Osobe starije od 16 godina na Floridi sada mogu dobiti vakcinu protiv COVID-19

Osobe starije od 16 godina na Floridi sada mogu dobiti vakcinu protiv COVID-19

Još uvek čekate novac od povraćaja poreza? Evo kako da pratite status vašeg novca
Trampova admistracija predlaže uzimanje DNK od imigranata!
Ministarstvo demantovalo tvrdnje da će građani koji rade u inostranstvu plaćati porez u Srbiji

Država Florida promenila je kriterijume za vakcinaciju, pa je tako starosna granica za dobijanje vakcine spuštena sa 40 na 18 godina u ponedeljak, 5. aprila, a neka mesta za vakcinaciju takođe mogu da daju doze tinejdžerima koji imaju 16 i 17 godina.

KO MOŽE DA DOBIJE VAKCINU PROTIV COVID-19 U FLORIDI? KOJE VAKCINE SU DOSTUPNE?

Tri vakcine protiv COVID-19 odobrene za hitnu upotrebu u Sjedinjenim Državama i dostupne su na Floridi – Pfizer, Moderna i Johnson & Johnson. Vakcina Pfizer i Moderna zahteva dve doze u razmaku od nekoliko nedelja, dok je J&J vakcina jedna doza.

Osobe starije od 16 godina imaju pravo na vakcinu Pfizer. Osobe starije od 18 godina takođe mogu dobiti Modernu ili vakcinu J&J.

Ne morate dobiti vakcinu protiv COVID-19 u okrugu u kojem živite, ali morate pokazati dokaz o prebivalištu na Floridi, poput vozačke dozvole. Tinejdžere koji imaju 16 i 17 godina takođe će morati da prati roditelj ili zakonski staratelj na dan vakcinacije, zajedno sa dokumentacijom kao što je rodni list deteta i državni obrazac za pregled i saglasnost za vakcinu protiv COVID-19. Obrazac se može preuzeti sa veb sajta Ministarstva zdravlja Florida.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0