Od 10 gradova sa najvećim rastom cene zakupnina u SAD čak 5 sa Floride

Od 10 gradova sa najvećim rastom cene zakupnina u SAD čak 5 sa Floride

Florida proglašena za najbolje mesto za penziju
Jokić odmah iz Lebrona po broju glasova za NBA All Star meč. Evo kako da glasate
Da li je nezakonito da imigrant bez dokumenata započne biznis u Americi

U godini snažnog rasta zakupnina, pet od 10 gradova u kojima su cene najviše porasle nalazi se na Floridi.

Zakupnine u Majamiju i Tampi su porasle za 38 odsto, što je najveći rast u celoj zemlji. Zakupnine su takođe porasle u Orlandu, Džeksonvilu i Sankt Peterburgu, za 32 odsto, 27 odsto i 24 odsto, prema novom izveštaju Zumpera.

Na nacionalnom nivou, zakupnine su za 11,6 odsto više nego prošle godine. Snažna potražnja u kombinaciji sa ograničenom ponudom podstakla je povećanje.
U ovo vreme prošle godine, stanovi u Njujorku bili su na sniženju. Kirije su pale za 14 odsto za 12 meseci, a više od polovine raspoloživih stanova nudilo je koncesije. Pad je stvorio potencijal za veliki procenat povećanja ove godine.

Istorijski gledano, rente su rasle u skladu sa cenama kuća. Kako potonji raste, iznajmljivači postaju sve skloniji da se drže iznajmljivanja, smanjujući pritisak na cene kuća. Guranje i povlačenje drže dva tržišta otprilike u ravnoteži.

Ali kada je pandemija ubrzala planove za kupovinu domova i tržište nekretnina postalo vruće, blokade su mnoge iznajmljivače zadržale na mestu ili su mlađe poslale nazad u domove svojih roditelja. Zatim su u januaru 2021. stigle vakcine i iznajmljivači su se polako oporavljali, počeli da traže stanove i podigli cene.

Ukoliko planirate selidbu ili kupovinu nove nekretine veoma je bitno da imate tim profesionalaca koji će da vas edukuju tokom procesa i da vas zastupaju u najboljem mogućem vidu. Kada birate sa kojim ćete agentom da radite, bitno je da ih pitate za iskustvo, koje zvanja imaju (designations) i koliko su ljudi pomogli u poslednjih 12 meseci.

Trust Invest Real Estate i licencirani agent Vladimir Stojković nude veliki izbor nekretnina na različitim lokacijama uz dugogodišnje poznavanje prilika na Floridi. 

The Real Deal

COMMENTS

WORDPRESS: 0