Opština Miami Dade zvanično podnosi zahtev za uklanjanjem Seaquariuma

Opština Miami Dade zvanično podnosi zahtev za uklanjanjem Seaquariuma

Ovo su američke države sa najvećim brojem imigranata
Tropska oluja Laura mogla bi pogoditi Floridu kao uragan prve kategorije
Južna Florida: Potrebno je da zarađujete 151.000 dolara godišnje da biste kupili kuću

Šta bi mogao biti finalni čin priče o Miami Seaquariumu koja je počela je ove nedelje kada je opština Miami Dade podnela tužbu za uklanjanje kako bi prisilila tematski park morskih sisavaca da napusti zemljište koje pripada opštini na obali Majamija.
Iako je opština upozoravala profitabilni Seaquarium o nadolazećoj tužbi za uklanjanje zbog navodnih slučajeva neadekvatne brige o životinjama i propadanja objekta, tužba podneta u utorak u Sudu okruga Miami-Dade predstavlja poslednji korak pre nego što sudija može odlučiti da li park mora da napusti zemljište nakon gotovo 70 godina boravka tamo. Miami Dade poseduje parcelu od 38 hektara koju meksička matična kompanija Seaquariuma zakupljuje od opštine nakon što je 2022. godine kupila prethodnog operatera.
U tužbi podnetoj u utorak, Miami Dade navodi kritične inspekcijske izveštaje Uprave za poljoprivredu Amerike, koja reguliše životinje držane u zarobljeništvu u svrhu zabave. Tužba takođe krivi Seaquarium što nije izvršilo potrebne popravke na objektu koji je vlasništvo opštine, a koji je nasledila od prethodnog operatera pre dve godine. Dolphin Company tvrdi da se nepravedno optužuje za dugo zanemareno održavanje koje nije izazvalo obaveštenja o neizvršenju u godinama koje su prethodile promeni vlasništva.

yahoo!news

COMMENTS

WORDPRESS: 0