Novi zakoni na Floridi koji stupaju na snagu u 2021. godini

Novi zakoni na Floridi koji stupaju na snagu u 2021. godini

Evo šta je sve ponovo otvoreno u okrugu Miami-Dade
Sve što treba da znate prilikom iznajmljivanju stana u Majamiju!
Promene pri putovanju za putnike koji su potpuno vakcinisani u Americi

Florida će imati novi set zakona koji stupa na snagu u novoj godini.

Iako će pet državnih zakona stupiti na snagu ove nedelje, samo su tri sa ovogodišnjeg zakonodavnog zasedanja. Tokom zasedanja 2020. godine odobreno je ukupno 206 zakona. Guverner Ron DeSantis potpisao je 201 zakon, a većina je stupila na snagu 1. jula ili 1. oktobra ove godine.

Među merama sa sednica prethodnih godina je i ona koja ima za cilj da spreči javne zvaničnike da zloupotrebe ovlašćenja da bi koristili sebi ili članu porodice.

Jedna od najčešće raspravljanih mera iz 2018. godine je Amandman koji će zatvoriti trkačke objekte za pse 31. decembra ove godine.

School Buses (HB 37) – Povećavaju se kazne za vozače koji nepravilno voze kad školski autobusi stanu radi prijema dece dece. Ovaj zakon povećava minimalnu kaznu za vozače koji ne stanu za školske autobuse sa 100 na 200 dolara i udvostručiće minimalnu kaznu za vozače koji prolaze pored zaustavljenih školskih autobusa sa strane gde deca ulaze i izlaze sa 200 na 400 dolara.

Insurance (SB 292) – Zabranjuje nosiocima osiguranja da naplaćuju naknade za pripremu ili davanje pojedinačnih izveštaja o gubicima. Ovaj zakon takođe zahteva da prevoznici osiguranja dostave „izjavu o gubitku“ u roku od 15 dana od pismenog zahteva osiguranika.

Elections (HB 1005) – Zahteva testiranje opreme za glasanje koje bi se obavilo najmanje 25 dana pre početka prevremenog glasanja, ispravljajući odredbu koja je sistem glasanja testirala na tačnost nakon započinjanja ispitivanja glasačkih listića.

Minimalna zarada, još jedna od gorućih tema u 2020. godini, povećaće se za devet centi sa 8,56 dolara u januaru zbog ustavnog amandmana iz 2004. godine koji je omogućio rast povećanja u odnosu na promene troškova života.

Zakon za postepeno povećanje minimalne zarade, međutim, počinje da utiče na Floriđane tek 20. septembra 2021.

COMMENTS

WORDPRESS: 0