Ova 4 grada sa Floride su među najboljim mestima za život u SAD pokazuje istraživanje

Ova 4 grada sa Floride su među najboljim mestima za život u SAD pokazuje istraživanje

10 najvećih jackpot iznosa ikada osvojenih u Americi
Naknade socijalnog osiguranja bi se mogle povećati sledeće godine – Evo šta treba da znate
Pomozimo našoj naučnici da osvoji Evropsku nagradu za pronalazače

Portal Livability objavio godišnju listu najboljih 100 gradova za život u Sjedinjenim Američkim Državama za 2023. godinu, i četiri grada na Floridi su se našla na ovoj listi.

Ova lista se fokusira na isticanje malih i srednjih gradova koji nude visok kvalitet života, pristupačne cene i različite mogućnosti za pojedince i porodice. Cilj joj je da pokaže gradove koji često budu zanemareni u korist većih metropolitanskih područja.

Među prvih 50 gradova na listi našli su se St. Petersburg, Alafaya u Centralnoj Floridi i Fort Lauderdale. Orlando se smestio na 92. mestu.

Proces selekcije podrazumevao je procenu skoro 100 tačaka podataka i korišćenje algoritma koji uzima u obzir faktore kao što su uslovi za život, ekonomske prilike i troškovi života.

Lista uzima u obzir destinacije sa populacijom između 75.000 i 500.000 i naglašava pristupačnost, isključujući one sa prosečnom vrednošću domova preko 500.000 dolara.

Miami nije ispunio uslove da se nađe na listi. Prema Redfinu, Miami ima prosečnu nekretnina domova od 588.000 dolara .

Životni troškovi u Miamiju su 21% viši od nacionalnog proseka, prema referenci sa Payscale Software, i potrebno je najmanje 50.000 dolara godišnjih prihoda da bi se održao trenutni standard života. Livability je stavio Fort Lauderdale na 47. mesto na listi.

Prosečni godišnji prihod domaćinstva iznosi 70.948 dolara, a odsustvo poreza na dohodak u Floridi omogućava stanovnicima da maksimiziraju vrednost svojih prihoda.

St. Petersburg se smestio na 44. mesto na listi zbog svog umetničkog kulturnog ambijenta, beskrajnih sunčanih dana i hvale vrednog inkluzivnog okruženja. Grad ima savršenih 100 poen na Godišnjem indeksu jednakosti Human Rights Campaign.

Nadimak “Sunshine City” ukazuje da je ovaj dragulj Floride sunčan 361 dan godišnje, i drži Ginisov rekord za najduži niz uzastopnih sunčanih dana.

Neinkorporirana zajednica Alafaya smestila se na 46. mesto. Ovaj rastući grad je jedno od najboljih mesta za život u Sjedinjenim Američkim Državama zbog izvrsnih javnih škola (i 30-minutne vožnje do tematskih parkova u Orlandu).

Kao domaćin “najveselijeg mesta na Zemlji”, nije iznenađujuće što se Orlando našao na Livability-jevoj listi. Diversifikovana zajednica, tematski parkovi svetskog ranga, odlična zdravstvena zaštita i živahna centarska područja stavili su ovaj grad na radar.

NBC 

COMMENTS

WORDPRESS: 0