Od srede počinju prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2023”. Evo kako da aplicirate

Od srede počinju prijave za lutriju za “Zelenu Kartu 2023”. Evo kako da aplicirate

5 najbržih načina za dobijanje zelene karte – Evo najbitnijih informacija
Želite da kupite američko državljanstvo? Evo koliko sada košta za strane investitore
Da li američka vlada može da zadrži vaš novac ukoliko ste uhapšeni ili deportovani?

Vlada Sjedinjenih Američkih Država objavila je da se zvanično otvara registracija za Program raznovrsnosti viza za fiskalnu 2023.godinu, Diversity Visa Program for Fiscal Year 2023 (DV-2023) poznatija kao lutrija za zelenu kartu.

Stejt department, koji upravlja programom, saopštio je da će prijave početi u sredu, 6. oktobra, u podne. Krajni rok za prijavu u ovaj imigracioni program – koji će dodeliti do 55.000 imigrantskih viza ili zelenih karata 2023. – zatvara se u utorak, 9. novembra u podne, saopštile su vlasti.

Stranci zainteresovani za legalnu imigraciju u Sjedinjene Države moraju podneti svoje prijave elektronskim putem samo putem dvprogram.state.gov.

zelena karta amerika chicago glasnik

Ne prihvataju se kasni ili papirni unosi. Zakon dozvoljava samo jedan ulazak po osobi tokom svakog perioda ulaska “, rečeno je u uputstvima za Program za imigrantsku vizu za raznolikost 2023. Pokušaji da se više puta uđe u program automatski diskvalifikuju kandidata.

Program raznovrsnosti viza obezbeđuje trajne vize za prebivalište u Sjedinjenim Državama za strane građane u zemljama sa malim procentom imigracija u Ameriku u prethodnih pet godina.

Pobednici se određuju nasumičnim računarskim izvlačenjem. Kandidati moraju ispuniti jednostavne, ali stroge uslove za dobijanje zelene karte, prema State Departmentu, koje distribuira imigrantske vize u šest geografskih regija. Program je široko popularan širom sveta jer ne zahteva američkog sponzora. Za DV-2022, program je primio 7,336,302 kvalifikovanih prijava-13,191,296 stranih državljana, uključujući članove porodica glavnih kandidata. Egipat, Sudan, Rusija i Alžir dobili su najviše imigrantskih viza za legalno useljavanje u SAD kao legalni stalni stanovnici.

zelene karte chicago glasnik

Ko ispunjava uslove za prijavu na Viza Lutriju 2023?

Proces prijavljivanja je jako jednostavan tako da ne podrazumeva pravne usluge advokata za imigracije ali postoji nekoliko striktih pravila koja se očekuju kako bi kandidat mogao da se kvalifikuje za učestvovanje.

Uslovi pre podnošenja prijave:

 • Na prvom mestu, kandidat mora biti rođen u državi koja je na listi odobrenih zemalja za prijavljivanje. Kandidati iz sledećih zemalja nisu kvalifikovani za prijavljivanje:Bangladesh, Brazil, Canada, China (including Hong Kong), Colombia, Dominican Republic, El Salvador, Haiti, Honduras, India, Jamaica, Mexico, Nigeria, Pakistan, Philippines, South Korea, United Kingdom (osim Northern Ireland), Venezuela i Vietnam.
 • Kandidati moraju imati završenu srednju školu (ili njen ekvivalent) ili dve godine iskustva tokom zadnjih pet godina na određenom polju koje obuhvata najmanje dve godine obuke.
 • Zbog očekivanja velikog broja prijava, zvaničnici Stejt Departmenta savetuju kandidate da ne čekaju zadnje dane prijavnog perioda jer će prekomerni broj prijava usporiti sistem.

Ne čekajte poslednju nedelju prijavljivanja kako biste se prijavili jer će prekomerna upotreba sistema dovesti do usporavanja njegovog rada. Prijave nakon isteka roka neće biti prihvaćene“ navode vlasti u zvaničnom uputstvu za prijavljivanje.

Zakon dozvoljava jedno prijavljivanje po osobi tokom svakog perioda prijavljivanja. Vlada koristi visoku tehnologiju kako bi izdvojila kandidate koji su se prijavili više puta. Apliciranje više od jednog puta će vas automatski diskvalifikovati“ navedeno je u daljem uputstvu.

Objavljeni rezultati lutrije za Zelenu Kartu 2022. Evo kako da ih proverite chicago glasnik vesti amerika

Kako se prijaviti na Viza lutriju 2023?

Kandidati se mogu prijaviti i predati svoje prijave na adresi dvlottery.state.gov .

Nakon online registracije, kandidati će videti poruku obavešenja na ekranu sa svojim imenom i posebnim registracionim brojem koji osoba mora odštampati kako bi proverila da li je odabrana ili ne.

Osobe koje već žive u Sjedinjenim Državama sa legalnim privremenim statusom se takođe mogu prijaviti pod uslovom da dolaze odnosno da su rođeni u državi sa liste odobrenih zemalja.

Sledeće informacije su neophodne kako bi se ispunio obrazac:

 • Ime, srednje ime i prezime, onako kako je navedeno u pasošu
 • Pol
 • Datum rođenja
 • Grad rođenja
 • Država rođenja
 • Zemlja sa liste odobrenih zemalja
 • Skorija fotografija (kandidata, supružnika i dece) koji ispunjavaju uslove
 • Poštanski kod
 • Zemlja u kojoj kandidat trenutno boravi
 • Broj telefona (opciono)
 • Email adresa
 • Nivo obrazovanja
 • Bračni status

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0