Od 10 gradova sa najvećim rastom cene zakupnina u SAD čak 5 sa Floride

Od 10 gradova sa najvećim rastom cene zakupnina u SAD čak 5 sa Floride

Najskuplja u zemlji: Prodaje se kuća sa Floride vredna 295 miliona dolara
Wynwood Walls se ponovo otvara ali uz nova pravila i plaćanje ulaza
Inflacija je porasla za 7% na godišnjem nivou – Evo šta je sve poskupelo u toku 2021. godine

U godini snažnog rasta zakupnina, pet od 10 gradova u kojima su cene najviše porasle nalazi se na Floridi.

Zakupnine u Majamiju i Tampi su porasle za 38 odsto, što je najveći rast u celoj zemlji. Zakupnine su takođe porasle u Orlandu, Džeksonvilu i Sankt Peterburgu, za 32 odsto, 27 odsto i 24 odsto, prema novom izveštaju Zumpera.

Na nacionalnom nivou, zakupnine su za 11,6 odsto više nego prošle godine. Snažna potražnja u kombinaciji sa ograničenom ponudom podstakla je povećanje.
U ovo vreme prošle godine, stanovi u Njujorku bili su na sniženju. Kirije su pale za 14 odsto za 12 meseci, a više od polovine raspoloživih stanova nudilo je koncesije. Pad je stvorio potencijal za veliki procenat povećanja ove godine.

Istorijski gledano, rente su rasle u skladu sa cenama kuća. Kako potonji raste, iznajmljivači postaju sve skloniji da se drže iznajmljivanja, smanjujući pritisak na cene kuća. Guranje i povlačenje drže dva tržišta otprilike u ravnoteži.

Ali kada je pandemija ubrzala planove za kupovinu domova i tržište nekretnina postalo vruće, blokade su mnoge iznajmljivače zadržale na mestu ili su mlađe poslale nazad u domove svojih roditelja. Zatim su u januaru 2021. stigle vakcine i iznajmljivači su se polako oporavljali, počeli da traže stanove i podigli cene.

Ukoliko planirate selidbu ili kupovinu nove nekretine veoma je bitno da imate tim profesionalaca koji će da vas edukuju tokom procesa i da vas zastupaju u najboljem mogućem vidu. Kada birate sa kojim ćete agentom da radite, bitno je da ih pitate za iskustvo, koje zvanja imaju (designations) i koliko su ljudi pomogli u poslednjih 12 meseci.

Trust Invest Real Estate i licencirani agent Vladimir Stojković nude veliki izbor nekretnina na različitim lokacijama uz dugogodišnje poznavanje prilika na Floridi. 

The Real Deal

COMMENTS

WORDPRESS: 0