Otkrijte prirodne lepote: 6 prelepih slatkovodnih izvora oko Majamija

Otkrijte prirodne lepote: 6 prelepih slatkovodnih izvora oko Majamija

Florida: Enchant Christmas se vratio u St. Petersburg
Miami Beach se sprema za Spring Break 2024: Parking će koštati 100 dolara
United uvodi besplatne rezervacije mesta porodicama sa decom na svojim letovima

Ostavite plažu po strani i krenite na putovanje do ovih prelepih slatkovodnih izvora širom Floride, koji se ponose kristalno čistim vodama i osvežavajućim temperaturama tokom cele godine!

Ako imate vremena na pretek i tražite bistrinu vode za kupanje ili ronjenje s maskom planirajte putovanje do jednog od apsolutno predivnih slatkovodnih izvora u Floridi! Iako dolazak zahteva nešto duže putovanje automobilom, rajski, obnavljajući uticaj prirode to nadoknađuje. A ne treba zaboraviti da su odlična opcija kada želite da pobegnete od gužve i vrućine Majamija i da se odmorite od gradske vreve. Evo nekoliko najboljih prirodnih izvora koje vredi posetiti u blizini Majamija.

1. Ginnie Springs
Ginnie Springs, Florida
Nijedan spisak izvora u Floridi nije potpun bez kristalno čistih voda Ginnie Springs! Skriven u High Springs, FL, ovaj predivan prirodni park plavih laguna i čudesnih podvodnih pećina čeka da bude istražen. Domaćin sistema pećina Đavolja pećina za sertifikovane ronioce, ovaj prirodni izvor je takođe idealna destinacija ako želite samo da provedete dan plivajući i veslajući.

Lokacija: 7300 NE Ginnie Spgs Rd, High Springs, FL 32643

Vreme vožnje iz Majamija: 5 sati

2. Devil’s Den Spring
Devil’s Den Spring u Floridi
Za razliku od drugih izvora, Devil’s Den u Vilistonu nije baš mesto gde možete direktno zaroniti. Da biste ga videli, morate prvo sići stepenicama niz misterioznu pećinu! Još impresivnije, pod površinom bistre vode nalaze se drevne stenske formacije i fosilni slojevi stari 33 miliona godina. Plivanje nije dozvoljeno ovde, pa ako više volite da ronite s maskom, ovo je mesto za vas!

Lokacija: 5390 NE 180th Ave, Williston, FL 32696

Vreme vožnje iz Majamija: 4 sata, 50 minuta

3. Rainbow Springs State Park
Sa prelepim ukrasnim baštama, veštačkim vodopadima i safirno plavim vodama, Rainbow Springs u Dunnellonu apsolutno morate videti, pogotovo ako volite kajak. Plus, to je jedan od najvećih izvora u državi koji dnevno proizvodi 500 miliona galona čiste vode!

Lokacija: 19158 SW 81st Pl Rd, Dunnellon, FL 34432

Vreme vožnje iz Majamija: 5 sati

4. Nacionalna šuma Ocala
Smeštena u srcu Sunčane države, Nacionalna šuma Ocala dom je previše vodenih površina da bi se nabrojale: 600 jezera i reka, tačno. Naravno, nećemo ovde navesti svaki pojedinačni izvor, ali neki od najpoznatijih uključuju Alexander Springs, Juniper Springs, Silver Glen Springs, svi idealni za ronjenje s maskom među lokalnom faunom i kroz misteriozne, prirodne pećine!

Vreme vožnje iz Majamija: 4 sata, 20 minuta

5. Wekiwa Springs State Park
Kanui na jezeru okruženom tropskim drvećem u Wekiwa Springs State Park, Florida.
Nedaleko od Orlanda, ovo je možda jedna od boljih atrakcija za putovanje od četiri sata. Azurne vode Wekiwa Springs-a čine ovaj izvor pravom oazom! Ako želite da se susretnete s lokalnom faunom, od čaplji do vidri — čak i povremeno krokodila — predlažemo da skočite u kajak i lutate niz obližnju reku.

Lokacija: 1800 Wekiwa Cir, Apopka, FL 32712

Vreme vožnje iz Majamija: 4 sata

6. Gilchrist Blue Springs State Park
Domaćin više izvora, uključujući veliki izvor drugog reda koji dnevno pumpa preko 44 miliona galona vode, Blue Springs je poznat po svojim tirkiznim vodama. Možete otići na plivanje, ronjenje s maskom i veslanje dok se divite pejzažima.

Lokacija: 7450 NE 60th St, High Springs, FL 32643

Vreme vožnje iz Majamija: 5 sati

secretmiami

COMMENTS

WORDPRESS: 0