Od 10 pristupačnih gradova za penzionisanje na obali čak 7 su na Floridi

Od 10 pristupačnih gradova za penzionisanje na obali čak 7 su na Floridi

Sve što treba znate o trećem stimulusnom čeku. Evo kako da pratite status vašeg novca
Guverner Floride kaže da neće biti zatvaranja privrede zbog porasta broja obolelih
Američki automobili na srpskim putevima: Vlada odobrila uvoz polovnjaka iz Amerike

Dok gledate opcije za penzionisanje, možda će vas privući ideja o mestu na vodi. Iako neke nekretnine duž obale mogu biti skupe, postoje razumne opcije širom države koje bi mogle biti lakše za vaš budžet za penziju. U ovim oblastima možete se zaljubiti u mogućnosti da budete na otvorenom.

Jedan od najčešćih razloga zašto ljudi žele da dobiju penzionerski dom u blizini vode je lepota i spokoj koji dolazi sa pogledom na obalu“, kaže Joel Comino, glavni izvršni direktor i osnivač Next Modular u Gošenu, Indijana (Goshen, Indiana), koji je pomogao klijentima da grade kuće u blizini vode. Možda ćete moći da se vozite čamcem, pecate, plivate ili šetate plažom.

Kada tražite dom za penzionere na vodi, treba da uzmete u obzir cenu stanovanja i troškove života. Možete proveriti koje pogodnosti se nude u komšiluku ili oblasti i da li je zdravstvena zaštita u blizini.

Evo 10 najpristupačnijih mesta na obali gde se možete penzionisati:

  1. Minneapolis-St. Paul, Minnesota
  2. Miami
  3. Tampa, Florida
  4. Virginia Beach, Virginia
  5. Jacksonville, Florida
  6. Orlando, Florida
  7. Melbourne, Florida
  8. Chicago
  9. Cape coral, Florida
  10. Sarasota, Florida

Minneapolis-St. Paul, Minnesota

Smešten duž reke Misisipi, region Minneapolis-a i Sent Paul-a okružen je vodenim putevima. Sistem parkova u Minneapolis-u ima 22 jezera sa plažama, čamcima i prilikama za pecanje. Možda ćete uživati u nacionalnom živopisnom putu Grand Rounds, koji povezuje široki sistem parkova u ovoj oblasti pomoću  puteva i staza za pešačenje i biciklizam. Hladne zime omogućavaju hokej i pecanje na ledu, a topliji meseci donose vodopade i piknike pored jezera.

Srednja mesečna cena stanovanja je 1.631 dolara među vlasnicima kuća sa hipotekom u Sent Paul-u i 1.830 dolara za stanovnike Minneapolis-a. Iznajmljivači u Sent Paul-u će imati srednju mesečnu uplatu od 1.080 dolara, a oni u Minneapolis-u mogu očekivati da plaćaju 1.159 dolara za kiriju svakog meseca.

Minneapolis je takođe fakultetski grad koji svake školske godine dovodi više od 50.000 studenata na Univerzitet Minesote (University of Minnesota). Kao penzioner, možda imate pravo na besplatne kurseve revizije.

Miami

Poznat po svojoj zabavi i aktivnostima vezanim za vodu, metro oblast Miami-a obično je užurbana tokom cele godine. Njegove blage zime privlače turiste i dugoročne posetioce. Ako planirate da živite u ovom atlantskom primorskom gradu, srednja cena kuće je 2.006 dolara mesečno za kuću sa hipotekom i 1.470 dolara mesečno za iznajmljivanje.

Prednost Miami-a mogla bi da se poklopi sa trendovima na tržištu nekretnina. „Zajednice u blizini vodenih tela često imaju veću vrednost imovine“, kaže Comino. Ako posedujete kuću u okolini i cene stanovanja rastu, mogli biste imati dodatni sloj sigurnosti u svom gnezdu.

U vodi ima mnogo posla, od vožnje čamcem do plivanja, pecanja i ronjenja. Miami pruža širok izbor doživljaja na plaži, od nerazvijenog državnog parka Bill Baggs Cape Florida do popularnog South Beach-a. Stariji građani i korisnici socijalnog osiguranja imaju pravo da se besplatno voze u tranzitu Miami-Dade, što bi moglo da olakša kretanje.

