Ostali ste bez posla? Evo kako da aplicirate za unemployment!

Ostali ste bez posla? Evo kako da aplicirate za unemployment!

Divac, Bogdanović i Bjelica šalju pomoć za Srbiju
Ova 4 grada sa Floride su među najboljim mestima za život u SAD pokazuje istraživanje
Kako neplaćeni bolnički računi mogu da utiču na vaš kreditni skor?

Pandemija Koronavirusa mnoge je ostavila bez posla. Majami je jedan od gradova u Americi koji je najviše pogođen aktuelnom situacijom. Kako su savezni zvaničnici upozorili stopa nezaposlenosti u SAD-u u narednim danima mogla bi skočiti na čak 20%. Dobijanje bilo kakve finansijske pomoći u ovom trenutku mnogo bi značio svim stanovnicima Amerike i Floride.

Ukoliko ste ostali bez posla možete aplicirati za tzv. unemployment koji se na Floridi naziva “Reemployment Assistance Program”.

Ko je kvalifikovan da aplicira za ovaj program?

Ako vam je naređeno da se samoizolujete od strane medicinskih stručnjaka ili vladine agencije, ako vas poslodavac otpusti ili pošalje kući bez plate zbog pandemije COVID-19 ili ako brinete o članu porodice kome je dijagnosticiran COVID-19 onda možete aplicirati za ovaj program.

Na svom sajtu, Florida Department of Economic Opportunity napravio je kratak video zapis o procesu prijave i informacijama koje će vam trebati. Te informacije uključuju socijalni broj i vozačku dozvolu, zajedno s podacima o zaposlenju u poslednjih 18 meseci.

Iznos novca koji možete dobiti zavisi od vaše zarade, ali ima nedeljni limit od 275 dolara. Samo Misisipi (235 dolara), Arizona (240 dolara) i Luizijana (247 dolara) plaćaju manje od Floride. Poređenja radi, Massachusetts plaća 823 USD sedmično, a slede ga Washington (790 USD) i Minnesota (740 USD).

Florida će isplaćivati naknade za nezaposlene u trajanju od 12 nedelja. Većina država plaća nakadnu čak 26 nedelja.

Da biste dobili ovu pomoć ne morate biti američki državljanin, dovoljno je da ste ovde legalno i da ste bili u radnom odnosu.

Za više informacija i prijavu posetite ovaj link.

COMMENTS

WORDPRESS: 0