Osobe starije od 16 godina na Floridi sada mogu dobiti vakcinu protiv COVID-19

Osobe starije od 16 godina na Floridi sada mogu dobiti vakcinu protiv COVID-19

Tropska oluja Sam postala uragan, očekuje se da će ojačati do kategorije 3 preko vikenda
Objavljeni dobitnici lutrije za Zelenu Kartu 2023. Evo kako da proverite rezultate
Četiri razloga zbog kojih IRS može proveravati vašu poresku prijavu

Država Florida promenila je kriterijume za vakcinaciju, pa je tako starosna granica za dobijanje vakcine spuštena sa 40 na 18 godina u ponedeljak, 5. aprila, a neka mesta za vakcinaciju takođe mogu da daju doze tinejdžerima koji imaju 16 i 17 godina.

KO MOŽE DA DOBIJE VAKCINU PROTIV COVID-19 U FLORIDI? KOJE VAKCINE SU DOSTUPNE?

Tri vakcine protiv COVID-19 odobrene za hitnu upotrebu u Sjedinjenim Državama i dostupne su na Floridi – Pfizer, Moderna i Johnson & Johnson. Vakcina Pfizer i Moderna zahteva dve doze u razmaku od nekoliko nedelja, dok je J&J vakcina jedna doza.

Osobe starije od 16 godina imaju pravo na vakcinu Pfizer. Osobe starije od 18 godina takođe mogu dobiti Modernu ili vakcinu J&J.

Ne morate dobiti vakcinu protiv COVID-19 u okrugu u kojem živite, ali morate pokazati dokaz o prebivalištu na Floridi, poput vozačke dozvole. Tinejdžere koji imaju 16 i 17 godina takođe će morati da prati roditelj ili zakonski staratelj na dan vakcinacije, zajedno sa dokumentacijom kao što je rodni list deteta i državni obrazac za pregled i saglasnost za vakcinu protiv COVID-19. Obrazac se može preuzeti sa veb sajta Ministarstva zdravlja Florida.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0