Od prvog oktobra podnosioci obrasca I-539 više neće plaćati biometrijske usluge

Od prvog oktobra podnosioci obrasca I-539 više neće plaćati biometrijske usluge

Lažni brakovi u Americi. Evo sa kojim posledicama se imigranti mogu suočiti ukoliko budu uhvaćeni u prevari
USCIS: Imigranti će od sada moći da apliciraju za socijalni broj u okviru aplikacije za zelenu kartu
USCIS nudi olakšice za one kojima su radne vize u zaostatku

U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) objavio je da će od 1. oktobra osloboditi plaćanja naknade za biometrijske usluge za podnosioce obrasca I-539, Zahtev za produženje/promenu statusa nerezidentnog stranca.

“Počevši od 1. oktobra, oslobađamo naknadu od 85 dolara za biometrijske usluge kao deo procesa podnošenja obrasca I-539. Ne morate da plaćate ovu naknadu ako je vaš zahtev ispečatiran i poslat poštom 1. oktobra ili kasnije. Međutim, ako podnesete obrazac I-539 pre 1. oktobra, određeni podnosioci će i dalje biti zakazani za termin u Centru za prikupljanje biometrijskih podataka (ASC) i trebalo bi da prisustvuju tom zakazanom terminu.

U većini slučajeva, nakon 1. oktobra podnosiocima neće biti zakazani termini za prikupljanje biometrijskih podataka. Međutim, ako USCIS utvrdi da su biometrijski podaci potrebni, podnosilac će primiti obaveštenje sa informacijama o zakazivanju termina za prikupljanje biometrijskih podataka.

U slučaju da platite naknadu za biometrijske usluge, a plaćanje je izvršeno odvojeno od naknade za obrazac I-539, mi ćemo vratiti naknadu za biometrijske usluge i prihvatiti obrazac I-539. Ukoliko budete platili naknadu za biometrijske usluge i plaćanje je uključeno u naknadu za podnošenje obrasca I-539 na papiru, to će se smatrati nepravilnim podnošenjem i mi ćemo odbiti obrazac I-539.

U slučaju da odobrite plaćanje kreditnom karticom koje uključuje naknadu za biometrijske usluge zajedno sa naknadom za podnošenje obrasca I-539, mi ćemo prihvatiti zahtev i naplatiti samo naknadu za podnošenje obrasca.

Ova oslobađanje od naknade za biometrijske usluge važiće za sve podnosioce koji podnesu zahtev od 1. oktobra, uključujući one koji podnose obrazac I-539 za produženje boravka ili promenu statusa na H-4, L-2 ili E nerezidentni status, za koje je USCIS prethodno suspendovao zahtev za biometrijske podatke do 30. septembra 2023. “

Uscis.gov

COMMENTS

WORDPRESS: 0