Objavljeni rezultati lutrije za Zelenu Kartu 2022. Evo kako da ih proverite

Objavljeni rezultati lutrije za Zelenu Kartu 2022. Evo kako da ih proverite

Nova regulativa: Amerikancima će od 2024. trebati viza za putovanje u Evropsku Uniju
Trump odložio masovne deportacije imigranata pre početka akcije
Novi imigracioni zakon otežaće Evropljanima put do zelene karte zaposlenjem!

55.000 stranih državljana i njihovih porodica iz celog sveta svake godine imaju šansu da se legalno presele u Sjedinjene Države i ostvare američki san sa zelenom kartom, zahvaljujući jednom od najpopularnijih viznih programa.

Ovogodišnji program dobio je novo značenje pošto je predsednik Džo Bajden oborio ograničenja koja je uveo bivši predsednik Donald Trump. Tramp je 2017. godine preduzeo niz akcija usmerenih na zabranu dolaska pojedinaca iz zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom u Sjedinjene Države.

Prema podacima Stejt departmenta, desetinama hiljada podnosilaca zahteva za imigrantske vize – uključujući podnosioce zahteva za vize za različitost – odbijene su vize u fiskalnim godinama 2017., 2018. i 2019. godine prema politici Trampove administracije.

Rezultati zelene lutrije važe za sve koji su prošle godine aplicirali u periodu između 2.10. i 5.11. Pobednici su izvučeni slučajnim odabirom računara iz podnesenih aplikacija.

Učesnici u DV-2022 lutriji mogu otići na stranicu za proveru statusa učesnika kako bi saznali da li su oni srećni dobitnici, koristeći broj potvrde koji im je dodeljen kada su prošle godine popunili aplikaciju. Rezultati će biti dostupni na sajtu State Departmenta sve do septembra 2021. godine.

Šta je sve potrebno za proveru rezultata?

  • Broj potvrde ili kod koji vam je dodeljen kada ste se registrovali za lutriju
  • Vaše prezime koje ste koristili kada ste se registrovali
  • Vaša godina rođenja, sa sve četiri cifre
  • Kod za autentifikaciju naznačen od strane sistema

Zvaničnici State Departmenta naglasili su da je stranica sa proverom statusa jedini način na koji se objavljuju dobitnici lutrije. Nikakva pisma sa obaveštenjima se ne šalju.

CNN

COMMENTS

WORDPRESS: 0