Tampa, Florida

Ako tražite mesto na Floridi sa razumnim cenama stanovanja, možda će vas privući oblast Tampe. Srednja cena stanovanja je 1.706 dolara mesečno za kuću sa hipotekom ili 1.249 dolara mesečno za iznajmljivanje. Ovaj grad na zapadu Floride nalazi se duž zaliva Tampa (Tampa Bay) i Meksičkog zaliva.

Tampa je grad visokih zgrada i nekoliko nebodera, a poznat je i kao plaža za penzionere i turiste. Luka Tampa ima nekoliko terminala za brodove za krstarenje, što olakšava izlazak na vodu i istraživanje više destinacija. Grad takođe ima Gasparilla Pirate festival koji predstavlja lažne pirate koji napadaju Tampa Bay, zajedno sa nizom parada i svečanosti.

Virginia Beach, Virdžinija

Ako volite vodu, Virginia Beach je možda pravo mesto za vas. Smešten na Atlantskom okeanu, Chesapeake Bay i nekoliko reka i jezera, ovaj grad je skoro okružen talasima. Mnoga odmarališta u ovoj oblasti služe turistima, ali razumni troškovi stanovanja mogu omogućiti boravak tokom cele godine. Kuća sa hipotekom košta prosečno 1.888 dolara mesečno, što pada na 1.433 dolara mesečno ako iznajmite.

Pre nego što napravite mesto na vodi, proverite lokalne propise. „Možda postoje ograničenja za izgradnju i zoniranje u blizini vode“, kaže Comino. Takođe uzmite u obzir dodatne popravke i održavanje kuće, jer vlaga i so vremenom mogu oštetiti spoljašnjost.

U regionu ima mnogo posla, a sportovi na plaži su u centru pažnje. U gradu se održava prvenstvo u surfovanju i turnir u fudbalu na pesku. Takođe možete posetiti Državni park First Landing, gde su engleski kolonisti stigli 1607. godine, ili probati slatkovodni ili surf ribolov u Nacionalnom rezervatu za divlje životinje Back Bay.

Jacksonville, Florida

Najnaseljeniji grad Floride je među najbrže rastućim mestima u SAD-u i privukao je 90.000 novih stanovnika tokom protekle decenije. Jacksonville se nalazi duž Atlantskog okeana i ima 22 milje peščanih plaža na obali. Mesto ovde može imati odličan pogled, mada ćete morati da uzmete u obzir potencijalne oluje.

Može biti i insekata, koji su češći u priobalnim područjima. „Tajna je u tome da stručnjaci u oblasti štetočina, buđi i održavanja dođu i pregledaju i servisiraju vašu imovinu na obali mnogo češće nego što biste to činili na imanju bez izlaza na more“, kaže Baron Christopher Hanson, prodavac komercijalnih i investicionih nekretnina van tržišta u Port St. Lucie, Florida.

Pristanište Jacksonville Beach proteže se skoro četvrt milje pored obale. Reka St. Johns protiče kroz centar grada, što omogućava vožnju čamcem i slatkovodni ribolov. Posedovanje kuće u Jacksonville-u košta prosečno 1.446 dolara mesečno sa hipotekom, ili možete iznajmiti za prosečnih 1.146 dolara mesečno.

Orlando, Florida

Orlandovi tematski parkovi, kongresni centri i odmarališta privlače posetioce iz celog sveta. Blaga zima, mogućnosti zabave i niski troškovi života takođe privlače penzionere. Život u ovom kraju mogao bi dovesti do češćih poseta porodice, posebno ako imate unuke koji žele da upijaju vreme u obližnjim zabavnim centrima.

Međutim, ako pogledate dalje od turističkih atrakcija, Orlando je grad u unutrašnjosti Floride koji je prošaran jezerima. Može biti iznenađujuće pristupačno povući se pored jezera u Orlandu. Posedovanje kuće sa hipotekom košta prosečno 1.781 dolara mesečno, a srednja kirija je 1.346 dolara mesečno. Takođe možete lako da se odvezete do atlantske ili zalivske obale Floride za sat ili dva.

