Oružje kupljeno putem kreditnih kartica u SAD sada može biti praćeno

Oružje kupljeno putem kreditnih kartica u SAD sada može biti praćeno

Potencijalne kazne za zapošljavanje nedokumentovanih imigranata
West Palm Beach: Milijarder Jeff Green traži odobrenje za izgradnju dve luksuzne zgrade
Izmene u zakonu Live Local Act uticaće i na investitore i na stanovništvo

Kupovina vatrenog oružja putem kreditnih kartica u SAD sada se može pratiti, a kupovine koje se smatraju sumnjivim mogu se čak i deliti sa organima za sprovođenje zakona, kaže se u novoj meri koju je odobrila organizacija koja postavlja parametre za poslovne transakcije.

Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) glasala je za stvaranje trgovačkog koda za prodavnice vatrenog oružja, navodi Rojters.

Visa, Mastercard, AmEx najavili su početak kategorizacije prodaje u prodavnicama oružja.

Šifre trgovaca su četvorocifreni kodovi koji kategorišu trgovce na malo u svim industrijama; do sada je kupovina oružja bila klasifikovana kao „razne maloprodajne radnje“ ili „prodavnice sportske opreme“.

Iako su ovu meru pohvalili političari kao što su senatori iz Masačusetsa Elizabet Voren i Ed Marki, između ostalih, nije jasno kako će ovaj proces funkcionisati.

Brojne kompanije za kreditne kartice najvišeg nivoa kao što su PayPal, Stripe i Square ne dozvoljavaju kupovinu oružja. Za kreditne kompanije koje dozvoljavaju kupovinu, ukupni troškovi mogu biti izuzetno visoki zbog kamata.

Kao rezultat toga, mnogi kupci oružja često koriste gotovinu za kupovinu; potencijalni kupci se često vide kako se na internet forumima pitaju da li je bolje kupiti oružje u gotovini ili kreditima, a mnogi glasaju za gotovinu.

U međuvremenu, fintech kompanije kao što je Credova, izgrađene u svrhu omogućavanja plaćanja na rate za kupovinu oružja, odbacuju svoju ulogu kada ih pitaju o tome kako su ljudi poput strelca iz Uvaldea u Teksasu kupovali oružje preko svoje platforme koristeći debitnu karticu.

Džon Fajnblat, predsednik kompanije Everytown za bezbednost oružja, pozdravio je odluku ISO-a, koja je objavljena u petak, i rekao da je sada ključno da se ovo temeljno primeni.

The Guardian

COMMENTS

WORDPRESS: 0