Novi zakon na Floridi zabraniće psima da vire kroz prozor automobila

Novi zakon na Floridi zabraniće psima da vire kroz prozor automobila

Senat usvojio zakon kojim zabranjuje isplatu podsticajnih čekova ilegalnim imigrantima
Evo koje industrije bi mogle biti prve na redu za otpuštanja u recesiji
Islamorada – ribolovačka prestonica sveta!

Ako član Senata Floride iz okruga Broward bude uspešan, praksa da psi mogu da vire kroz prozore automobila dok se njihovi vlasnici voze ulicom bila bi nezakonita.

Državni senator Loren Buk, demokrata sa Plantationa, nedavno je predstavila senatski zakon 932 koji zabranjuje psima da guraju glavu kroz prozor i da budu u krilu vozača dok se automobil kreće.

Predlog zakona bi takođe učinio nezakonitim prevoz psa „na podnožju, blatobranu, haubi ili krovu motornog vozila“, kao i u prtljažniku ili zatvorenom tovarnom prostoru.

Psi bi takođe morali da budu pričvršćeni u sanduk koji odgovara njihovoj veličini dok su u vozilu, da budu vezani sigurnosnim pojasom ili da budu pod kontrolom nekog drugog osim vozača. Psi koji se prevoze u otvorenim kamionskim krevetima morali bi da budu u sanduku koji omogućava dobro držanje, da budu bezbedni od loših vremenskih uslova i zaštićeni od direktne sunčeve svetlosti.

Prekršiocima bi se izrekao potencijalni prekršaj u pokretu, dok se optužbe ne bi računale u krivični saobraćajni prekršaj.

Predlog zakona bi takođe zabranio praksu uklanjanja kandži mačaka, što je kažnjivo novčanom kaznom od 1.000 dolara i mogućom zabranom vlasništva. Druga odredba bi zabranila kozmetičko testiranje na životinjama bilo kog predmeta namenjenog ljudima.

NBC Miami

COMMENTS

WORDPRESS: 0