Novi zakon će kažnjavati poslodavce koji svesno zapošljavaju ilegalne imigrante

Novi zakon će kažnjavati poslodavce koji svesno zapošljavaju ilegalne imigrante

“Dara iz Jasenovca” najgledaniji film u Americi – na osnovu prosečne zarade u bioskopima
Najbolje žurke u Majamiju za Noć veštica 2021.godine
Saznajte u koje sve zemlje Amerikanci trenutno mogu da putuju i pod kojim uslovima

Ako bude usvojen, novi zakon na Floridi bi kažnjavao  poslodavce koji svesno zapošljavaju ilegalne imigrante.

Zakon 1718 čini korišćenje lažne identifikacije radi zaposlenja krivičnim delom trećeg stepena i ovlašćuje Odeljenje za sprovođenje zakona Floride da vrši nasumične revizije preduzeća kako bi se uverilo da se pridržavaju svih propisa.

Nacrt zakona takođe čini nevažećom vozačku dozvolu izdatu imigrantima u drugim državama na Floridi, ako su u zemlji ilegalno.

Adriana Rivera iz Imigracione koalicije Floride kaže da država ne bi trebalo da bude u mogućnosti da poništi zakone drugih država.

Postoje države koje su odobrile, legalno izdavale vozačke dozvole za ljude bez regulisanog imigracionog statusa kako bi mogli bezbedno da voze putevima svojih država“, rekao je Rivera.

Prilikom predstavljanja zakona, državni senator Blejz Ingolja je detaljno naveo da u nastojanju da prikupi podatke o troškovima našeg zdravstvenog sistema, zakon zahteva od bolnica koje prihvataju Medicaid da pitaju pacijente o njihovom imigracionom statusu, ali da je jedna od najšokantnijih komponenti da Rivera je kazne za stanovanje ili ilegalnu vožnju imigranta.

„Predlog zakona stvara krivično delo trećeg stepena za prikrivanje, skrivanje ili zaštitu od otkrivanja osobe koja je nezakonito ušla u Sjedinjene Države“, rekao je Ingolja u senatskom odboru za pravila.

„To bi u suštini značilo da vas država etiketira kao trgovca ljudima ako poželite dobrodošlicu nekome bez regulisanog imigracionog statusa u svoj dom, mesto poslovanja, automobil“, rekao je Rivera.

Wesh

COMMENTS

WORDPRESS: 0