Novi zakon zabranjuje diskusije o rodnom identitetu u školama na Floridi

Novi zakon zabranjuje diskusije o rodnom identitetu u školama na Floridi

21. sjajna ideja za mali biznis u 2021.godini!
Cene kuća u Majamiju na istorijskom maksimumu
Najveći brod za krstarenje na svetu isploviće iz Majamija

Odbor za obrazovanje Floride je odobrio proširenje državnog zakona o takozvanom “ne govori gej”, koji sada zabranjuje diskusije o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu u školama na svim nivoima.

Odobrenje je usledilo na zahtev republikanskog guvernera Rona DeSantisa, koji je u poslednje dve godine vodio ono što kritičari nazivaju “kulturnim ratom” širom države, kroz svoje zabrane nege koja afirmiše rod, mere predostrožnosti Covid-19 i prava na abortus, između ostalih aspekata.

Prema rečima portparola odeljenja za obrazovanje, predlog će stupiti na snagu nakon proceduralnog otkaznog roka koji traje oko mesec dana, prenosi Asošijeted pres.

Pravilo kaže da vaspitači na Floridi “neće namerno davati instrukcije u učionici učenicima od 4. do 12. razreda o seksualnoj orijentaciji ili rodnom identitetu osim ako takva instrukcija nije izričito zahtevana državnim akademskim standardima… ili je deo kursa o reproduktivnom zdravlju ili lekcije o zdravlju za koji roditelj učenika ima mogućnost da njegov ili njen učenik ne pohađa”.

Guardian

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    Cenim DeSantisa, smatram da dobro radi ali nije mi jasno šta hoće sa ovim zakonom. Gejevi postoje pa postoje, to što neće da se priča u školama ne znači da neće nestati. Učenici mogu da pričaju na odmirima i tako da saznaju pogrešne informacije. Ako negde treba d se priča o tome to je u školama. A tek da ne pričam o zabrani abortusa i povratak u srednji vek.