštenju.

Pored parka, planiran je i RV kamp “Three Ponies”, koji će obuhvatiti oko 750 mesta za kampera i 300 kabina, čime će postati najveći kamp u centralnom delu SAD. Izgradnja će se odvijati u fazama, pri čemu će RV park i kabine biti otvoreni u proleće 2025. godine kao deo prve faze. Uključujući i hotel sa 300 soba i moderni unutrašnji vodeni park, tematski park će biti otvoren naredne godine. Kada izgradnja bude završena, očekuje se da će destinacija privući više od dva miliona posetilaca iz drugih saveznih država u Oklahomu svake godine, prema saopštenju.

 

“American Heartland” će biti mesto gde će porodice moći da stvaraju trajne uspomene, dožive radost, smeh, maštu i čuda”, rekao je osnivač i glavni kreativni direktor “American Heartland”-a, Gene Bicknell, u saopštenju. “Ima toliko toga za proslaviti o našoj zemlji: njene pejzaže, kulture i, najvažnije, ljude. Bez obzira odakle dolazite, osećaćete se kao kod kuće u ‘American Heartland’-u.”

Osobe koje stoje iza ovog projekta ističu da će “American Heartland” podići ugled Oklahome kada je u pitanju turizam, posebno stvaranjem više od 4.000 radnih mesta i privlačenjem novih poslovnih subjekata u državu i okolne oblasti.

NBC

COMMENTS

WORDPRESS: 0