Melbourne, Florida

Melbourne se nalazi na istočnoj obali Floride i ima 33 milje obale. Indijska reka Lagoon odvaja grad od barijernog ostrva. Različite plaže u Melbourne-u omogućavaju dosta plivanja i opuštanja. Ako ste avanturistički raspoloženi, tu su sportovi na vodi kao što su jet ski, časovi surfanja ili vođena tura kajakom.

Ovaj južnjački grad ima pristupačne troškove života, a vi možete posedovati kuću u blizini plaže za prosečnu vrednost od samo 1.363 dolara mesečno uz hipoteku. Iznajmljivači plaćaju prosečno 1.159 dolara mesečno. Meštani Melbourne-a, koji se često nazivaju Svemirska obala, mogu da vide važna lansiranja u obližnjem Svemirskom centru Kennedy (Kennedy Space Center) i Stanici vazdušnih snaga Cape Canaveral. Lokalni pozivni broj je 3-2-1 u odnosu na odbrojavanje do poletanja.

Chicago

Uobičajeno nazvan „Vetroviti grad“, Chicago se nalazi uz obalu gigantskog jezera Mičigen. Treći grad po broju stanovnika u SAD-u nudi obilje pogodnosti u velikom gradu. Ipak, stanovanje je jeftinije u Chicago-u nego u obalnim gradovima slične veličine. Kuća sa hipotekom košta prosečno 2.097 dolara mesečno, ali možete iznajmiti za samo 1.209 dolara mesečno.

Chicago ima sreće što ima dve bolnice, Northwestern Memorial Hospital i Rush University Medical Center, koje su obe ušle u listu najboljih bolnica u SAD-u. Medicinska nega bi mogla da bude pogodna za one koji žele da se povuku uz vodu na Srednjem zapadu i žive u blizini zdravstvenih ustanova.

Cape Coral, Florida

Do imanja na obali je lako doći u Cape Coral-u, gde postoji više od 400 milja kanala. Ovaj grad na zapadu Floride pruža višestruke mogućnosti za vožnju čamcem po ekstenzivnom sistemu kanala, Caloosahatchee River i Meksičkom zalivu. Penzioneri plaćaju prosečno 1.562 dolara mesečno za kuću sa hipotekom. Srednja zakupnina je 1.456 dolara mesečno. Takođe ne postoji državni porez na dohodak na Floridi, što pomaže da troškovi budu niski.

Imajte na umu da ćete možda želeti da istražite pre nego što se nastanite u blizini vode. „Uobičajeni nedostaci mogu uključivati rizik od poplava ili štete od oluja, veće troškove osiguranja i održavanja, a u nekim slučajevima i ograničen pristup određenim pogodnostima ili uslugama“, kaže Richard Connelly, agent za nekretnine u The Connelly Team-u u kompaniji Douglas Elliman. u Njujorku, koji ima iskustva u pronalaženju imanja na obali za penzionere.

Sarasota, Florida

Razumni troškovi stanovanja Sarasote mogli bi da ga učine atraktivnim mestom ako tražite niže cene i želite da se povučete u jugozapadnom regionu Floride. Srednji trošak stanovanja je 1.603 dolara mesečno među vlasnicima kuća sa hipotekom i 1.415 dolara mesečno za iznajmljivače.

Sarasota se nalazi u Sarasota Bay-u u blizini Meksičkog zaliva. Plaže Sarasote, koje uključuju Siesta Key i Lido Key, poznate su po svom neobično mekom praškastom pesku. Možda ćete naići na delfina ili morsku kravu dok se vozite čamcem ili veslate u zalivu Sarasota. Kada članovi porodice dođu u posetu, možete ih pozvati na opuštajuće krstarenje zalaskom Sunca.

Pre nego što izaberete mesto, razmislite o svojim životnim planovima. Izaberite oblast koja je u skladu sa vašim interesovanjima i budžetom. Zatim se pripremite da uživate u pogledu. „Sve u svemu, odlazak u penziju pored vode može ponuditi opuštajući i prijatan način života, istovremeno pružajući mogućnosti za fizičko i mentalno blagostanje“, kaže Connelly.

 

Izvor: Money.usnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0