Novi zakon na Floridi predlaže kazne za rizično ponašanje u prisustvu dece

Novi zakon na Floridi predlaže kazne za rizično ponašanje u prisustvu dece

10 prelepih mesta na Floridi za koje niste znali da postoje!
Da li znate kako je Amerika dobila svoje ime? Evo nekoliko kratkih zanimljivosti
Novak Đoković osvojio petu titulu u Rimu!

Predloženi zakon na Floridi koji se odnosi na zabranu javnih izvođenja show-a uživo koje nisu prikladne za decu, izazvao je kontroverze u LGBTQ zajednici. Zakon 1438, koji je nazvan “Zaštita dece“, predviđa kazne za pojedince ili grupe koji izvode predstave za odrasle koje mogu videti deca. Takođe se predlaže zabrana vladinim telima da izdaju dozvole za ovakve predstave.

Senator Clay Yarborough, autor zakona, nije dao izjavu za medije.

Predlog zakona usledio je nakon što je država Florida pokušala da oduzme dozvolu za piće hotelu u Majamiju zbog drag show-a koji je navodno izložio maloletnike simuliranim seksualnim radnjama.

Gradonačelnik Miami Beach-a Dan Gelber izjavio je da je preokupacija drag show-ima čudna i da postoje veći izazovi u toj oblasti.

Predstavnici Parade ponosa su zabrinuti zbog ovog predloga zakona i pitaju se kako će on uticati na njihovu zajednicu. Miami Beach Pride je izdao saopštenje u kome se navodi da je ovaj zakon diskriminatorski i da cilja na najnepravednije zajednice.

Predsednik Odbora za ponos Miami Beach-a Bruce Horwich dodaje da je ovaj zakon sličan priručniku koji se koristi za usmeravanje vlade protiv zajednica koje su na meti diskriminacije. On dodaje da će Parade ponosa uvek biti tu za sve mlade ljude koji se bore i plaše se države u kojoj ne mogu biti svoji ili gledati voljenu osobu. Horwich ističe da ne sme biti diskriminacije na bilo kom nivou i da se zajednica Parade ponosa neće predati.

Ovaj predlog zakona je pokrenuo pitanje slobode izražavanja i prava LGBTQ zajednice na javno izražavanje svojih stavova. Zakonodavci u Floridi treba da se zapitaju da li ovaj predlog zakona ograničava prava zajednica koje se bore za svoja prava i slobodu izražavanja.

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0